Whippet

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Whippet hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Whippet.

Whippet fotos

WhippetWhippetWhippet

Whippet kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Whippet. Skriv en kommentar om hunderacen.

Whippet ejer siger: Vi er så heldige at have en Whippet der kammerat! Han er smuk, intelligent og venlig. Meget kælen. Jeg har epilepsi, og at han forstår. Ingen senere i dag passt ehan på, når min mand var i og købte VG. Da han kom tæt på mig og kiggede for onkel, mens han iagttog mig. Senere i dag vil vi gå en tur igen, og så bliver nusset på sofaen! Vi er gode venner af sine forældre, og har endda haft hund indtil for ganske nylig.
10.10.2012

Whippet siger: Det er sandt, at Whippet kaster mindre hår end andre racer, men staldene. Men man bruger gummi kartning, så du får pelsen og røyteperioden forkortes lidt.
De fleste af dem har temmelig heftig jaktinstink, men mange kommer straks tilbage til ejeren, da de er ganske store mammadalter ;) Men nogle kan løbe langt væk i henrykkelse af at have en switch foran dem (katte, harer, rådyr osv.). Hvis de får fat i kaninen derefter dræbt det. De er avlet til jagt og drab bytte. Whippet bør også være frit til at køre nogle få gange om ugen. De elsker at løbe :) Ellers er det en utrolig charmerende og enkel race med lidt lyd, der elsker at Pile og bløde, ofte af deres to benet eller firebeinte venner. Der er kun få Whippets, der elsker ude i kulde, regn og blæst, men du kan tilpasse dem til det, hvis du formår at trække en modvillig hund ud gennem døren i al slags vejr. Mine skal gå uanset vejret. Så tæppet en selvfølge. Også vi tilslutter turen efter den kolde og jeg oplever. De er ikke designet til nordiske forhold, og nogle af dem har meget tyndt hår, mens andre har tykkere pels og kan modstå mere varme, vind osv... Hilsen en med tre whippets
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Whippet er en utrolig nem at holde hund. alt, hvad folk synes er ulækkert, når hundene ikke er i Whippet. det kaster moderat, det er ren som en kat, det lugter lidt og bedst af alt, det gør ikke savle. det kan gå turen i (næsten) al slags vejr, og du ikke gå ind i skoven med halvdelen. Du skal blot støve det nogle gange :)
det er sporty, men ikke krævende. smukke, men ikke prætentiøst. en perfekt hund! størrelse er super temperament og ligeledes. Jeg har to whippets og er meget glade. noget at være opmærksom på, det har intet begreb om hastighedsgrænser, ikke indendørs! selv om det er krøllet op på sofaen i timevis, skal det være en liv eller død køre fra sofaen i hallen. Det er muligvis en treningsak men mine gør. de er rolige og små gøer.
10.10.2012

bedste af alle hunderacer siger: Hunderacen whippet er beskrevet alt i 1600-tallet, men er ikke anses for at være indstillet korrekt, inden midten af 1800-tallet. Det blev anerkendt som en race af American Kennel Club i 1888, men kun i 1891 af The Kennel Club i Storbritannien.

Der er flere eksempler fra historie små greyhound-lignende hunde, går tilbage til romertiden, som hundene i den statue, der blev fundet i ruinerne af Pompeji. Racen blev dog faktisk skabt af North britiske kulminearbejdere i 1700-tallet.

Oprindelsen er ikke fuldt ud bestemt, men det menes at være blevet krydset ved anvendelse af småvokste Greyhound og 2-3 forskellige langbenede terriers. Senere vedtog ligeledes den engelske overklasse interesse i denne lille hund og krydsede italiensk greyhound, som gav den sin nuværende form og facon.

I England gik det i lang tid under navnet "den fattige mands væddeløbshest", fordi arbejderne der var en lige vanvittigt som overklassen, men Rådet er ikke de samme økonomiske ressourcer. Greyhound var for dyrt, både at besidde og erhverve. Den lille Whippet var langt billigere på alle måder, men næsten lige så hurtigt som mynder, og er derfor lige velegnet til kapsejlads.

Whippet er en lille, men kraftfulde og høje hund med gode proportioner og lange, muskuløse og smukke linjer. Dens anatomiske grasiøsitet elegance og emmer af en perfektion, der er uden tvivl kun et par hunde kan sammenlignes med. Pelsen er kort og glat og kommer i mange farver og farvekombinationer. Hannerne vil følge standarden skal være 47-51 cm i højden ved manken, og hunnerne 44-47 cm høje. I dag, mange Whippets i den øverste del eller noget af denne skala.

Hunden blev oprindeligt avlet til jagt sikkerheden af harer og andet småvildt, men snart blev den engelske arbejderklasse, "race hest". I dag er racen er først og fremmest en god familiehund, selv om både hundevæddeløb og lokke løbe er populært. I de senere år også løbet viste fremragende egnet som en terapi hund, især i De Forenede Stater.

Lynne og adfærd: Whippets er lavet til jagt og hastighed, men er normalt en meget rolig og fredelig hund, der er både kærlig og glad for børn. Det kan være lidt reserveret over for fremmede, og ikke kan lide den larm og støj. Racen har også en bekvem størrelse. Dette er en meget ren hund.

Whippet er en meget social race, der trives dårligt derhjemme alene. Håret børste 1-2 gange om ugen med en blød børste.
18.04.2012

tine siger: Whippet er en engelsk myndighed, der i 1800 blev en populær hundevæddeløb blandt den engelske arbejderklasse, der ikke har økonomi til at holde Greyhound.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Whippet tror også at disse hunderacer var interessant.