Tosa

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Tosa hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Tosa.

Tosa fotos

Tosa

Tosa kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Tosa. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Pitbull har været en særskilt race siden midten af 1930'erne. Genetisk Amstaff og Pitbull nøjagtig den samme race. Der var opdrættere og de 2 store kennel klubber i USA, der gjorde dette mod to forskellige racer og valgte at køre deres avl anderledes. Tjek din historie

Tosa Inu er generelt en super hund for enlige forældre. De elsker børn og meget legesyg, men desværre har de en tendens til at læne til kun én leder / voksen. Ikke at de er aggressive over for andre familiemedlemmer, men snarere som en engelsk bulldog. De har bare ikke gider at pleje
10.10.2012

tosaejer siger: Tosa er en modig og frygtløs hunderace, som er meget resolut og ofte meget mistroisk over for fremmede. Som sådan, er kendt racen som en meget egenrådig og vedholdende. Det kræver et klart hoved og masser af motion og mentale udfordringer for at trives.
18.04.2012

tosa siger: Tosa er oprindeligt en ren kamphund, skabt i Japan i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900'erne. Japan, kamphund stammer fra 1300-tallet. Tosa er formentlig et resultat af kryssavl mellem den japanske race Shikoku og en række europæiske racer, f.eks. Engelsk Bulldog ( 1872 ), Bull Mastiff ( 1874 ) vorstehhund ( 1876 ) Bull Terrier (ca. 1880 ), St. Bernard hund ( sandsynligvis i 1890'erne ), og Great Dane ( 1924 ).

Udseende, anatomi og fysik

Tosa er en typisk Mastiff og har en lidt lang og kraftfuld fysik. Den har en kraftig hals, hvor huden hænger en smule løs. Pelsen er kort og ligger tæt ved huden. Halen er sat højt og kraftig ved roden. Hovedet er stærk og bred, med temmelig dybt stop. Meget stærke kæber. Kontinuerlig rød farve der ønskes, men alle nuancer af gullig brun tilladt. Hvide og røde aftegninger tilladt så godt.

Tosa er normalt 35-55 kg tung og har en skulderhøjde på ca. 55-65 cm, afhængig af køn. Gennemsnitlig vægt er ca. 40 kg. Hanner skal have mindst en skulder højde på 60 cm og hunner 55 cm.

Anvendelse

Tosa er en fremragende vagthund, der også har et væld af andre funktioner, der bruger hunde, men det er ikke egnet som familiehund for de fleste mennesker. Den blev oprindeligt avlet som en almindelig kamphund.

18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Tosa tror også at disse hunderacer var interessant.