Thai ridgeback

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Thai ridgeback hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Thai ridgeback.

Thai ridgeback fotos

Thai ridgeback

Thai ridgeback kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Thai ridgeback. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Jeg har for nylig købt en thailandsk Ridgeback. Jeg vil blot sige, at jeg er meget tilfreds med valget, en nyligt gentegnet og venlig hund!
bruge dit hoved siger til Haldis :) hvor har du det fra? importere eller fra Danmark... Er denne race en hårløs hund? Synes kun at thaierne på billedet kiggede så nøgen :/
Hehe:> Hvor mange thailændere er der i Norge? Det må være yderst sjældent?
10.10.2012

ridgeback siger: Thai Ridgeback er en gammel jagthund race, der formentlig opstod i syd-øst dele af landet. Det har en karakteristisk mothårskam (højderyg) på bagsiden - deraf navnet "Ridgeback".

Den type blev opdaget af vestlige mennesker på øen Phu Quoc i Vietnam og fik navnet på Phu Quoc hund. Som sådan vil du også finde disse hunde på øerne ud Vietnam, Cambodja og Indonesien, men ikke på fastlandet. Hvor er de kun i Thailand, så forskere og kynologer har konkluderet, at Thailand skal være oprindelseslandet, og at de hunde, der findes på øerne skal bringes der ved båtfarende fiskere.

På grund af de naturlige geografiske barrierer, har denne hund levet isoleret fra resten af ​​Thailand, og derfor bevaret sin originalitet til enden. Fra den 1980 s, kan du se, at Thai Ridgeback har ændret sig væsentligt fra sin oprindelige form, da det er blevet større og mere massive.

Der er kun tre (fire, hvis du omfatte regelmæssig form) anerkendte hunderacer med en mothårskam på bagsiden, nemlig Thai Ridgeback, den længe troede uddøde khoikhoihunden (nu anerkendt som africanis ), og i Vesten langt mere berømt Rhodesian Ridgeback. Nu ved vi, at sidstnævnte race er en historisk nyskabelse, sikker nok en blanding mellem Molosser, khoikhoihund og greyhound, men hvad tors 2. bekymring er mere usikkert. Forskere er dog enige om, at den karakteristiske toppen må have været en spontan mutation, da det bestemt ikke har nogen af ​​disse hunde evne til at overleve til at gøre. Det er ikke tænkeligt, at en sådan mutation ville være opstået to steder, og formået at overleve. Af historiske årsager er det derfor konkluderes, at Phu Quoc hunden skal være den oprindelige type, og at denne ene gang skal have været bragt til Afrika af søfarende handlende, hvor det derefter blandet med de lokale paria hundene.

Man har fundet en ca. 3000-årige thailandske hule tegning, der viser en hund af tilsvarende type. Dette har segl-formet hale og står ved siden af ​​en jæger, der kaster et spyd, som klart indikerer en jagthund. Men det er umuligt at se nogen mothårskam, så man kan ikke sige med sikkerhed, når dette fænomen opstod. Det er kendt imidlertid, at der var sådanne hunde ved 1600. FCI anerkendt Thai Ridgeback som en særskilt race i 1993, og United Kennel Club i 1996.

Udseende, anatomi og fysik

Thailandske Ridgebacks har til fælles med andre pariahhunder, såsom Basenji som rigtigt nok er en hel del mindre og har vist sig at have en vestlig oprindelse (thailandske Ridgebacks har en østlig oprindelse, i overensstemmelse med de nordiske arktiske hunde og Asiatiske spidshunde og Canis lupus Dingo ). Kroppen er aflang, ryg massive og brystet dybt. Kam er brede og relativt stærk. Hovedet er temmelig store, snude moderat lange og meget kraftige kæber og tænder. Stående skarpe og relativt store ører. Mandelformede mellem de store mørke øjne. Halen er middellang, kraftig ved roden, og båret lodret eller krøllet op i seglform. Racen har en massiv udbening og er generelt meget muskuløs at se på.

Racen har i de senere år har været en stadig mere massive og mindre slanke anatomi. Dette hænger sammen med, at i Thailand siden 1980'erne, ønskede at udvikle et større ønske i angrebet hund, som også oprindeligt en jagthund. Dette har ført til racen som sådan har været højere, tungere og mindre uafhængige (mere dressur venlig), men også langsommere og mindre manøvredygtig. Denne hund er således i fare for at dø i sin oprindelige form, selv om sådanne personer er stadig på øerne ud Thailand.

Pelsen er kort og glat og kræver ikke megen pleje. Over ryggen har den karakteristiske kam race frem voksende dækpels. Som sådan, der yngler i flere farver: sort, rødbrun, rødbrun, lys brun (fawn), sølv og blå. Fawn vil have en sort maske. Hannerne er ca. 56-61 cm i skulderhøjde, mens kvinder er ca. 51-56 cm høj. Vægten er normalt ca. 30 kg, afhængig af køn. Oprindeligt disse hunde omkring 38-52 cm i skulder højde og vægt var ca. 16-23 kg. Man kan bestemme alstå racen er blevet stærkt forandret i løbet af de sidste 30 år.

Anvendelse

Thailandske Ridgebacks er alsidige brugshund egenskaber. I Vesten kan det først og fremmest være en fremragende vagt - og familiehund, men den har også andre egenskaber, herunder som en jagthund.

Racen har et veludviklet lugtesans, og kan være en god tracker eller sporing. Det bruger både syn, lugt og hørelse, når det aktivt jager. Da denne hund sjældent forskelle uden for deres eget domæne, vil det sandsynligvis være i stand til at lave en fantastisk ledhund til den rigtige jæger. Racen er også meget hurtigt, Felix og vedholdende og kan også anvendes til en række forskellige aktiviteter i hundesport.

Lynne og adfærd

Thai Ridgeback er en livlig, aktiv og meget robust hund, som kræver en masse motion og masser af mentale udfordringer for at trives. Det skal være en kompetent hund for familier med børn, men det er nok bedst i familier, der er aktive, og som består af medlemmer, der kender til at respektere denne hund for, hvad det er - lidt primitiv (uafhængigt og på vagt over for fremmede). Det bevogtning instinkter, der langt overstiger de mere almindelige racer, og er således næppe en egnet hund for begyndere. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at der er tydelige forskelle mellem Thai Ridgeback, der opdrættes i Vesten, og dem, der bor i en mere eller mindre halvdelen af ​​vildt i øst. Sidstnævnte er langt mindre domesticerede.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Thai ridgeback tror også at disse hunderacer var interessant.