Spansk mastiff

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Spansk mastiff hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Spansk mastiff.

Spansk mastiff fotos

Spansk mastiff

Spansk mastiff kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Spansk mastiff. Skriv en kommentar om hunderacen.

spanskmastiff siger: Ligesom alle ekstra stort huderaser, skal også spansk mastiff en veltilpasset og nærende kost for at undgå helbredsproblemer. Dette er især vigtigt i den lange vækstperiode, disse hunde har. De kan ikke betragtes som fuldt udvokset, indtil de er næsten 3 år gammel. Racen hører også de racer oftest ramt af arvelige skelet sygdomme såsom hoftedysplasi og albue slidgigt.

Spansk Mastiff er en meget gammel race, men ingen ved præcis hvor gammel den er. Det kan være opstået i Estremaduraregionen i Spanien. Denne gigantiske størrelse mastiff er også kendt under navnet estremaduramastiff, Leon og manchamastiff mastiff i landet.

En teori cirkulerer blandt kynologer om denne race er, at det oprindeligt skal have kommet til Iberiske Halvø, de gamle fønikere, der kan tage det fra Syrien og Indien. Den spanske hyrde Mesta organisation har dokumenteret, hvordan denne store hund voksede side lige siden 1400-tallet har været et vigtigt redskab i kampen mod rovdyr, især ulve. Mange kynologer mener også, at racen har bidraget væsentligt til, blandt andet Pyrenæisk Mastiff og Saint Bernard, argentinske Dogge og flere andre store molosser.

Spansk Mastiff er en populær og meget talrige race i landet, hvor der skulle være mere end 24 000 eksemplarer alene. Mange også holde det som blot følgesvend hund, men for de fleste er det stadig et nyttigt arbejde hund. Mest almindeligt er det i provinsen Leon i det nordvestlige Spanien. Udenfor Spanien er det dog sjældent, men det siges, at nogle af de bedste udstillingshunde er i områderne omkring Madrid i Spanien og Holland og USA.

I Norge den slags racen klub for større hunde Society (KSS), men dette er en meget sjælden race her i landet.

Udseende, anatomi og fysik

Spansk Mastiff er en kæmpe hund med afbalancerede proportioner og en meget solid build. Den typiske gangart er trav.

Hovedet er fast og har massive mængder, der svarer kroppen. Skallen er moderat rundet uden udpræget stop. Øjnene er små, og bør være madelformede hassel (fortrinsvis mørk). Øjenlågene har sorte kanter. Ørerne er mellemstore, trekantet og hænge ned til kinderne. Kroppen er rektangulær, massiv og meget muskuløs. Halsen er kraftfuld og har løsskinn og dobbelt folder. Manken er let udtalt. Brystet er dybt og bredt og godt hvælvede ribben. Ryggen er stærk og muskuløs. Terræn er vidt og bredt. Skæringspunktet er bred og montering. Kompakt knoglebygning, muskuløse, stærke ben, der ender i Big Cat formede poter med lukkede tæer. Sporer forekommer på bagbenene. Halsen er tyk ved roden og bliver smallere mod spidsen af ​​halen. Faner er typisk længere hale end kroppen, den slidte normalt lav, hængende ned til haseleddet.

Pelsen er tung og tæt, moderat lang og enkel. Kortere ben og længere hale. Alle farver er tilladt, men generelt foretrukne farver: gul, rødbrun, rød, sort, ulvegrå og blandet. Ansigtsmaske og ører farves samme farve som masken er almindeligt.

Hanhunde skal være mindst 77 cm i skulderhøjde, men skal være over 80 cm. Vægten er normalt omkring 55-65 kg, men det vigtigste er, at vægten er i overensstemmelse med de proportioner. Hannerne kan således godt være tungere end dette. Kvinder skal være mindst 72 cm i skulderhøjde, men skal være over 75 cm. Vægten er normalt omkring 50 kg, men det vigtigste er, at vægten er i overensstemmelse med de proportioner. Hunnerne kan således være tungere.

Anvendelse

Spansk Mastiff er en typisk brugshund med fremragende egenskaber som familiehund i et aktivt friluftsliv og familie. Det har specielle egenskaber, som trækhund, men kan også bruges som en vagthund eller jagthund (især vildsvin). Racen har også mange gode egenskaber i hundesport. Den egenskab er en meget spændende udstillingshund.

Lynne og adfærd

Spansk Mastiff er en stolt og smuk hund. Det er livlig og frygtløs, men rolig, kærlig og ofte meget loyale over for deres ejere. Det er også betragtes som en fremragende hund for familier med børn. Det kan være lidt på vagt over for fremmede, især på deres ejendom, og når deres børn er til stede.

Racen kræver en masse motion og skulle være godt for et sted, så det kan ofte gå udendørs. Håret normalt kræver vedligeholdelse (1-2 gange om ugen).
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Spansk mastiff tror også at disse hunderacer var interessant.