Sloughi

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Sloughi hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Sloughi.

Sloughi fotos

SloughiSloughi

Sloughi kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Sloughi. Skriv en kommentar om hunderacen.

sloughi siger: Racen er intolerant over for kulde og regn, men har problemer med varme. Sundhed er en sund race, men arvede progressiv retinal atrofi (også kendt som PRA eller natteblindhed) kan forekomme. Det er håbet dog, at denne sygdom kan avles ud over hele verden i løbet af få generationer. PRA er nu ikke kendt i Norge i Sloughi.
Sloughi har været berbere (romersk: barbar) jagthund i århundreder. FCI forventer Marokko til racens hjemland. Det kaldes også den arabiske Greyhound, men det er nok mere korrekt at kalde den nordafrikanske myndighed, for det traditionelt har været udbredt blandt de berbere i den nordlige del af Sahara fra Libyen i øst til Marokko i vest. På arabisk og tamazight kaldes Sloughi racen Moghrebi, betyder autoritet fra Maghreb.

Berbere er de oprindelige folk i Nordafrika, en nomadisk stamme af mennesker, der er siden blevet invaderet af araberne. På nuværende hold berbere primært i Marokko, Algeriet, Tunesien og dele af Libyen. Sloughi er mest udbredt i Maghreb og det nordlige Sahel bælte og bjergområder, der indgår i disse lande. Racens oprindelige levested, er der også en rock type, med forekomsten blandt berbere i Atlas Mountains. Det er generelt noget større og tungere end ørken-type.

Ingen ved præcis, hvor gammel denne autoritet er, men mange tror det må være flere tusind år gammel i sin oprindelse. Nyere genetiske forskning synes at understøtte denne antagelse. Nogle mener også, at det kan stige ned direkte fra tesem, den gamle egyptiske urmynden, men dette kan næppe bevise. Måske er det lige så gammel som Saluki, som længe har været betragtet som en meget nær slægtning. Ny forskning har fastslået, at dette ikke er korrekt. Sloughi nærmeste genetiske slægtning er azawakh, og de ​​har kun fjernt slægtskab med Saluki.

Hunde af denne race har traditionelt tilhørt den rige og magtfulde Berber stammehøvding høvdinge, der ville have holdt en lille flok af disse hunde til jagt og bevogtning formål. Franske soldater bragte racen med sig til Frankrig omkring 1860, efter krigen i Algeriet, men racen er ikke nok i nogle steder. Nogle hunde er blevet importeret til Europa og USA, hvor de har dannet grundlag for vestlige avl. I Norge var der 14 voksne individer pr 2008. I alt fem kuld født i Norge, to i begyndelsen af ​​1990'erne, og de resterende tre i 2005.

Beskrivelse

Sable med sort maske Sloughi - dette er den mest almindelige farve

Sloughi hører til de mest originale jaktmyndene og har meget til fælles med azawakh, da den er tæt knyttet til. Sloughi er lidt tungere bygget, længere tilbage, men ligheden er slående. Lang menes at være azawakh var en mere sydlig variant af den Sloughi og azawakhen var en periode kendt som Touareg Sloughi, men ny viden, at der var to forskellige racer. De racer har også meget forskellige temperamenter og forskellige hår farver - men det sidste er tydeligst i de vestlige lande, hvor færre azawakhen har godkendt farver og tegninger, end i deres oprindelige levested.

Sloughi er hurtige i deres bevægelser og bemærkelsesværdige udholdenhed for myndighed at være, sandsynligvis på grund af dets mere kvadratisk form og de lange, flade muskler. Dette er i sig selv et tegn på gammmel oprindelse. Sloughi kan opnå en tophastighed på mere end 60 km / t og har lynhurtige bevægelser, især i barske terræn og den pludselige ændring af retning. Da myndigheden er stadig mere udholdenhed end hastighed, især i forhold til de racing racer såsom Greyhound og spanske Galgos.

Sloughi giver en meget ædel og høj kvalitet indtryk, og samtidig være robuste og rustikke af typen. Det har en elastisk og meget fleksibelt organ med stram hud og tør muskel. Det er mindre end en greyhound og mere firkantet og statelige i form, men sædvanligvis lidt større end Salukien. Pelsen er kort og glat, uden underuld, og som regel sandet farvet i nuancer fra lys til rødligt sand, med eller uden sort maske. Brindle, sort kappe og sorte hårspidser er også tilgængelige. Hannerne er ca. 66-72 cm i skulderhøjde og ideelle højde 70 cm, tæver ca. 61-68 cm, ideel højde 65 cm. Vægten er normalt ca. 17-32 kg, afhængig af alder og type.

Anvendelse

Sloughi har traditionelt været berbere hund af gazeller og andre ørken dyreliv, og det er både stærk og vedholdende i deres søgen form - sikkerhed jagt (forbudt i Norge ). I deres naturlige habitat i Atlasbjergene i Nordafrika, er det ikke ualmindeligt at se se Sloughi jagt lille spil med en anden berberhund, nemlig aïdi. De supplerer hinanden gennem aïdien bruge deres fremragende lugtesans til at spore bytte, mens Sloughi opsiger det gennem deres fremragende sprint kvaliteter. Sloughi jagt meget godt sammen med jagtfalk.

Sloughi er også kendt for at have gode egenskaber som både vagthund og vagthund, men det er også en god familiehund og en stor og meget sjældent udstillingshund. Sloughi gør det også godt i hundesport, såsom lokke coursing og væddeløb.

I Marokko, er forbuddet mod jagt med greyhounds sikkerhed for nylig ophævet Sloughi del. Convenience Jagt med Sloughi er nu accepteret ved anvendelse, og i organiserede former. Formålet med at tillade Sloughi at jage på traditionel vis stammer fra et ønske om at bevare denne gamle racens nationale egenskaber, og til at modvirke racen støt faldende forekomst i Marokko.

Adfærd

Racen har en unik position i det muslimske samfund, hvor hundene er for det meste betragtes som urene. En Sloughi, dog ofte behandlet som en højt respekteret medlem af familien og bor tilfreds med sit eget hus, hvilket er utænkeligt for andre racer end mynder.

Sloughi er naturligvis meget reserveret, og som regel lidt på vagt over for fremmede, som kan opleve det som genert eller ligeglad. Det kan være territoriale, især hannerne. Dette er næppe et ideelt løb for nybegyndere, men erfarne hund folk bliver det en fremragende familiehund. Det anses for at være tolerante og legende med deres børn og ofte har stor personlighed. Som myndighed hører til de klart de mest uafhængige typer, men er meget loyal og trofast til dem, der kender. For medlemmer af familien (pakke), vil blive fuldstændig hengiven.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Sloughi tror også at disse hunderacer var interessant.