Shikoku

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Shikoku hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Shikoku.

Shikoku fotos

Shikoku

Shikoku kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Shikoku. Skriv en kommentar om hunderacen.

japan hunde siger: Shikoku må på ingen måde sammenlignes med de øvrige nationale angriber hunde fra Japan, selv om de vestlige opdrættede hunde, formentlig er mindre primitive end de hunde, der opdrættes i landet. Denne hund er langt mere primitive i deres adfærd, og som sådan er kun egnet til folk med erfaring med sådan en primitiv Carnivora. For de rigtige folk vil dog udgøre en næsten perfekt familiehund. Det skal være almindeligt og regelmæssigt motion, og det skal mentale udfordringer for at nyde det maksimale.

Som hund har brug for et klart og indiskutabelt leder, som ikke dominerer, men der er tålmodig og forsigtig, når at træne. Den lærer hurtigt og er ofte meget nysgerrig efter alt det nye. Hvis det er domineret, er det meget sandsynligt mister deres karakter af karakter, som det ellers ville have i rigelig foranstaltning. Shikoku er meget selvstændig og "self-minded", men ikke stædig og selvstændig. Det er loyal, modig og frygtløs, men ofte lidt på vagt over for fremmede, der kommer på besøg. Uden for hjem og ejendom, det imidlertid anses for at være meget venlig over for mennesker. Racen har også en klar kropssprog.

Denne hund bør ikke placere bundet. Afvigerledfunktionen er en ekspert, og vil sandsynligvis finde en måde at undslippe, selv efter kun 2-3 minutter. Det er også en ekspert i at bryde ud af de kenneler, enten ved at grave under eller klatre over. Hvis det kommer løs det vil jage. Det er ofte dominerende overfor andre hunde.
18.04.2012

shikoku siger: Shikoku er en meget primitiv hund, der betragtes som den mest primitive af de nationale peak hunde i Japan. Det stammer fra øen Shikoku, og kommer i tre varianter, kaldet AWA, hongawa og hadet, som alle er opkaldt efter det sted, hvor de er mest almindelige, og der kan være sket. Den lokale sort hongawa betragtes som den bedst bevarede af dem. De områder, hvor de traditionelt har været opdrættet i bjergene distrikter i Kochi præfekturet.

Racen er mere udtalt jagthund end de andre, og det har en mere ulv-lignende opførsel. Den nuværende standard for racen er fra 1995 (FCI).

Udseende, anatomi og fysik

Shikoku er medium i størrelse og har et kileformet hoved med et tydeligt markeret stop. Det er ellers massivt bygget og har afbalancerede proportioner og lys, smidige bevægelser. Kroppen er moderat skrånende skuldre og dybt bryst. Halsen er tyk, muskuløs og kraftfuld. Buklijen er godt tegnet og terrænet bred og muskuløs. Ryggen er lige og kort. Meget muskuløse ben og stærke knogler. Halen er sat højt, tyk og båret stramt oprullet eller bøjet i en bue hen over ryggen.

Pelsen er kort, tæt, stiv og lige. Længere på halen. Underulden er tæt og blød. Pelsen er sort sesam farve (kaldet kurogoma) eller rød sesam farve (kaldet akagoma). Brindle er også tilgængelige, men denne farve er ikke anerkendt af FCI. For begge farver gælder aftegninger i lysere farver, næsten hvidt.

Hanner normalt måler ca. 49-55 cm i skulderhøjde og vejer som 17 til 25 kg. Hunnerne normalt måler ca. 43-49 cm i skulderhøjde og vejer omkring 12 til 20 kg.

Anvendelse

Shikoku er oprindeligt en jagthund for vildsvin, men de egenskaber at jage alle store spil. Det er også en naturlig vagthund, som vil værne om familie og ejendom. Racen har også en række andre brugshund egenskaber. Katte er utroligt vedholdende og energisk, og det har en meget veludviklet lugtesans.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Shikoku tror også at disse hunderacer var interessant.