Shih tzu

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Shih tzu hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Shih tzu.

Shih tzu fotos

Shih tzuShih tzuShih tzuShih tzuShih tzuShih tzuShih tzuShih tzuShih tzu

Shih tzu kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Shih tzu. Skriv en kommentar om hunderacen.

Shih tzu hunderace siger: Har haft shih tzu i mange år, han døde i februar, 10 1/2 år gammel. Makan til den store hund, har jeg ikke oplevet. Han var bare venlig og god hele tiden. Aldrig nogen vrøvl, han gøede selv når dørklokken ringede, men logrer løb hen til hoveddøren for at se, hvem der kom. Meget social, kærlighed alle og ro. Det kunne være en smule trættende, indtil du fik bruges til det var hans snorken. Han snorkede værre end en voksen mann.Likeledes være alene hjemme var ikke et problem enten, som han elskede at sidde i vindueskarmen for at se eller sove lidt der. Naturligvis himmelhenrykt, da jeg kom hjem. Han var ikke stædig, før han var gammel, men da det kom... hahaha men ikke mere end at jeg kunne grine af det.
Personligt Jeg tror, ​​det er for tidligt at tage en hvalp fra moderen, når den er 6 uger, bør være mindst 8 uger. Holt hans korte hår og fandt det ikke et problem at tage sig af det. Held og lykke til den nye shih tzu ejer, vil du ikke blive skuffet, hvis du hæver denne nuttede bamse, som du burde.
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Jeg har også en shih tzu ved navn Bonzo. Nappy anbefale denne race af nogle venner, da jeg ville overtage hund. Jeg har ikke fortrudt..... lide selvsikre og dejlig hund, det kommer med mig overalt, og når han har brug for at være alene hjemme, så jeg bare sige det til ham: "Nu skal du være lidt alene" da han forstår det. Når han hopper op på en kommode stående ved vinduet. Der han lavede jeg en seng til ham. Og der sidder / ligger han indtil jeg kommer hjem. Og så glad, når jeg kommer!
2011/05/21

Bjørg sige goddag til en person bekendt med denne race. Jeg har aldrig haft en hund før, men virkelig ønsker sådan en hund. Efter at have forstået, at det kunne være bedre, hvis du har nogle allergier. Det faktum, at det er hypoallergenisk. Er det sandt?
Synes ellers det ser meget sød. Ønsker du at holde pelsen ganske kort. Skal man så hele tiden til groomer, eller skære selv? Taknemmelig for dit svar.
2011/06/13

petlover186 siger: Jeg har en vidunderlig shih tzu mix papillon 26% og 75% shih tzu!
hans navn er Gizmo og er absolut lækker anbefale denne race til alle, der ønsker at få en hund: D
vi gik igennem til Sverige en dag uden sine papirer, men politiet har ikke mærke til den lille flok i buret: p
Det er en utrolig sjov hund racen og er nødt til at gøre! : D og nem sefølgelig!
2011/08/08

Lone siger: Jeg har en dejlig shih tzu dreng ved navn Buse på er næsten 2 år. Han er meget rolig, men også legesyg og glad. Meget knyttet til mig og følger mig overalt. Gøer annoncere, når folk kommer. Han kan være lidt nervøs med nye mennesker, men er gode venner med alle, når han bliver lidt tid. Det er meget meget pelspleje med shih tzu, selv når jeg har hans meget korte klip. Jeg bruger omkring 1/2 time hver dag og skar sig selv. Han brusere 1 gang om måneden. Han er meget glad for mad.
Bjørg du spørger om shih tzu er allergivenlige, min familie har allergi, men har ikke reageret på min hund.
Han kaster noget.
Absolut fantastisk race!
2011/08/10

Anonym siger: vi har en blanding af shih tzu og malteser, men han er mest shih tzu dengang.
Han må kæmpe en masse personale og en smart og venlig :)
Han har aldrig bider og er venlig mod andre hunde.
Men vi har et problem, og det er, at når vi går på turné med ham, og han ser en anden hund, han gøer bekæmpe en masse, og det ser ud som om han tænker at angribe den anden hund. men når han går bort, han er venlig at bekæmpe andre hunde.
21/08/2011

Leo73 siger: Mine er 13,7 år gammel på det tidspunkt og er en mandlig.
Gad vide om det er muligt at forædle ham? Har stammen tavle. Eller hvis det er for sent!
13/10/2011

freddy siger dette Shih Tzu, som vi har, er en sjov og blid familiehund. Det er en hanhund i de fem år, der er både patient og elsker børn. gøen i de uvante lyde og ellers en meget glad gutt.den kan blive vred på større hunde, men ellers en meget flot hund med en lille fodaftryk.
Det er simpelthen en vidunderlig hund.
2011/11/30

Ann-Elen siger: Kan kun underskrive, hvad alle andre herovre skriver om racen: Vi har 2 shih tzu tæve, importeret fra Spania.de er nu 3 år ca.Utrolig enkle hunde, med masser af charme og har personlighet.Vi de går overalt, til Spanien, Danmark, vej ture osv. sjældent barks, fælder ikke, er venlig og glad og kosete.Krever grooming, men er let, hvis du vælger at klippe den regelmæssige temmelig korte :) Virkelig søde er de og.
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Mine to Shih tzuèr er en fryd for sjælen Breed er rolig og afbalanceret, og er perfekt til unge og gamle De er små og praktisk, og kan tage dig næsten overalt, One mine er blevet vedtaget med udmærkelse... en liturgi præsten stor overraskelse.
2008/07/30

Ida siger Shih tzuer har enormt personlighed. De er rolige, men legende. Virkelig elsker mad. Nem at bære rundt på, og er meget kælen og tillidsfuld. Kan gø meget. Der er en masse af grooming med disse, hvis du vil have langt hår på dem. Men utroligt søde hunde :)
2009/04/01

Polly siger: Vores 5 år gamle shih tzu er meget glad for dyr. At have en stor tid med katten, og leder stadig efter hamster der døde for et år siden. Det har lært mange tricks som at spille død, når vi går boom, ruller rundt og mere. Den elsker at fange snebolde om vinteren, nyder hver solstråle på den forreste veranda i foråret, og elsker at være overalt, hvor min mand er i gang. Vi har valgt at have forholdsvis kort hår (ca. 10cm) på ham. Et vigtigt træk ved denne race er at sikre håret omkring øjnene. På vores tilgroet hår ind i øjet og havde brug for kirurgi. Kedeligt udgifter og ondt hunden. Utrolig kælen og familievenlig hund. Altid
2009/05/04

Nenne siger: shih tzu er en multiple lækkerier hund 's Roligt og meget kælen.. Min shih tzu følger mig overalt og er altid ved min seng om natten. Nu fortiden er en i min seng ved hans fødder, så er min anden shih tzu døde på grund af hjerte. Det er et tab for hende og mig. Venter på en ny shih tzu hvalp. Kan ikke få
en mere kærlig hund en race. Det er også glad for børn og elsker at lege med.
2010/01/07

milla sige hej hej jeg sidder her og læse lidt om udtalelserne fra hunderacer til det meget meninger.Vi har beordret os en shih tzu og ser frem til det.Har havde før, men det pug racen kaster hele året det syntes vi var de fleste plagsomt.Men det var forbløffende kiks og ligetil utenom.Håper at denne race smag til det er et plus, at det ikke vil fælde hvist noget.
Så nu venter vi for os at få denne nye familie medlemme.Har nogle tips om at få den hurtige levende rene
2010/12/09

anette siger: nogen vide, hvad forskellen mellem Havanese og shih tzu er? at erhverve ed hund, men har indset, at shih gøen og hoppe rundt med end Havanese....
23/09/2010

Tintin siger: Jeg har en 3 år gammel shih tzu. er det de små gøer og er en utroligt venlige hund.den stående i hundekenneler en dag, hvor vi er på arbejde / eller er placeret inde i buret. Den gøen der ikke. Den eneste gang det giver noget lyd fra dem er, når folk kommer på besøg... kan gerne anbefale denne race..
2010/09/24

Cezar siger: Jeg har en to-årig mand shih tzu, det er min første egen hund, men vi har haft to shih tzuer før med familien. Han er en utrolig kærlig hund med masser af personlighed og kærlighed. er god med børn og de alle elsker ham. Han bjeffernesten slet ikke, men er god til at snakke og synge. han kan lide at sove med en pude under dit hoved, som mad, men kun spiser indtil han er fuld, meget legesyg og stolt. meget pelspleje, men han holder kortene, så han ligner en hvalp år rundt.min bedste ven!
2010/12/03

- Siger: Vi har en blanding af shih tzu og malteser, men han ligner en shih tzu og opfører sig som en
Han er utroligt dominerende over for andre hunde, men elsker mennesker og børn.
Han er meget venlige :)
10.10.2012

shitzu siger: Oprindelsen af ​​Shih Tzu er uklar. Det er nok ikke tibetansk, men sandsynligvis har blodlinjer der stammer fra både Tibet og Kina (Manchuriet). Oprindelsen er måske forbundet med hunden gave (bestående af såkaldte unge løver hunde -狮子狗, pinyin : Shīzi Gǒu betyder "løve hund") udstedt af Dalai Lama Lobsang Gyatso af herskere Manchuriet i 1643. Denne gave vil formentlig ses i sammenhæng med Manchuriet massiv magtstrukturen på dette tidspunkt, hvilket førte til mansjurske invasion af Kina det følgende år. Vi taler endnu om en hund, der påviseligt nært beslægtet med hunde fra antikken og Wolf , men de blev ikke endeligt dannet først et langt senere tidspunkt. Den genetiske Prøven viser også, at shih tzu er relateret til gruppen af typiske hyrdehunde f.eks Shetland Sheepdog, Collie og belgiske Sheepdog (en gruppe, der også omfatter flere hunde (herunder Irsk Ulvehund, Borzoi og greyhound ).

De små løve Hundene må have været meget populær på det kejserlige hof, som senere sandsynligvis førte til hund, vi i dag kender som shih tzu. Hvor lang tid det tog at forme racen er ikke kendt, men det har en kinesisk navnet antyder, at det ikke kan være sket indtil slutningen af 1600-tallet. Og hverken det ene ved præcis, hvilke hunde er grundlag af race, anden end at de var små og sandsynligvis kom fra Tibet. Det fører til enten Apso (som sandsynligvis er oprindelsen af Lhasa Apso ) og jemtse Apso (tibetansk spaniel), eller en blanding af disse og andre små tibetanske hunde. Udformningen af ​​Shih Tzu menes imidlertid, fandt sted i Kina. Det har nok også været lokale små kinesiske hunde, herunder sandsynligvis Dogs. En videnskabelig undersøgelse af hunde morfologiske og adfærdsmæssige karakter, konkluderer, at Shih Tzu og Lhasa Apso er meget nært beslægtet. Undersøgelsen, der ikke omfatter andre tibetanske racer (og derfor ikke sige noget endeligt om forholdet), viser også, at shih tzu er mere nært beslægtet med hunde end nogen af de andre hunde, der deltog i undersøgelsen .

En stor genetisk undersøgelse i hunderacer inkluderer shih tzu i gruppen af gamle hunderacer (typer, der er århundreder gamle i sin oprindelse), men dette er undertiden fejlagtigt tages som bevis for, at racen shih tzu så gammel. Men det betyder kun, at shih tzu har en fælles oprindelse med hundene i denne gruppe, som også indeholder nogle af de ældste hund, vi kender i dag. Det er dog usandsynligt, at shih tzu kan argumenteres for at være dannet inden udgangen af ​​1600-tallet, i at race ikke kan udvikles før efter 1643. Der er faktisk intet, der tyder på, at denne hund har eksisteret i Tibet. Race navn er, i modsætning til den tibetanske racer, bestemt af kinesisk oprindelse og betydning af tibetansk afstamning, eller tibetanske klasse. Navnet er kineserne nu tror flere og flere peger på, at det var oprindelsen af ​​denne hund den kinesiske beskrevet, det er den gave fra Tibet i 1643, hvilket også passer godt med traditioner kineserne til at sætte navne på tingene.

Det vides, at Kinas sidste kejserinde, Cixi ( 1835 - 1 908 ), holdt Shih Tzu hunde i hans palads (først som en regent på den kejserlige palads i Den Forbudte By, og senere som ærkebiskop af Kejserinde ved Sommerpaladset i Yiheyuan - både i Beijing ) indtil sin død.

Dame Daphne du Maurier ( i 1907 - 1989 ), også kendt som Lady Browning, bragte det første eksemplar af Shih Tzu til Storbritannien i 1930. Den kinesiske standard er fra 1938. The Kennel Club anerkendte racen i 1946, FCI i 1954.

Shih Tzu er en lille hund med svungne, kraftfulde krop. Hovedet er rund og temmelig bred skalle. Udtalt stop og ca. 2,5 cm lang næse. Næsepartiet er bredt og kvadratisk og har en kort næse. Øjnene er store og runde og kan være mørk eller lys, afhængigt af pelsfarven. Det har relativt store ører og hang red lange ydre omrører. Ryggen er lige, er rump veludviklet og kraft. Halen er høj og rigelig behæng. Den udføres i en kurve over ryggen. Lemmerne er korte og muskuløse, og hans poter runde (Kattefot) og har stærke fødder på undersiden. Højden må ikke overstige 26,7 cm. Din vægt skal være 4,5 til 8,1 kg (idealvægt 4,5 til 7,3 kg), afhængigt af køn og type.

Pelsen er lang, tæt og rigelig, klar og helt glat. Underulden er forholdsvis tæt. Faner på hovedet er lang og hænger ned ad siderne og over øjnene. Næsepartiet er veludviklet overskæg og skæg, der vokser helt op til næsen Lans næseparti sider. Alle farver er tilladt, men med multi-farvede hunde foretrækkes hvid blis i panden og en hvid halespids.

Shih Tzu er en markant følgesvend hund og en meget handy familiehund, der også har store kvaliteter som en vagthund. Det bruges også som en udstillingshund.

Shih Tzu er normalt meget aktiv og uafhængig, men venligt, lave støjende og elsker at lege. Med fremmede er sagen, men det vil typisk advare, når der er folk, der ikke kender. De store pelsprakten kræver daglig vedligeholdelse (kæmning og børstning). Mange vælger også at oprette den lange pande hår, så øjnene er fri. På grund af de rige pels denne hund kan tåle lav varme.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Shih tzu tror også at disse hunderacer var interessant.