Shiba

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Shiba hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Shiba.

Shiba fotos

ShibaShibaShibaShibaShiba

Shiba kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Shiba. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: h, det var fint hunde! aldrig hørt om racen før, men nu vil jeg finde ud af mere. Er de norske opdrættere af denne race? søgte online men kunne ikke finde nogen opdrættere af Shikoku i Norge
10.10.2012

shiba inu siger: har en Shiba Inu hund i næsten 4 år. Han er vokset op med katte og små børn, og elsker det. Det er et kapløb med vidunderlig temperament, han løber væk udenfor, hvor han sprællede væk, (han ved, hvor linjen er tom, selvom vi kun har halvdelen af ​​hegnet rundt om haven...) for der efter bare flop ned på gulvet, når han ankommer. tid vil han være i midten af ​​gulvet, hvor man konstant er nødt til at træde over ham, eller rettere på toppen af ​​dine ben... =) Dette er, hvordan han besøgte folket også. meget kælen.
men bestemt ikke en hund for begyndere når motion er vigtigt at have tid, tålmodighed og erfaring... vores Shiba kaster for meget underuld hele tiden, så selvom de er nemme at børste / plejemidler skal jaffal vores børstet to gange om ugen!
opnåelse ikke en Shiba medmindre du ved hvad du gå i gang! det er vigtigt! men du får det til, som du elsker dem for resten af ​​dit liv! =)
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Shibaen er en dejlig hanhund race. Det er stille, har en behagelig måde, men det er meget beslutsom og stædig. Shibaen er også meget resnslig. Det bør være specifikke og klart over for en Shiba, men det må ikke Kues. Det er meget velegnet som familiehund, men kan også bruges til jagt, alt fra fugel til elg.
Shiba Inu er bare en hel hær og smuk race.
24/02/2009

une siger: Shiba Inu opleves... det ville gå gennem ild for dig... men du kan glemme alt om at skulle lære ham ikke at dræbe naboens hus kaniner eller marsvin og parakit... goodies er for tøsedrenge, og du ønsker, at lære at være en udfordring for hunden... praktisk øvelse i overensstemmelse med opløsning tænkning.. majestætisk og stolt, det virkelig gælder at tisse højest på træet...
2010/02/28

olvei siger: Shiba er virkelig søde og cool.
Det er en venlig hund og en vidunderlig hund.
2010/09/10

Zutaki Wanatabe siger: Husk denne race godt fra min hjemland.Var kendt for at have problemer med at finde deres vej til nye steder og møde nye mennesker eller andre hunde valpestadiet.Må karakteriseret ved tidlig social, og lydighed mod så hurtigt som muligt. Har ikke været god med sin Shiba før det er seks måneder, indlæringskurve hurtigt gå ned ad bakke. Tricks vil altid være i stand til at lære uanset alder. Men den glade, tålmodige, lydig og social Shibaen skabes / dyrket fra den dag du bringe det hjem fra hvalp.
En Shiba vil hurtigt forsøge at dominere andre hunde, men med en positiv aktiv træning at komme i kontakt med din Shiba i de fleste situationer kan du undgå aggression. Man skal ikke hilse alle hunde, der kommer forbi. Dette vil sagen kun understrege hunden. Det skal lade til at etablere nye relationer flere gange om dagen.
Ved sygdom blev kendt (i Japan) til at have problemer med astma / luftvejsinfektioner, og nogle fik HD-lignende symptomer, næsten gigt temmelig tidligt.

ZW
2011/09/28

Silje siger: Min Shiba er en virkelig speciel hund. Tendens til at sige at hun er Cats, Lynn er mere som en kat. Hun er meget kærlig og aldrig pinde, når hun er fri, men normalt er ikke Shiba kendt for at gå så langt væk. Hun blev hurtigt socialiseret med hunde og fremmede, hunde er stadig godt at mødes, men fremmede hun har ikke så meget at spare. At ingen er blevet betyde for hende. Hun har bare vokset det ud, men racen kan reserveres mod fremmede er ikke usædvanligt der. Kun have været lidt svært for mig at gå fra det stadium, hvor alle kunne se hende de eneste, hun har haft megen kontakt med dig glæde. Ellers er hun stædig, kærlig og gør en masse sjov lyder :-) Nu har hun desværre været meget mide allergi og har generelt været generet med noget, da hun var 9 måneder. (Ørebetennnelse, allergier) Allergi siges at være den plage, som er fælles i Shiba selv om det er generelt en temmelig sund race.
10.10.2012

shiba siger: Hvor gammel er shibaen ingen ved med sikkerhed, men det er meget gammelt. Det har moderne forskning med DNA nylig etableret. Det hører til gruppen af de ældre hunde, vi kender og betragtes som den ældste af de japanske hunderacer. Navnet på Shiba henvise til noget, der er lav i japansk, det er en lille hund.

Det er blevet antaget, at shibaen oprindeligt stammer fra hovedøen Honshu, men hvilken type skal have indvandret fra den syd-østlige Asien, måske Korea. Dette er imidlertid den eneste japansk Spitz, som ikke var endemisk for et bestemt område. Det var dog typisk for bjergområderne står over for den Japanske Hav. Det kan indikere, at det også er den ældste af de japanske hunderacer.

Nogle mener, at den er placeret der af de mongolske folk til at have indvandret til disse øer, et par hundrede år før Kristus, andre at det var endnu tidligere. Skeletter fundet efter flere tusinde år gamle hunde i de østlige dele af Asien, viser, at typen ikke har ændret sig væsentligt. Shiba er også tæt knyttet til chow-chow, måske som en stamfader.

Shiba har formentlig stammer fra bjergrige områder af øen, da små hunde kan lide at blive forbundet med højere luftlag. Det var oprindeligt en jagthund for småvildt og fugle. Navnet betyder lille Shiba, og mange mener, at størrelsen har givet anledning til denne betegnelse. Shiba kan også betyde krat, og nogle har foreslået, at den karakteristiske røde farve af denne hund kan være relateret til farven på bladene i krattet i efteråret.

Oprindelig var der tre varianter af Shiba i Japan, kaldet Shinshu shiba (som kom fra områder omkring Nagano ), mindretal shiba (som stammer fra området omkring Nagoya ), og Sanin shiba (som stammer fra de nordøstlige områder af Honshu). Alle tre typer har en større eller mindre grad på grund af deres bidrag til den aktuelle Shiba, men deres forhold er ukendt. I 1920'erne racen var næsten uddød, da kun de tre linjer havde overlevet. Udbruddet af Anden Verdenskrig, og et udbrud af hundesyge i 1959 gjorde det således, at den vanskelige opgave at redde racen var svært. Efter udbruddet, var der kun Shinshu shiba i tilstrækkeligt antal til avl, selv om de to andre linjer blev anvendt i et vist omfang (så vidt var muligt på grund af indavl ).

I Japan de nationale peak hundene ofte ses som variationer af den samme hund. I 1928 Foreningen til bevarelse af de japanske hunde grundlagt. Under Anden Verdenskrig befolkning faldt betydeligt, og efter krigen blev taget en meget aktiv fra klubben til at opbygge de forskellige sorter. På grund af de urolige tider blev brugt til en vagthund, og shibaens popularitet steg hurtigt.

I dag er det et populært selskab - og vagthund, og det er stadig brugt til jagt. I Japan, deltage op til 1000 hunde i de store særudstillinger. Det var først efter Anden Verdenskrig, at racen værd at nævne blev eksporteret, først og fremmest til USA. I 1972, de første hunde til Europa, især Sverige. Siden da, sprede racen over store dele af verden og dens popularitet er stigende. I Norge, de første hunde i 1987.

Udseende, anatomi og fysik

Shiba er en lille til mellemstor spidshund med veludviklede knogler og muskler. Kroppen er lidt længere end højden (11:10). Ryggen er kort og stærk og terræn bred og muskuløs. Brystet er dybt og let hvælvede ribben. Buklinjen er godt optrukken. Halen er højt ansat og bæres enten krøllet eller en segl-formet kurve over ryggen. Det er hurtigt og bevæger sig let og ubesværet på ethvert terræn. Hanner måler 38,5 til 41,5 cm i skulderhøjde, tæver ca. 3 cm mindre. Vægten er sædvanligvis 6-12 kg. I Japan, varierer højden lidt mere (34-42 cm). Der er også almindeligt med større variation i farven end FCI racens standard diktater.

Anvendelse

Shiba betragtes som en god arbejds hund og familie hund. Det er kendt at have fremragende lugtesans og fremragende egenskaber, såsom jagthund. Da dette er en hund, der naturligt jager med alle tre sanser ( syn, hørelse og lugt), det passer bedst, men da bandet hunden i lande, hvor sikkerheden jagt ikke er tilladt (f.eks i Skandinavien ). Hundens fysik gør det særligt egnet i en række former for hundesport.

Shiba er en primitiv hund med et tydeligt kropssprog. Sådanne hunde er ofte territoriale og kan være meget dominerende over for andre hunde. Den er bedst egnet til folk med en vis erfaring med primitive hunde, men for disse er det som en perfekt familiehund. Shiba har fremragende vagthund kvaliteter, og vil normalt give dig besked, når det kommer fremmede, men det er normalt ikke aggressive overfor mennesker.

Shiba har brug for et klart hoved, tålmodighed og belønning, og skal på ingen måde Kues. Så vil det miste sin vidunderlige personlighed. Det gør dog, tidlig og en masse socialisering til at være i harmoni med andre hunde og fremmede. Indenfor er det ofte rolig og afslappet, og det anses for meget rent. Med sin tætte pels (hvilket er overraskende nem at passe), er det en hund, der er fantastisk til en nordisk klima, ikke ulig det, der findes i bjergene i Japan.

Shiba har faciliteter til manglende tænder, men genet er ikke korrekt dokumenteret. Racen, i henhold til racens standard for fuld sæt af tænder, men der er tegn, der viser dommere (både i Vesten og i det land, Japan) ikke lægger vægt på den manglende tænder i særdeleshed. Hidtil har annonceret er der ingen statistikker, der kan fortælle, hvor alvorlig denne mangel har været eller er ved at være.
18.04.2012

Hunderacer gæst siger: shiba er en mega nuttet race
17.03.2011

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Shiba tror også at disse hunderacer var interessant.