Shetland sheepdog

Shetland Sheepdog er en mellemstor lille hyrdehund med oprindelse fra Shetlandsøerne. Dette er en populær hunderace i Danmark.

Shetland sheepdog fotos

Shetland sheepdogShetland sheepdogShetland sheepdogShetland sheepdogShetland sheepdogShetland sheepdog

Information om Shetland sheepdog

Shetland sheepdog Temperament og opførsel af Shetland Sheepdog: Shetland Sheepdog er en rimelig energisk og aktiv familie hund med afslappede humør. Disse hunde er meget opmærksomme, og er derfor let at træne.

Det er stadig en hyrde hunde fra den opførsel, og det kan være rart at konstatere, før du går til indkøb af en Shetland Sheepdog. Det vil være som hyrde alt der bevæger sig, herunder biler, traktorer, børn og cyklister, og selv vilde dyr.

Uden den fysiske og mentale udfordringer, kan det være ødelæggende, hvilket kan få betydning inventar og ejendom. En masse motion og aktiviteter, der gør denne hund tilfreds race.

En lidt forsigtighed over fremmede, men Shetland Sheepdog er en dejlig familiehund. Lyder helst kun én direktør / ejer, men tilpasser sig familien.

rækkevidden af Shetland Sheepdog hunde: Shetland Sheepdog blev brugt Herding af får, men i dag er det andet mere populære racer, der har overtaget til dette formål, særlige Border Collie.

I dag er Shetland Sheepdog en udpræget følgesvend, familie hund og følgesvend hunden. Dog Hyrden hans inderste indre intakt og kan være mere end glade for at dresseres til at besætningen får.

Populær er også i agility og lydighed konkurrencer, og er meget at se rundt i Danmark og i udlandet på en sådan lydighed arrangementer og udstillinger, samt hunden udstillinger.

Shetland Sheepdog ser: Shetland Sheepdog er lille i statur, og højden er ca 35 til 37 cm, og vægt på kun 5,10 kg. De små ører er placeret højt på hovedet, og har fremadrettede tips af ørerne.

Det har et vågent og intelligent udtryk, der afspejler hundens egenskaber. Shetland Sheepdog beskrevet så mange som en sød og charmerende hunderace.

Det lange hår er grovere dekkhår, men en masse kort, blød underuld.

Shetland Sheepdog Historie: Shetland Sheepdog blev opdrættet på Shetlandsøerne, og de hunde, der anvendes i avl her var spisshuder fra vestlige Danmark (Danmark). Langhåret Collie, krydsede ind i racen, som på mange måder er let at se, fordi der er mange ligheder.

Shetland sheepdog kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Shetland sheepdog. Skriv en kommentar om hunderacen.

sheltie siger: For det første tror jeg ikke, det har noget at overbevise deres forældre var, når du ønsker at købe hund. Hvor er du kommet til en aftale sammen.
Den første ting du skal gøre er at sidde ned og begynde at læse om at have en hund og det ansvar, det medfører. Personligt jeg tror, ​​det virker lidt tynd når beder sådanne spørgsmål i et forum, hvor der er så meget at læse.
At være glad for hunde og at have er to forskellige ting.
Dette kender dine forældre og er sikkert nok så bekymret.
Jeg har to sheltier selv, to kvinder ved 2 og 9 år. Min erfaring er, at hvis du undlader at gøre det til en livsstil at have en hund, så vil det være vanskeligt.
Det er svært at afgøre, hvad race du ønsker, kan det være temmelig svært / trættende når de er hvalpe, men på toppen af ​​det hele, som det kommer så meget mere, som vil være på plads, at du skal få en god hund føring og over en glad hund.
Jeg vil bestemt ikke gå ned som den Sheltie race jeg er meget glad, og de giver masser af glæde og sjov. En god første hund. Men jeg ser folk spørger de typiske spørgsmål som hvor længe de lever.. det er den første ting du bør vide..?
Så, hunde, ligesom mennesker er forskellige personligheter.En rolig hund behøver ikke at være den, der er lettest at håndtere, og det er meget aktiv og ophidset behøver ikke at være den, der æder din lejlighed.
Den vigtigste erfaring, jeg har fået, og som ganske vist faldt mig, når jeg først fik min hund, er, at dette er en selvstudium.DU skal uddanne dig selv! Du vil møde udfordringer og vanskeligheder, vil du være frustreret og glad, men dette krever.Det sørgeligste ting jeg ser, er annoncer, finde hvor de sælger med et tungt hjerte, en hund i puberteten alder, fordi udfordringen var for stor.
10.10.2012

Shetland sheepdog jente siger: Jeg ønsker at få en Shetland Sheepdog!
Hvordan kan jeg overbevise min mor og far?!?
De siger, at der er for meget spore at blive vækket så masser første gang: (Er der masser spore Hvor længe skal ca Hold på at blive vækket og sont Det andet problem er, at de spekulerer på, hvordan det er i løbet af ferien.? hund.....

De er meget glade for hunde! Begge har haft hunde selv.
Hvis vi alle burde have haft en hund, jeg tror, ​​at man havde været denne race :)

Jeg har katte... tror du, det går godt?!?

Hvad er bedst at have en kvindelig eller mandlig?
Hvem er bedst til at håndtere?
Hvem er rolikst og sonne ting?
Ca. hvor længe leve dem?...
Jeg ved, du er nødt til at gå med dem 3 gange om dagen, men hvor længe?
10.10.2012

Shetland sheepdog siger: Det er helt fint at få en shetland sheepdog, selvom du har en hund i forvejen, men husk, at sheltier er generelt skeptiske over for ting, det ikke kender fra før, så du skal ikke gå for hurtigt i starten. Hvis du har en anden hund før, lad Sheltie lov til at blive fortrolig med hunden i dens tempo, på denne måde, skal du gå socialiseringen bedst. Vores Shetland Sheepdog er ikke meget hyper, vi har en mandlig og er den venligste! De gør meget fint alene i udøvelsen af ​​denne fra du får din hvalp hjem. Begynd stille, med kun et par minutter ad gangen, så du øger kun. Vores hund er alene hjemme i 7-8 timer om dagen, men det er da i sit bur, og det er meget rart. Sheltier behøver ikke lange ture af flere timer hver dag, de værdsætter alle de rejser, de får. Selv om jeg tror, ​​en time gåtur hver dag, selvfølgelig, men det vil være op til den enkelte at afgøre. Sheltie tilpasser meget godt liv, du lever, og så længe de indgår i "familie" det er fantastisk for dem. Vores sheltie elsker at sove på sofaen for at gå op, hvis vi ser på tv, så det er ikke noget problem, men husk også fundet individuelle forskelle. At købe en shetland sheepdog er en investering, du får så meget mere tilbage end hvad de giver. Shetland Sheepdog er en vidunderlig race, rolig temperament men årvågen og altid klar til spænding og sjov :)
10.10.2012

Shetland sheepdog siger: hey der er en chance, vi får en hund, og jeg tænkte, hvad race? Jeg ville ikke lægge for meget hund og ikke for lille, men også fundet ud af shetland sheepdog er perfekt! men så ville jeg finnne LOTS fakta om, men har brug for Shetland Sheepdog meget en virksomhed eller styre sig selv et par timer alene? og de er meget hyppige, eller de formår at sidde på skødet, når du ser fjernsyn eller noget andet?
10.10.2012

Shetland sheepdog siger: Sheltie er en fremragende første gang hund.
Men du er nødt til at arbejde for den sociale og sikker..

Min første hund var en sheltie dreng, kanon venlig hund! Meget lettlert, nem at bære og elsker alt, der bevægede! Han var over det hele.

Vi gik lydighed, stor hund at lære med!
Men vil du have nogle udfordring, og hvis du har interesse i mental øvelse, som lidt mere end d 'almindelige' Shelties kan være en lidt for "let", fordi det tager tingene meget snart..

Men man skal være ops på begyndervanskeligheder, tidligere memnt, følsom mave og epelepsi! Så tjek familien før du køber!

Sheltier vil altid have en særlig plads i mit hjerte, det er bare, utroligt stor race.
10.10.2012

Shetland sheepdog siger: Have vokset op med hunde og har haft Bullmastiffer opptill 4 (3 piger og 1 dreng... vi passere et 1/2 år) og 4 Tibetansk Spaniel (4 kvinder), men nu med årene har det været per årti og per årti. Én Bulle tæve skulle blive dræbt af sygdom i 2009, og to af de ældste Tibbs i 11 år havde vi at dræbe kræft og sygdommen nu i september 2011. Og GodGunsAndGlory've fik et nyt hjem...

Så nu har vi igen to Bullmastiffer og 2 Tibbs piger. Jeg har tænkt mig at købe tanke at få mig en Sheltievalp, som er min drøm race og har været der i næsten 7 år.

Har sat mig på venteliste til et kuld at blive født i november, så jeg håber, der vil være en hvalp til mig der. Jeg vil have en kvinde (fortrinsvis zobel m hvid, eller tricolour), at jeg ville have som en familie / tur / lydighed / agility og kan vise hund.....

Hvis det er en hvalp derfra, er der nogen kender nogen Sheltiekull ved seriøse opdrættere?
For mig er det meget vigtigt, at mor og far til kuldet har en stabil disposition (ikke nervøs, da nogle sheltier er). Jeg har også brug for en hund, der ikke er dominerende, fordi hun vil være at gå i en menneskemængde af flere hunde...
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Jeg havde det første sheltie hund og har aldrig fortrudt min mand overtalte mig. Nu har vi vores anden og tredje. Denne race er født velopdragen :) Det er smukt, pulserende, sund og loyal. Vi har aldrig nødt til at have dem i kenneler selvom vi rejser i udlandet to gange om året, folk står i kø for at passe dem. Vores hunde er med på arbejde hver dag og er meget populære hos kunderne, da de er så rolige og lydige. De passer i alle familier uanset aktivitetsniveau!
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Jeg får mig en sheltie til weekenden. der er to måneder. Det er en dreng, jeg er lidt bange for det vil kræve megen uddannelse, eller er de nemme at lære. fx ikke at gø meget, tisse udenfor, liggende i et bur, når jeg er jobb.osv. Og hvis de er nødt til at være i buret når jeg er på arbejde, kan det være ulydig, da det tidligere blev nævnt på, at det skulle blive aktiveret? Når det kommer til højde og vægt, vores Hannsheltei meget større og tungere. Vægt 18 kg.Høyde 48cm.
Har meget fancy shetland sheepdog, har jeg set mange løb og shetland sheepdog er den sødeste endnu. Hvordan kan jeg overbevise mine forældre til at få en, når de siger, at der er problem i din ferie? Vi har en kat og to fugle og håber det går godt. Jeg går en masse ture med hundene i nabolaget og være sikker på en hund i en uge, og så må vi se hvordan det går. Men det er bare at min far ikke vil have en hund, men min mor vil dog sige, at vi sidder fast i ferien. Jeg spekulerer på, om det er en nice kapløb at have.

Jeg elsker hunde, og jeg skældte nogen, der har en døv og misbrugte hunde, at de købte, da det var et år. Ingen andre end dem, han ved, han kan klappe eller han kan bide. Vi bruger tegn. Han er meget glad for os, men vi kan ikke bare gå op til ham. Han har nogle veninder. Den kolde før vi kjeresten hans havde desværre aflives. Vi er meget glade for ham, og han får masser af cuddles, når han ønsker. Jeg går en masse Walking, fodre ham en masse, han bygget mellem kamme, legetøj og nyder når jeg er der. Jeg synes, det er sjovt at gøre ting med ham og vil altid gøre. Jeg elsker ham
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Jeg har haft Sheltie, og der er nogle dejlige mænd. Jeg har været beundrer collie i årevis, men troede, det var lidt for stor.Og var dengang valg en Sheltie, og jeg har aldrig fortrudt on.I var meget tilfreds med sheltie, men de har tendens til at gø og mye.Men Det er en klog og villig til at lære og hunde, der er let og tog. Jeg havde to stykker, ikke samtidigt, men en ad gangen. Og jeg vil sige, jeg fik en masse opmærksomhed, når vi var på ture sammen. Da jeg fik den første sheltie, var det i feriesæsonen. Vi var på vej på ferie, og det var meningen at være sammen med os. På en af ​​de første dage vi var på turné, var vi næsten jaget af én familie. De turde ikke ringe til os, men hver gang vi stoppede og vendte sig om, var de i hælene på oss.Til ende havde vi at spørge, hvis der var noget galt, da de kom efter os. Men de tænkte meget, hvis det var en ræv, vi havde i bånd.Han var nemlig zobel / hvid, og næsten lignede en reveunge.Dette var i 70, og derefter en Sheltie meget sjælden. Men det er en sjov historie.
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Jeg har haft Sheltie, og der er nogle dejlige mænd. Jeg har været beundrer collie i årevis, men troede, det var lidt for stor.Og var dengang valg en Sheltie, og jeg har aldrig fortrudt on.I var meget tilfreds med sheltie, men de har tendens til at gø og mye.Men Det er en klog og villig til at lære og hunde, der er let og tog. Jeg havde to stykker, ikke samtidigt, men en ad gangen. Og jeg vil sige, jeg fik en masse opmærksomhed, når vi var på ture sammen. Da jeg fik den første sheltie, var det i feriesæsonen. Vi var på vej på ferie, og det var meningen at være sammen med os. På en af ​​de første dage vi var på turné, var vi næsten jaget af én familie. De turde ikke ringe til os, men hver gang vi stoppede og vendte sig om, var de i hælene på oss.Til ende havde vi at spørge, hvis der var noget galt, da de kom efter os. Men de tænkte meget, hvis det var en ræv, vi havde i bånd.Han var nemlig zobel / hvid, og næsten lignede en reveunge.Dette var i 70, og derefter en Sheltie meget sjælden. Men det er en sjov historie.
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Af de løb, jeg har haft Shelties er langt den mest intelligente og let lært. De er super sjovt at arbejde med, altid klar til at lære mere. Vigtigt at bruge positive metoder i træning så Sheltie er en følsom hund. Jeg så coacher mine to, og det passer meget godt.
De er så små, at kun få er bange for dem, og de er nemme at tage med overalt. Hanner mine kaster en gang om året, hvorimod kvinder skure i forbindelse med lånet.

Ligesom mange små hunde kan nemt få problemer med dine tænder, så for at følge, hvad der er virkelig vigtigt. Mine to havde både til dyrlægen for at fjerne hjørnetænderne når de voksne tænder kommer op og mælketænder er ikke løst.
Desuden børstede tænder hver dag for at undgå
tandsten.

Ellers Sheltie en frisk løb så nogle store dyrlægeregninger bør ikke have, uden for den årlige kontrol og helbredelse.

De er ofte på lange ture, men kan også trives med kortere ture, men de bør bruge deres hoved, fordi de er så indstillet på det ved naturen.

Anbefales stærkt Sheltie at første hund, da det nemt kan tilpasse sig livet en tilbud.
Sheltier er ofte ikke hus uddannet indtil de er 4-5 måneder, og det bør holdes for øje, og ikke bekymre sig om.

Grooming er let. A gennem børstning en gang om ugen, være særligt opmærksom bag ørerne, hvor pelsen kan blive sammenfiltret.
Neglene skal trimmes hver anden uge, når hundene er så lette, at de ikke slibe dem selv, uafhængigt af aktiviteten.
Sheltie er en super hund og har købt en en vil elske at have en :)
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Vores Shetland Sheepdog Toya er en meget Intelligente og glad hund. Det har været meget let og tog og blid med børn. Derudover har hun vedtaget vores katte, som hun passer så hverken hunde eller andre katte får lov til at være uvenlig over for dem. Hun har gentagne gange sat sit eget helbred på spil for at beskytte dem, til trods for at hun ville ellers ikke specielt glad for andre katte. Racen er lys og trim, men har en tendens til at tage på i vægt, hvis de ikke er udnyttet. Fysisk de er meget hurtig, hvilket er let at undervurdere fordi de har så meget pels.
Vi har nu haft to sheltier og den garanterede køb vores tredje, dagen Toya fald.
10.10.2012

Shetland Sheepdog siger: Shetland Sheepdog nedstammer fra spidsen af hunde, der fulgte med de første indvandrere til Shetlandsøerne, sandsynligvis fra vestkysten af Norge. I 1400-tallet kom islandske fiskere til Shetlandsøerne og bragte deres egne hunde af Spids-typen. Disse racer, kombineret med de skotske hyrdehunde, sandsynligvis gav anledning til den særlige hyrde racen blev kaldt "Toonies hund." Til sidst blev krydset ind småvokste kopier af den langhårede collie, og efter flere års avl, som sheltie vi kender det i dag.


Shetland Sheepdog er lille hunderace. Den ideelle skulderhøjden for kvinder er 35,5 cm (+ / - 2,5 cm) og 37 cm (+ / - 2,5 cm) for mænd. Vægten er ca. 5-10 kg. Ørerne er små og tæt sammen på toppen af ​​kraniet. I racens standard, at hundens ører burde have tips faldende fremad, kan hundens ører stå op og skulle opstå, hvis man ønsker piskeslag. Hovedet er stumpt kileformet med en flad skalle, moderat bred, uden markant nakkeknude, kinder er flade, og næsepartiet er afrundet. Skalle og næseparti har samme længde og parallelle med et let stop. Den bør have et vågent udtryk.

Pelsen har lange, lige og groft dækhår. Kort, blød og tæt underuld. Den hals og bryst er masser af pels, der danner en manke og brystpels, rigelige faner på hendes fødder. I løbet af de haserne på bagbenene, har det masser af pels i form af "bukser". Halen har masser af hår, der når ned til haseleddet og bæres sabel formet. Det leveres i flere farver, zobel / hvid, sort / hvid, blå merle og tricolour.

Shelties blev oprindeligt brugt til at hyrde af små dyr og fugle hjemme i gården på gårdene på Shetlandsøerne. Men det havde også en vigtig rolle i at udtale sig om dyr eller mennesker nærmede gård gården.I dag er det primært som en følgesvend hund, men det er stadig en stor hyrdehund. Det er let at lære og hurtigt, hvilket gør det en meget populær hund i agility - og lydighed konkurrencer.
Sheltie er en hyggelig og aktiv familie hund med et generelt godt temperament. Det har en bekvem størrelse og er normalt meget opmærksomme, og derfor nem at træne. Man skal være opmærksom på, at racen stadig har et stærkt hyrdeinstinkt og kan tilføje op til at jage biler, cyklister og andre ting, der bevæger sig hurtigt. Racen har brug for en fast og stabil leder, men bør behandles forsigtigt på enhver måde. Ofte lidt bange nok, at hunden forstår, at det har gjort noget forkert. Mange Sheltie ejere har gode erfaringer med såkaldte klikkertræning. Racen kræver både mentale og fysiske udfordringer for at nyde den maksimale, selv om det ikke er særligt krævende øvelse i naturen. I denne forbindelse er egnet for de fleste. Det anses for god med deres egne børn, men er ofte skeptiske over for fremmede.

Pelsen brug for regelmæssig børstning at holde det filtrer. Det bør tidligt vant til børstning, især på baghove og hale, hvor pelsen er grov. Ører og tænder skal kontrolleres regelmæssigt. Desuden skal badning og tørring også vant til, men det bør ikke sæbe vaskes oftere end en gang om måneden. Sheltier er normalt ikke at holde af vand, selv om dette er et individ.
Sheltie er kendt for at være et socialt sikker familiehund. Når hvalpene er 5-6 måneder. de begynder at opdage verden omkring dem på en stor måde, og ting, som de ikke har reageret på før, kan pludselig virke skræmmende. Denne fase kan vare indtil hvalpen er ca. 18 måneder. Shelties er avlet i generationer været den opfattelse, at det ikke skal være aggressive på den anden side meget tydeligt siger den fremmede ankommer i gården, at den skal anmelde dette kan undertiden skabe problemer for ejeren, men hvis du konsekvent får i opdragelsen man en hund, der gøer i alle timer.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Shetland sheepdog tror også at disse hunderacer var interessant.