Schäferhund

Schäferhund er en tysk hunderace fra 1800-tallet, og i dag er blevet en af de mest populære racer i Danmark og flere andre lande. Dette er en alsidig brugshund og familiehund. Er mere krævende, end hvad mange tror, og man skal forstå racen før eventuellt få en Schäfer hund.

Schäferhund fotos

SchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhundSchäferhund

Information om Schäferhund

Schäferhund Temperament og opførsel af Schäferhund: Schäferhund er et kapløb med mod og selvtillid, og det med rette uddannelse kan være en fremragende familiehund. Men racen er ikke for uerfarne, og er ganske krævende at uddanne sig til en, som aldrig har haft hund før.

Ansøgning om Schäferhund hunde: Schäfer hunde bruges til mange opgaver, såsom lavine og ettersøkshund, politi-missioner og militære hund, og at tjenestehund for blinde, og mange andre opgaver.

Ellers Schäferhund blevet populær som en familie hund og følgesvend.

er godt for hunde sport. Da hunden bevæger sig også bruges, men naturligvis ikke så meget som de hunderacer, der er avlet specielt til dette formål. Mixed-race hund med Schäfer forældre, der anvendes dog i et større omfang i slæde-hund miljø.

Schäferhund se: Schäfer Hunden er stor og stærk, og stærk. En mandlig kan være 65 cm i skulderhøjde, vægt op til 40 kg. Tæver lidt mindre.

pels består af dekkhår med en kraftig underuld. De har en lang, busket hale som en blød bøjning kurve, og løftede ikke det, for eksempel ser på en række af polære hunde. Farven er sædvanligvis sort med rødbrune, brune, gule og lysegrå elementer.

Racen er disponeret for arvelige hofteleddsdysplasi og albuleddsartrose, og racen har nogle dyrlæger er blevet kritiseret for dette. Nogle typer af allergi er ikke ualmindelige i racen.

Schäferhund historie: Schäfer betyder sauegjeter på tysk. Racen er en krydsning mellem tyske fårehunder og Collie, har længe troet. Opdræt fandt sted i 1800 tallet.Senere resultater viser, at der faktisk er Newfoundland hund og fransk bulldog, som er dens fætre og kusiner, men også tyren Mastiff, Rottweiler og molossere er tæt forbundet med Schäferhund.

Første Schäfer hund, der kom til Danmark blev importeret fra Tyskland i 1910.

Schäferhund kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Schäferhund. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: schæfer er en meget flot hund havde schæferhunde hele mit liv, de er meget blid og børnevenlige (sikker på at du er rart at dem), de fleste er lidt store (jeg ikke) de er meget glade for og gå tur og de kan lide kos fleste er ikke meget behåret og røytete afhængigt af, om det er vejen, kort, langt hår, osv...
og de er meget gode til at vogte får, og det er derfor, de kaldes "Germand Sheperd Dog" schæfer er et meget rart og venlig hund =)
18/03/2011

WT siger: Jeg kan ikke sige, at jeg har en meget god visning af schæfer hund. Jeg har endda en Wheaten Terrier og når jeg går ud med hun reagerer næsten alle tyske hyrdehunde vi mødes med gøen og knurren på hende. Vi har også den tyske Shepherd i familien, og disse to er ikke ens, de kæmpede hele tiden og kan ikke være i samme rum med nogen mission at angribe hinanden. så hvis du har en tysk Shepherd skal være ops der kan reagere negativt på andre hunde!
28/04/2011

Dog Loves siger: Jeg var bare undrende om en shæfer være alene hjemme mens jeg var i skole?
2011/06/28

THF siger: Jeg er meget glad for shæfere.
det er en dejlig hund.
Mange mennesker er bange shæfere fordi de ser politiet programmer og den slags, og når de ser shæfer angreb
2011/06/07

THF siger: Jeg er meget glad for shæfere.
det er en dejlig hund.
Mange mennesker er bange shæfere fordi de ser politiet programmer og den slags, og når de ser shæfer angreb
2011/06/07

Anja siger: Hvis du under min barndom havde to kvindelige schæferhunde. En Schäfer er meget let at "bryde", hvis det ikke har en beslutsom, tålmodig og specifik ejer. Alsace er let lært, både positive og negative. Har ingen dårlige erfaringer med tysk Shepherd selv, og kan ikke tænke på nogen anden race. Har nogle erfaring med hunderacer, og jeg har personligt aldrig oplevet en mere loyal og tillidsfuld hund tysk hyrde. Verdens største! :)

Erfarne hofteproblemer i både hunde og personligt jeg tror walking i bjergene og felter og absorbere hofteproblemer, da jeg så andet end at hundene var stiv i bagbenene i morgen. Har viden om, hvor den tyske hyrde er ikke meget i bjergene og felter (måske ikke så meget aktivitet efter behov..) og se, at hunden er stiv / queer i benene.
Hos os døde Schaefer Nr. 1 af alderdom, og hun blev generet af meget hip, 11 år gammel.
German Shepherd # 2 døde af organsvigt, 10 år gammel. Denne tæve havde oplevet to slag, men kommer godt ud af det, hvor den eneste ændring var en smule queer ansigt. Ingen problemer med hørelse, syn eller hukommelse (som vi oplevede). Denne tæve blev født med hofteproblemer, men vælger at tro, at fordi øvelsen i varieret miljø og terræn har styrket hofter.

Har ingen negative meninger om Schaefer, hverken uddannelse, adfærd, sammen med børn / hvalpe... Men selvfølgelig, det hele afhænger af ejeren og træner!
2011/07/24

Øistein siger: Jeg har haft Schæfere i 22 år nu, har ikke haft stor og udsætte dem, jeg havde. Den første jeg havde var en stor tæve, som jeg havde i 11 år. Den anden havde jeg var en hund, som jeg hentent fra kennel, hvor han havde stået i 7mnd. uden megen socialisering og træning, og det lykkedes at få en brugbar hund ud af ham, selvom han var præget af starten af ​​livet. Han var 10.
Nu har jeg en hyperaktiv tæve i 1,5 år, vi er nødt til at arbejde meget med at få Lanner smule, men det hele kommer jo ann på ejeren hvordan hunden er, selvom du kan have nogle udstødt, da der ikke er meget at gøre med. Jeg kan sige det sådan jeg har haft held med mig med mine hunde. ikke de har haft hofteproblemer og ikke aggressive. Et råd til dem, der skal have schæfer, set dig i hvordan hunden er at læse nogle bøger om hunde og finde den rigtige oppdretter.ikke nødvendig, hvis man beskæftiger sig med udstilling hunde, det vigtigste ting, jeg mener, er sygdommen tilbage i stamtavlen og temperament. Det er ikke sikkert alle er enige med mig, men så længe du er omhyggelig udvælgelse af hund og ikke bare se to brune øjne kigger op på dig, mens du falder for, så du har en større sandsynlighed for at finde en hund du kan nyde i mange år.
2011/11/09

Hege siger: Har haft schäfere hele livet vokser op på gårde og endda ynglet i 23 år. Gav mig et par år siden på grund af sygdom og mange input / linjeavel. Nu har jeg en han på 3,5 med alle de sædvanlige problemer Schäfer kløe, svag hjerte.AD / HD som den fyr er ikke så meget ældre. har også en tæve at bruge linjer 4,5 måneder vidunderlige temperament og omgengelige på både store og små, og heste og katte og andre kongenere og det er hvad jeg kender racen i mere end 50 år skal have et minimum i huset de transporteres så vidunderligt, hvis de bliver behandlet ordentligt, når de går gennem det meste af ejeren og familien. De har brug for at træne i ludighet, track agility osv. de vænner i noget som man har den bedste hund.
2011/11/14

Qila siger: Har haft et tip off i 6 måneder nu. Hun er 3 år gammel og har boet 1,5 år i kenneler. Hun kunne regelmæssig lydighed, da jeg fik hende, men blev aldrig uddannet til at gå i snor. Dette er min første hund, og jeg kunne ikke have været bedre! Har ikke taget et kursus, men myyye trænet hver dag, og nu er hun på min fod på alle ture ;-) hun er super med alle mennesker, store og små. Ikke så meget af alle de hunde vi mødes derude, men dem vil vi gerne invitere ind i vores have. Hun er ikke aggressiv over for andre hunde, ville jeg hellere sige skeptisk. Men "chug" hun og stritter imod nogle hunde, men de gør intet. Dette er en absolut fantastisk race!
2011/11/22

Ning siger: Jeg voksede op med schäfere og senere overvejet at prøve mine hænder igen som tysk Shepherd.
Men racen er nu, efter min mening, ødelagde fuldstændigt det ydre. Hvad jeg tænker på, når det er meget koldt junction. Svarende til næsten en hyæne.
Jeg blev næsten chokeret, da jeg opdagede, at man internationalt finde den samme tendens. Jeg kontrolleret Schäfer sites i USA, Sydamerika, Austr... bl.a. og Rusland. Samme elendighed.
Hvis man ser på klubbemblemet øverst til venstre på siden, så det er sådan jeg husker schäferen, og sådan en sund hund skal se ud. Tragisk at opdage, at de er faldet i "Udstilling fælde", hvor man dyrker det ekstreme. Ikke så mærkeligt, for eksempel. Politiet i stigende grad fravælger schäferen at tjenestehund, eller søger højt og lavt for landmænd, der har holdt til den oprindelige standard.

Det faktum, at schäferen nu har helbredsproblemer som følge af den blinde avl kan læses på utallige hjemmesider.

De er seriøst arbejdende race har et job at gøre, men det er vel for sent at kræve en kursændring...

Jeg skal nok se sig om efter en anden race...
2012/05/02

Anonym siger: Min tante har været plejer til militær tysk hyrde i mange år. Jeg har været to eller tre år, da jeg var sammen med disse hunde. Det sidste, hun havde, var værd over 300 tusind sidste gang, hun så ham. Dette var den mest vidunderlige hund jeg nogensinde har mødt, og det var en stor specialuddannet Schæferhund han. Selvfølgelig skal man vise respekt med en hund, der er trænet til at angribe på Komando når folk løbe fra dem. Men det er kun, fordi han er uddannet til at gøre det. Schæferhund hun har nu, er sandsynligvis det smukkeste jeg nogensinde har set, men han blev smidt ud af militæret, fordi han var bange og usikker. Eller det er forkert og sige, med den begrundelse, at han ikke kunne være med, er, at han turde at spille. Og da du bruger belønning system ikke havde fungeret særlig godt. Men hun købte ham alligevel, han bor nu hos en hvalp og en voksen bernersennen Hund og fire katte. Det er klart, at han synes, det er sjovt med katte, men han gør dem aldrig noget, det er bare sur og ser på ham og siger højt og klart NEJ, så går han. Selv jeg, en tretten-årig pige har kustus med hunden. Og en ting mere, når det kommer til andre racer af den slags, som folk kalder farlige. Er det normalt at sige meget og hvordan folk opfører sig i deres nærhed. Dette gælder for heste og andre dyr også! Hvis du går med bøjet hoved og frygt, mærke hunden dette som et tegn på svaghed! En hund, der har dårlig landbrug vil tage det som et tegn på en svag bytte. Men garagen bruges til at sikre og permanente ejere vil muligvis være usikre, og så kan de komme til og bid! Jeg tror også, at nogle mennesker misfortolke "bidende" Jeg har været bidt af en hund en gang. Det er så længe siden, at jeg ikke kan huske hvad race det var, men han blev kaldt Knerten og sige godt faktisk det meste. Men han var en usikker hund, og da jeg ikke var mere end fire fem år, viste er ikke, hvordan jeg skulle opføre mig i nærheden af ​​ham. Jeg lå på gulvet og sparkede hendes arme og ben, og han bed min kind. Men hvad jeg havde ment, at han satser på korrekt og forsvare sig. Den tyske hyrde er jeg forpligtet til at have 'gapt' på mig, hvis nogen forstår, hvad jeg mener, bare for sjov, der er. Forexample som han plejer, og start og hoppe og "hold" omkring min arm. Ikke hårdt, men han har kun sin mund omkring min arm.
I et par sekunder, er det bare sjovt! Men han gør det alligevel, fordi han ikke bliver aktiveret og vænne nok energi til noget andet! For hyrdehunde border collie og schæfere har brug for dette. Hvis vi mennesker havde brugt hjernebarken af ​​noget, vi gør, så vi havde og været helt vanvittigt!
2012/02/20

Tusse Ladd siger: Jeg voksede op med tysk Shepherd.
Den første schæferhund var 8 år gammel, han havde problemer med tarmene og nyrerne.

Nu har jeg en tysk hyrde på 11mnd. Han er fantastisk!
Han er utrolig rolig, lydig, venlig, legesyg.
Jeg er 22 år gammel, og dette er min "første" hund, har haft hunde med min familie, men nu bor jeg sammen med min kæreste. Schæferhund er en hund til at anbefale. Meget sjov med hunden.
Han elsker ture i skoven, leger i haven, ikke kan lide katte, elsker børn, elsker opmærksomhed og er altid på vagt. Han passer ind i, knurre og gø gør han Komando. Da jeg ikke kan lide at gå i mørke gør denne ting lidt nemmere, selv om han er en rigtig Pingle!

Jeg har kun tape på ham, når jeg går ture i nabolaget, byen og hvor der er mennesker, der kan være bange for hunde. Han har aldrig stikker ud! Vand er stadig lidt skræmmende, og hjemme han er en rigtig cuddle kid og i den bil, han er helt rolig.

Jeg anbefaler at købe fra en ordentlig opdrætter, der har et godt ry, og det er fordi det er mere sandsynligt at få en hund, der har mindre risiko for HD og AD.

Også.. er den første hund, du vil købe?
Schæferhunden er stærk! (Bemærket det i glathed, når min hund så PYS.. hehe) Heavy hund, og stærk!

Det er også vigtigt, at du har tid til hunden, da Alsace kan lide at bruge din hjerne og forblive aktive.

Jeg er ikke begejstret for små racer.. Og stor er måske lidt for stor.. Alsace er perfekt!

Min vejer skoven mellem 45-50 kg, og han er "slank" ligesom han bør være. :-)
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: enig i, at den tyske hyrde er en stor race, jeg har et sæt af min mund nu (Don), men huske alle hunde kræver deres del af incitamentet til at trives.. på turen aldrig sur.
19/09/2009

esnill siger: Had a great tæve blanding af schæfer og Tervueren. Dejlige og cool!
Men ville have mig grå Schæferhund, brugshund kategori, lige der, hvor HD-linjer er fravalgt og brugshund egenskaber og testet for psyken at blive parret. Kommer til snuse den type, når jeg igen får mig hund. (Når det er ellers bare at købe nye Springer men pakke tasker fra Saida jeg stadig ;)).
25/10/2009

Vesta siger, det er sød
2010/01/25

Otra siger: er vokset op med svhäfer hunde hele mit liv for at nå til min 8-9 årige Cesar aflives i morgen: (
Han er den fineste Schæferhunden, der eksisterer ud fantastiske farver og langhårede. Kommer til at savne ham kæmpe en masse!
2010/11/02

Nala sagde: Jeg og min kæreste virkelig ønsker en schæferhund. Vi er begge meget aktive mennesker, der ønsker en hund, der nyder motion.. Vi har ikke haft en hund før, den schæfer at anbefale? læse, at mange siger man skal have en mindre krævende hund første hund..
2010/03/06

Anonym siger: SCHAEFER kører fint som første hund, hvis du virkelig er forberedt og vide hvad de kan forvente af den. Det er ofte tilfældet med dem at opnå en hund første gang, at den ikke har besluttet på forhånd og derfor tage tingene i farten. Jeg er født og opvokset i schæfere og mener, at hvis man får nok information, rådføre sig med folk, der kender racen, og tænke over, hvordan du vil have din hund til at se ud, før du får det, du har en særdeles godt udgangspunkt for at få en super German Shepherd.

De er nemme at træne og meget glad for børn. Men det er meget vigtigt at være konsekvent og klart fører. Det er også vigtigt at følge børn omkring (som det er med alle hunde). Flere schæferhund, vi har haft har været meget optaget af at beskytte mig og mine brødre, at de så som "deres" Ej heller det betød, at hvis vi som ung begyndte at argumentere med naboen børnene kom forsvinder væk og gik i mellem og prøvede at skubbe væk de andre børn, der er "dårlige" imod os.

Meget charmerende, men kan også være skræmmende, hvis du lader din hund gøre dette, da det har i nogle tilfælde været en sjæferhund har bidt til at "forsvare" børn i deres familie. ALDRIG har nogen af ​​vores schæfere været aggressive over for andre børn, men de er meget beskyttende, og det er noget, som er vigtigt at følge op på.
2010/07/06

hmm siger: German shepherd skulle have været udslettet.. Ugh så mange aggressive eksemplarer er det af nu! rædsel og terror
2010/07/07

Omg Hvem er jeg?!? siger: Haha jeg elsker Schæfere
2010/01/08

Miranda udtrykte det: hmm: Det er ikke alle, der aggressiv, når.. De, der er aggressive burde måske være blevet dræbt, eller lærte dem at ikke være der, men det er ikke altid hvad det ser ud..
Tænk ikke racen bør være væk kun for menneskelige fejl..

Ligesom jeg race, ved, men det er ikke så godt..
Er det ikke meget aktiv, men det kan passe mig, hvis jeg bruger det til hyrdning mv på haven & den lange ture hver dag?
2010/08/09

ch siger: Til Miranda.

Hvis du har selv en schæfer, så du købe en fra at bruge linjer. De er meget sundere i hovedet end "udstilling" schæfer. Operation Alsacisk (grå) har en lige ryg og sunde linjer i modsætning utstillingsschæferen kæmper for at normal.. Desværre er det næsten ligner de er, når de står. Det er næsten bare indavl i disse...

Seek Kennel xo sådan :)

Held og lykke!
25/08/2010

Juhuu siger schæferhund er en brugshund. Det kan bruges til alt! :) Track, Round Ring, IPO, Spaltning, lydighed, agility, osv osv. Dette er en meget alsidig hund, der kræver masser af motion og gåder. Det er ikke uden grund, at det bliver brugt som tjenestehund på verdensplan og toppe i IPO sport.

Men helt enig med lm, gå til tysk fårehyrde fra at bruge linjer! Meget mere stabil i hovedet.
25/08/2010

Jeah siger, at det er godt altid nogle hunde, der er mere aggressive end andre, med the've fik en hel sektion med ejeren at gøre også.har to schæferhunde sig til verdens største hunde, de elsker at lege med børn, bitch bruge mig at gå til bloodtracking hun er utrolig dygtig, mandlig vi har, er den mest rolige at være doven, jeg har set, er begge utroligt afhængige elskerinde, det eneste sted de ikke er blevet hjulpet ved kirken er godt :)
2010/09/09

ch siger: At Jeah

Hvordan er de med andre hunde så? eller folk, der kommer forbi dit hus? gøen?
2010/10/09

Helle siger: til CH: Jeg har en tysk hyrde tæve i 2 år. Hun er fra "Display" linjer, men jeg har hende som en brugshund - noget hun arbejder fantastisk som. Er han ikke den mest "banan back", men ser en hende fra siden ser en klart hun er vinklet. Virker meget godt i skoven, på bjerget og i byen. Har aldrig haft problemer med at få sin vej over ujævnt terræn, og vi taler om store sten, stejle terræn, krydse floder, balancerende på logs, find din vej over moser :)
Hendes hoved er ikke noget galt med det. Hun er ligesom løbet beskrivelse siger: selvsikker, modig og klar
Gøer hun gør meget sjældent - bortset fra at udtale sig om de fremmede, der kommer i gården derhjemme. MEN - hun får brugt en masse, og har mange forskellige udfordringer hver dag.
2010/09/20

Auto_hel123 sige hej. Jeg har en imaginær ven, som er en tysk Shepherd, kaldes det Reynard. Jeg * skal * have en sådan, når jeg bliver voksen.
2010/09/24

Max siger: For mig er det en hund-schæfer kommer, og det har altid været. Har selv en dreng næsten 6 måneder, og han er helskjønn. Kunne ikke har haft en bedre ven. Han er lydig, rolig, elsker alt og alle, og meget let at træne. Sov gennem natten den første dag med os og sover roligt elskerinde står op, selvom jeg er længere end sædvanligt. Han er ren og lager partier golyder. Han går væk en masse og stikning Aldrig. Er klar over, at popularitet har ødelat meget, men du vil finde en frisk tysk hyrde fra en dygtig til at skabe de nye drifts-linjer fra Tyskland, så ingen hund sammenligning. Det er udelukkende menneskeheden med fattige og vilkårlige avl at tjene penge.
2010/09/10

"Hmm" siger hmm: de fleste shäfere som er aggressive, er politiets hunde. De er trænet til at "angribe". Desuden har den en masse af ejere og gøre, hvis ejeren ikke er stiv og begrænsninger er hund aggressiv. Men det er ikke ofte, at du kommer ud aggressiv shäferhunder i dag, der får den motion, de har brug for og den "oopveksten" de har brug for. :)
18/12/2010

ski-hund? siger: hvad synes du om en blanding mellem schæfer og husky?
Bare tænketank, da jeg vil have en hund jeg kan være klar og uddannet godt, som Alsace, men er lettere, så det ser bedre op i sneen længe skiløb?
2010/12/20

opkald siger: At være født og opvokset med hunde i familien.. har haft mange gode oplevelser med hunde, og nogle dårlige.. alle de dårlige oplevelser er Schäfer for. En episode for mig, men de fleste har været aggressive schäfere hundene i min familie. Måske har jeg været uheldig, men for mig ser det ud til, at den tyske Shepherd er en meget aggressiv race.

Det schäferen der angreb vores hund kender jeg var godt uddannet. Jeg elsker hunde, men det er en race jeg holder mig laaangt væk, så det er Schæfer.
2011/01/20

GaGa siger: Når en Schäferhund, eller enhver anden race for den sags skyld, angribe, er der som regel en grund til det. Hunden kan være syg / har smerter, det er dårligt uddannet, ejeren kan være stresset... I mange tilfælde er det hundeejere skyld, eller hunden ejer, der (ubevidst) kan udløse et anfald. Ingen hunde er født aggressive, ingen kæledyr er ond! Det er erfaret. Ja, har i nogle racer er avlet i de flygtige hunde, men igen betyder det, at det i sidste ende er menneskeskabt.

Taler af personlig erfaring, når det kommer til "stress" - og påvirke en hund bevidstløs. Havde en professionel hundetræner at gøre mig opmærksom på det, og sammen (I, hund og træner), vi løst problemet gennem uddannelse.
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Linda siger, har aldrig haft hunde hele mit liv, men til sidst fik min vej, en langhåret schæfer.Han er nu fem og en halv year.A enorm mor Dalt, fortrinsvis ikke før mig morningen.Er helt hundreder når selen er ude, så er det tid til jogging, gå ud skiløb og ellers gå lange ture, når jeg starter sent jobb.vi har nu fået vores første barnebarn og hun græder ikke meget, før han giver os beskjed.En vidunderlig klog og god venn.Det eneste, vi kæmper med er gøen i bilen enda.Synd at denne race har sådan et dårligt ry seg.Min ligeglad om folk, han snuser det alt.Schæfer 'm meget familie hund, så længe han er uddannet ordentligt
10.10.2012

are siger: Jeg har altid været skeptisk over denne race. En lidt bange måske! Men min mand var ikke til at rokke, når vi vælger en hund heldigvis.
Han er nu 9 måneder. og en super hund. Er væk siden dag ét, og han vil ikke holde fast ved, lydighed og selv børn hans bedste ven. En ven, der aldrig svigter!
Havde nok aldrig forestillet ville jeg være så glad i en tysk Shepherd. Jeg er helt solgt. Hunden over alle hunde!
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: fik en dejlig tæve i september-08. Verdens bedste temperament, og ikke mindst kammerat til vores 2 år gamle søn. Korrekt go fam hund. adlyde al. desværre måtte aflive hende, fordi tre gradienter hd. Verdens tab efter at have hende i omkring 6 måneder. Kunne alligevel ikke til hensigt os en anden race, men panik for at opleve det samme igen.
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Har disse hunde er stor. Har haft en i 6 år, men senere havde problemer pelsen.Mye kløe pelsen.Slo ud kugler, der skulle fjernes flere gange... Endelig var der ikke mere at gøre. Han var en en-mands hund..... Meget venlige, trofaste og rolige. En trofast ven :)
10.10.2012

Schæfer mand siger: Navn Schæfer hund kommer fra det tyske ord tyske Shepherd, som betyder hyrde. Racen opstod efter kryssavl mellem, hvad vi troede var forskellige tyske Shepherds og Collies, som blev gennemført af kaptajn Max Von Stephanitz sidste halvdel af 1800-tallet. Han ønskede at skabe en dygtig brugshund race, som han må siges at være lykkedes. Moderne forskning med DNA har vist, at Shepherds ikke kan domineret avl Stephanitz udført for Schæferhunden nærmeste slægtninge er beviseligt molosser (Heidi G. Parker et al , 2004 ). Schæferhunden nærmeste slægtninge er racer Newfoundland hund og Fransk Bulldog. Også bull mastiff, rottweiler og andre molosser er relativt nære slægtninge, mens fårehundslinjene er meget lille (formentlig collie og / eller en belgisk fårehundvariant at Tervueren og / eller Malinois ).

Stephanitz fremviste den nye race for første gang på Hannover messen i 1892. Den 22 april 1899 og derefter præsenterede den tyske Hyrdehund Stephanitz "Hector Linksrhein", som var blevet foretaget på sit navn til "Horand von Grafrath" af hundeutstulling i Karlsruhe. Samme dag dannede han og 13 andre tyske Shepherd entusiaster klub Verein für Deutsche Schæferhunden (SV). Den første racestandard blev præsenteret 20 september samme år, og den første hund, der var stambog i den nye stambokregistret var bare "Horand von Grafrath." Alt i 1901 blev den første tyske Hyrdehund godkendt som en politi hund i Tyskland. Tilmeld voks for hurtigt. I 1903 var det blevet 575 medlemmer. I 1913 var antallet steget til 5.988 medlemmer. Da den tyske Hyrdehund, under ledelse af Verein für Deutsche Schæferhunden (SV) har udviklet den populære hunderace vi nu kender. I dag er Verein für Deutsche Schæferhunden (RE) verdens største race klubben for en enkelt hund. Medlemskab har overgået 85.000 medlemmer.

Den første tyske Hyrdehund i Norge, var sandsynligvis i 1910, importeret fra Tyskland af betjenten Braaten. Det var en tæve om det klingende navn Bella Zahn. Den første mandlige at være kommet fra Danmark og blev kaldt Flux. Det var politiet hund i Asker og senere parret med Bella Zahn. De udgør således et genetisk grundlæggende element for mange af nutidens tyske Shepherd hunde norskoppdrettede.

Udseende, anatomi og fysik

Langhåret schæferhund (ikke accepteret)

White Shepherd er en hvid schæferhund, der er registreret af FCI som en særskilt race af hund

Schæferhunden er en stor og meget kraftig hund med en lang skrånende krop, hvor ingen af ​​parterne er klart lavere end skulderhøjde. Hannerne er normalt 60-65 cm i skulderhøjde og vejer 30-40 kg. Hunnerne er ca. 5 cm lavere og vejer ca. 22-32 kg. Pelsen er tæt klar topcoat og tung underuld. Hovedet er kileformet og tørt hverken for brede, spidse eller ru, med opretstående spidse ører. Halen er lang og busket og bæres i en blød kurve bøjet. Farven er normalt sort (sadel) med rødbrune, brune, gulbrune og lysegrå nuancer, den hvedefarvet i maveregionen. Solid sort og grå er også tilladt, men sidstnævnte skal have sort sadel og maske. Mindre strejf af hvid er tilladt. Underulden er normalt grå. Hovedet skal have en sort maske.

Anvendelse

Schæferhunden er en meget alsidig brugshund, som i øjeblikket anvendes til alt fra lavine - og sporing, til politiet - og de ​​militære servicehunde med en bred vifte af opgaver. Det er også en meget populær familiehund, der er godt for både trække slæder, agility, kløving og andre former for hundesport.

Lynne og adfærd

Schæferhunden er en selvsikker, modig, opmærksom og godmodig hund racen, der er egnet for folk og familier med nogen erfaring og som har en sportslig eller praktisk indstilling. Det kræver uddannelse, opgaver og udfordringer til at nyde den maksimale, og er dårligt egnet som en "home-alone hund" i en lejlighed.

Schæfer hund var i mange år selektivt avlet for deres aggressive holdning til fremmede. Hart og Hart dokumenteret i 1985 at racen vises i den øverste trin på rangstigen af hunde racer med en stærk territoriale forsvar. Det er disse kvaliteter, der gør det en fremragende vagthund. Schæferhunde kan derfor vise aggression mod fremmede.

Andre

I de senere år har der været en stigende fokus på den tyske Hyrdehund fattige kvæle, blandt andet kritiseret for at være "onaturliga kropsformer og og fysiologiske anomalier" i Sverige Veterinärförbund .

Da den tyske Hyrdehund er så populært at der er rigtig mange der er beskæftiget med opdræt af denne race. Sådan desværre ofte er 1/1 mindre heltdige resultater. Omfattende matadoravl og linieavl er og har været et problem. Man bør derfor rådføre sig med den norske tyske Shepherd Club, før du vælger opdrætter.
Hvid Schæferhund blev accepteret af FCI som en separat race kaldet White Shepherd i 2002
Langhåret schæferhund accepteres som en variant af racen, men med en underuld. Det kan deltage i begge officielle udstillinger arrangeret af Kennel Klub og også deltage i udstillinger arrangeret af Norsk Tysk Shepherd Club fra 2012/01/01. Det er en meget populær og ofte foretrukket brugshund variation i mange miljøer

Racen er desværre arvelig disposition til hoftedysplasi (HD) og albuleddsartrose (AA). Visse linjer er også sårbare over for såkaldte tyske Shepherd kløe, en atopisk allergi som en iboende skrøbelig.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Schäferhund tror også at disse hunderacer var interessant.