Samojedhund

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Samojedhund hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Samojedhund.

Samojedhund fotos

SamojedhundSamojedhund

Samojedhund kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Samojedhund. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Vi har både kat og Samojed. Det kører meget glat sammen. De har deres egen måde og være sammen. Vi har både hunden og katten på omtrent samme tid.
Min Samojed, jagtinstinkt, ikke bare en lille smule enten. Jeg kan aldrig få den løs i naturen, det ville løbe sin vej, hvis han finder noget af interesse. Så jeg bare luft. Alt er interessant, fugle, hjorte, får, osv. Han tog et par lemminger og mus i sommeren. Det var ikke længe, ​​før de var døde. Frøer smager dårligt, så de lod ham være. Nu i vinteren sne har drevet en stor og i efteråret var vi på turné med spaltning. En meget stor turkammerat, men det er en del øvelse, før arbejdet optimal ski og sadlet.
Ellers er han en couch potato, kan lide at ligge på skødet og kæle, og hoppe ned, når det bliver for varmt. Samojed kan også gø del.
Meget venlig overfor fremmede, børn, ingen vagthund i huset. Alle er velkomne. Han har brug for omkring 1-2 timers gåtur hver dag. Bestemt nogle af de gåder vedsiden. Vi træner også nogle agility, og det elsker ham.
10.10.2012

hundemand siger: Jeg har en Samojed og må sige jeg er meget positivt overrasket race. For mig er det en perfekt blanding mellem det bedste af brugshund og det bedste i familiens hund. Vores Samojedhunden elsker at lege, hygge og bare være sammen med os. For jaktinnstinkt han er meget nysgerrig især mod fugle, men jeg finder det svært at tro, at han ved, hvad han vil gøre, hvis han rent faktisk får fat i nogen. Vi har mødt begge slanger, frøer og andre smådyr i skoven, og så snart han nærmer sig dem, som han bare venter på det at være noget sjovt. Vi mødte også en masse får og køer, men der har aldrig været nogen jaktinnstinkt her. Fårene slikkede hans mund, og han vogtede flokke. Samojeder har været en masse tidligere alder bruges til hyrdning, og jeg har hørt andre har haft samme oplevelse, når de mødte får og rensdyr. Når det kommer til at gø, så jeg tror måske det er helt individuelt, som vi har set meget lidt af denne. Vi har imidlertid været konsekvent på, at gøen er ikke tilladt, bortset fra meddelelse (han kan godt fortælle, hvis der er pause i nat). Den eneste "negative" jeg kan finde om samojeder må være, at de er meget stædig, hvilket kræver en positiv og tålmodig tilgang til uddannelse. De er blandt de smartere hunderacer, med en ordentlig uddannelse, du får hurtige resultater. Samtidig får du også en kreativ hund, der hele tiden finder nye måder at lokke sine fordele, efterlader megen personlighed... Jeg tror ikke, at samojeder er blandt de mest krævende hunde udøver klog, men det er ikke en hund for lejlighed i byen. Det har også et stort behov for at indgå i flokken på ethvert tidspunkt, hvilket gør det tilstrækkelig tid bør ikke være for meget alene. Det kan også være nyttigt at have i tankerne, at samojedrasen har udviklet sig en hel del i løbet af de sidste 30-40 år, hvilket betyder, at ældre information om racen ikke vises korrekt. Tidligere var de mere "vanskelige og ville", som nu er avlet væk. Verdens bedste hunderace, hvis du spørger mig!
10.10.2012

samojed siger: Banrnevennlig, selvsikker, venlig, ikke aggressiv over for andre hunde. Nogle jagtinstinkt, især over fuglen. Vores brug for nogle øvelse, men ikke nær så meget som fugl hunde. Trives i kølige omgivelser. Kræver nogle grooming i røyteperioder. Trækegenskaber varierer fra hund til hund, så tjek forældrene der, hvis du er på udkig efter slædehund. Vores er doven og gider ikke at tegne.... Bestemmes og noget egensindig race, bør have en fast og bestemt, men ikke aggrssiv ledninger. Ours er at klikke trænet med gode resultater og har været en usædvanlig lydig, godmodig og blid og legesyg hund.Eneste negativ med racen er, at de gø meget.
10.10.2012

samojed siger: Hej, jeg er en første gang ejer af den Samojed. Min hanhund er nu næsten 5månder. Og han er super. Playful, positive, frygtløs, ikke understregede hunde elsker børn, venlige, nysgerrige, nuttede stærkt brug for en konsekvent ejer, hvilket er positivt. Kan lide at være blandt familie. Går godt med alle dyr. Ikke jagt instinkter. (Måske bortset fra duer.)

Elsker at snakke... (Så ikke for folk, der gerne vil have det stille omkring ham.) Ser jeg frem til ham komme i stemmen forandring! heheh..

Pelsen er så factis ogsi selv afføringsmiddel. Det er klart, at når han bliver snavset det vil forekomme utroligt godt. Men når han tørrer, så det ikke vises på alle.. Hvis mersom lidt yellower alene. Udblødning, begyndte jeg at føle en smule.. Men min hund elsker at brusebad, så da han mister også nogle hår. Elsker den måde, hårtørrer også. Heheh..

Men kloklippin er noget, vi har kæmpet for.. Når han får noget i hovedet. Så han kan være en smule ru så derefter må man stå fast! Han giver ikke op..
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Jeg har en Samojed, og fik kat, når det var 1 år ca. Samojeder tog katten med åbne arme, det eneste er lidt skarp på fødevarer, hvis katten kommer i nærheden, men aldrig aggressiv eller lignende katten. De spiller og sove sammen hele tiden, katten går ind i kennel med hunden hver dag, og er glad for der :) Det er en bitch, jeg har, så du skal ikke kende hunde reagerer på samme måde. Katten er også en kvinde.
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Går godt med børn i alle aldre. Godt temperament, rolig, venlig, nysgerrig, selvsikker. Brug for motion så ikke egnet til sofa svin. Venlig mod andre hunde og mennesker.
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: heisann jeg ar en smuk Samojas mand på 19 måneder. Har små børn og valgte Samojas fordi racen generelt god gemytt.Han er utrolig sikker og rolig blandt både små og store tobenede. Også meget sikker og blid blandt andre hunde, uanset str.Men dette er en race, der kræver masser af motion, obs ingen hund sofa arbejdende, og nogle grooming bør forventes.
10.10.2012

Samojedhund siger: Samojeder er en gruppe af oprindelige folk lever på tundran og taigan i det nordlige Rusland og de ​​nord-vestlige del af Sibirien. Siden tidernes morgen, brugte disse oprindelige folk hunde til forskellige opgaver, for eksempel, at besætning rensdyr og jagt med. Hunden blev også benyttet som en slædehund. Præcis hvor gammel denne hund er i sin oprindelse er ikke kendt, men den oprindelige Samojed laikaen betragtes som en sibirisk urhund, og det eksisterer stadig, men det kan ikke sammenlignes med den moderne vestlige samojedhunden. Udtrykket er også en samlebetegnelse for flere typer laikaer, de sider, de Samoyede etniske grupper har ofte deres egne typer.

Samojedhunden, ligesom Grønland hunden, Alaskan Malamute og Siberian Husky østasiatiske type. I dag er det ofte ren hvid eller næsten ren hvid, men de oprindelige hunde kunne have både sorte og brune aftegninger. Disse rører dog blevet årene avlet ud, selv om der i nogle hunde i dag kan se spor af sådanne tegninger.

Oprindeligt Samojed Laika en meget alsidig brugshund brugt, samojeder og til forskellige formål, f.eks. som en slædehund, jagthund på bjørn og ryper, hyrdning af rensdyr og vagthund for familien.

Første gang denne hund beskrevet i 1875, da briterne ornitolog Henry Seebohm fra Sheffield, så sådanne hunde brugt til hyrdehunde. Han beskrev hundene som ren hvid, bortset fra en hund, der var sort. Desuden beskrev han hundene så lille og kraftigt bygget, med et revelignende hoved og oprullet busket hale .

Det var sandsynligvis Joseph Wiggins, der først bragte med sig disse hunde til England. Han var en kaptajn og førte de 1875-1895 seks ekspeditioner til at finde en hurtigere handelsrute til Sibirien. Det mangler dog dokumentation for disse hunde. Briton Ernest Kilburn Scott købte en hvalp i Arkhangelsk. Det blev opkaldt Sabarka og var en gave til sin kone Clara, men denne hund var brun med hvide poter, og i halen. Scott blev senere en stor opdrætter af disse hunde. I 1909 dannede han The Samoy Club, som dermed blev den første specialklub for samojedhunder i verden. I maj samme år, Scott offentliggjort den første racestandard. I det står følgende at læse om farver: Farve. Ren hvid, hvid, med små citron aftegninger, brun og hvid, sort og hvid. De rene hvide hunde kom fra den hastighed heste nord, og er mest typiske for racen.
- Sarah de Monchy og Pieter Keijzer, om opretholdelse af en kulturel arv, R-PADS


Sent i 1893, importeret Francis Leybourne Popham den første kendte rene hvide samojedisk laikaen til England, har købt en hund fra jenisejerne i Golchika.

Det var den berømte polarforsker Robert Falcon Scott ( 1868 - 1912 ), der først viste hundenes evne til at trække tunge læs over lange afstande. Efter dette begyndte at sprede sig til resten af verden. Fridtjof Nansen anvendt i 1894 / 1 895 af Samojed laikaer på sin første ekspedition til Nordpolen. For at få hundene brugt sig selv ved Joseph Wiggins nært venskab og gode relationer med samojeder. Nansen bly hunde var Kajfas og Suggen, som begge blev dræbt på 7 august 1895, da Nansen mødte det åbne hav og kunne ikke få hunde. Sidste gang var sandsynligvis Nansen fodret hundene med kød fra de andre hunde, da de døde. I Roald Amundsen har hensyn til det nordøstlige Passage, kan man også læse, at han har haft med disse hunde på deres ekspeditioner. Amundsen førende hund ved navn Etah.

Udseende, anatomi og fysik

Samojedhund har en rektangulær og kraftig opbygning. Kroppen er robust, kompakt og muskuløs. Halsen er stærk, din ryg er lige og muskuløs. Bredt og dybt bryst, og den måde, optrukken. Hovedet er kraftigt og kileformet snude typisk. Læberne skal være sort og stram, mens munden er ofte lidt optrukken og give hunden det karakteristiske "Samojed-smil". Ørerne er trekantede, relativt små og store, rørlige og stående. Muskuløs og stærke knogler med ovale poter og godt adskilt tæer. Halen bæres oprullet over ryggen eller noget ned langs siden.

Pelsen er rigelig, tæt, tyk og elastisk. Den danner manke omkring halsen og brystet (højere i hanner). Kortere hår på hovedet og forsiden af ​​benene. Underulden er tæt, blød, kort og kompakt. Det er ulden, der holder din hund tør og varm. Farven skal være hvid eller cremefarvet eller hvid og såkaldte bisquit (hvid grundfarve med svage lysebrune områder). Blandt de opdrættere og ejere i Norge har i de senere år er blevet diskuteret, hvor længe samojedhundens ydre pels skal være. De beskæftiger sig mest med showet, vil pelsen bør være noget længere end dem, som bruger hunden aktive i f.eks. hund. Problemet med det lange hår er prikken, og hunden hurtigt bliver for varm under kraftig fysisk aktivitet.

Hanhunde er normalt 54-60 cm i skulderhøjde og vejer ca. 20-30 kg. Hunnerne er typisk 50-56 cm i skulderhøjde og vejer ca. 17-25 kg.

Anvendelse

Samojedhund er en god brugshund og en rar og venlig familiehund. Det er særligt velegnet som en slædehund og pakke hunde, men det har også en række andre ejendomme i hundesport. I modsætning til de øvrige arktiske hunde, er også en dygtig samojedhund vagthund / alarm hund. Som det er den slags ihærdige og vedholdende.

Lynne og adfærd

Samojedhund er en robust, energisk og aktiv hund, der passer bedst i en familie, der elsker motion og lange gåture i skoven, sommer og vinter. Som det er den slags uafhængig, selvsikker og rolig, men racen er kendt for at skælde en masse og ofte. Det er tillidsfuld og venlig, men har brug for en klar leder, der kan give den almindelige dressur og har stor tålmodighed og kærlighed at give noget tilbage. Denne hund passer ikke ind i en lille lejlighed, men skal være meget ude hele året rundt.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Samojedhund tror også at disse hunderacer var interessant.