Saluki

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Saluki hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Saluki.

Saluki fotos

SalukiSalukiSaluki

Saluki kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Saluki. Skriv en kommentar om hunderacen.

ejer av denne hunderace siger: Saluki er bedst egnet til erfarne, så den kan være problem-fyldt å dressere. Saluki er en af de racehunder som er minst overfølsom og håndterer derfor sitt miljø. Dette er temmelig energiske dyr og har ingen problemer med at tilslutte sig den lange og krævende vandreture. Racehunden kræver et parti af bæredygtig træning.
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Som regel Mynde den hurtigste sprinter, mens Saluki er næsten lige så hurtigt, men holde ud længere i høj hastighed. Kommer an på hvad du vil have :-)
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: jeg var lidt interesseret i væddeløb hunde efter at have set nogle videoer på dette. ikke ved, hvilken hund er bedst, eller hvor du skal starte med sådan en sport.. nogen vide, hvilken hunderacer er den hurtigste og egnet som kørende hund? en person med erfaring, der kan sige, om Saluki hurtigt i forhold til andre mynder?
10.10.2012

Saluki siger: En persisk digter kaldet Abu Newas skrev om. år 800 e.Kr.. "Åh, min kære jæger, bring mig mine hunde, som jeg fik fra konger Saluk." Nogle mennesker synes, det er forklaringen på navnet Saluki, men det har været umuligt at bevise dette. Andre mener, at navnet stammer fra en tabt by i Yemen med navnet Saluk, men det har været umuligt at verificere. Dagens betydning af navnet er simpelthen jagthund jagthund eller hurtig.

Salukien har altid været betragtet som beduin sin jagthund. Beduinerne er traditionelle arabiske nomader, at siden "tidernes morgen" har holdt hunde. De holder den traditionelle hele Mellemøsten og i dele af det nordøstlige Afrika. Det har derfor overvejet Mellemøsten som et arnested Saluki.

I det gamle Egypten blev disse hunde anses for at være en farao værdig. Salukien har altid været højt værdsat blandt beduinerne og andre stammer. Traditionen siger, at du aldrig solgt en hund, men det blev nogle gange givet som en gave, som et tegn på venskab og taknemmelighed. Saluki kan sommetider også byttes til andre attraktive værdier, f.eks. et par nye koner eller en flok kameler.

Det findes gengivelser af greyhound-lignende hunde med fjærhårede ører i ægyptiske grave helt tilbage til 2100 f.Kr. Imidlertid hævdes det, blandt andet af Gail i indiske Kennel Gazette i 1996, at den oprindelige blev ødelagt af Saluki innkryssning af greyhound. Dagens hunde bør derfor ikke være repræsentative for racen karakter, hævder han, men racen stadig betragtes som en af ​​verdens ældste hunderacer. Mange kynologer mener, at Tazi, en nær slægtning, der bor længere mod nord er mere ligner det oprindelige Saluki. En undersøgelse offentliggjort i Science den 21 Maj 2004 viser, at Saluki er en meget gammel hund, som er ganske nært beslægtet med ulve og viser få tegn på inddragelse af greyhound (som Gail hævdet). Undersøgelser viser dog, at den afghanske jagthund er sandsynligvis ældre end Saluki, da dette er endnu mere nært beslægtet med ulve (Heidi G. Parker et al , 2004). Tazi ikke var repræsenteret i denne undersøgelse, så det er umuligt at sige, om dette forhold. Det er imidlertid tidligere fastslået, at afghanske er mere nært beslægtet med Sloughi og azawakh end Saluki, så du har grund til at tro, at disse hunde skal være ældre. Hvis de er endnu ældre end Afghanistan, eller placeret mellem dette og Saluki, men ved intet om.

I moderne tider racen kom til Vesteuropa i midten af 1800-tallet (til England for ca. i 1840 ), men det varede indtil efter 2 Verdenskrig, før det kan betragtes som fast etableret. De gamle romere har imidlertid ført racen til Italien hele året 200 f.Kr. Men det var sandsynligvis engelske og franske officerer, der først bragte racen her i form af avl, og det er nu vokset til at blive et stadig mere populært erhvervs-og udstillingshund i mange dele af verden.

Udseende, anatomi og fysik

Generelt kan man sige, at de persiske typer er noget større og tungere end den arabiske, men begge kommer i to pels varianter, langt hår og kort hår. Langhåret er mest almindeligt ses i Vesten. Den Korthåret også synes at være mere repræsenteret i de sydlige regioner end i den nordlige.Den kort hår type kaldes ofte, Sloughi. Sloughi er mere aggressiv end den Saluki, og derfor er langt bedre egnet til vagthund.

Saluki at give indtryk af elegance, ynde, styrke, energi og hastighed. Dens udtryk er værdigt, intelligent og selvstændig, med et fjernt udseende, næsten tankevækkende blik. Det findes foruden de to pelsvarianter i en vifte af farver og kombinationer. Kropsform er lidt rektangulær. Hannerne er ca 58-71 cm i skulderhøjde og vejer som 20 til 23 kg. Hunnerne er lidt mindre, typisk 17 til 20 kg.

Langhåret han med sparsom frynser

Anvendelse

Salukien er primært beduin sin jagthund for småvildt og gazeller i ørkenen. En sådan jagt var ofte med ryttere og i samarbejde med jagtfalk. Salukien er hurtig og meget udholdende til den myndighed, til at være. Det er også en kompetent vagthund, men i dag er racen primært anses for at være en spændende familie hund med et stadigt bredere publikum. Det er i stigende grad at ligne en udstillingshund, og er meget velegnet til flere typer hundesport, f.eks. at lokke løbe og flyball.

Lynne og adfærd

Saluki betragtes som loyal og fuldstændig hengiven overfor dem, det anser som en del af besætningen, men er lidt skeptisk og lidt genert over for fremmede. Sådanne hunde udvikler ofte en stor personlighed, men de er også ofte mere uafhængige i deres adfærd. Salukien er ikke et typisk valg for begyndere, men erfarne hund mennesker er glad for at det en usædvanlig stor familie hund. Det betyder ikke, at første gang købere bør undgå at vælge Saluki, men snarere, at dette er en race, der er mere krævende at vedligeholde end typiske nybegynder løb.
18.04.2012

Salukien siger: Salukien er også kendt som persiske Greyhound. Andre steder er det også kendt som Saw-i-Tazi og saluqi. race anses for at være den ældste myndighed om, hvilken type og stammer som sådan fra Mellemøsten, hvor kynologene skelne mellem de to typer af persisk (nord) og arabisk (syd). Den type blev afbildet alt for omkring 5 000-6 000 år siden, men det kan være endnu ældre. Den type kan ikke citeret i racens alder.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Saluki tror også at disse hunderacer var interessant.