Russisk-europeisk laika

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Russisk-europeisk laika hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Russisk-europeisk laika.

Russisk-europeisk laika fotos

Russisk-europeisk laikaRussisk-europeisk laika

Russisk-europeisk laika kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Russisk-europeisk laika. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Russisk-europæisk Laika er en speciel race. Denne hund var den første og eneste hunderace, som har været på månen! Ret mig hvis jeg tager fejl, men sagde, at det var et russisk-europæisk Laika?
Gotta sige, at jeg grinede, da jeg læste den kommentar om den første hund på månen! Hunde har aldrig været på månen. Den første hund på månen er ikke blevet født endnu, måske engang i fremtiden.

Mixing hund Laika var en sovjetisk hund, der var første levende dyr i kredsløb omkring Jorden. Det var kendt ikke, at dyr eller mennesker ville være i stand til at overleve at være i rummet og dyr blev brugt, senere brugt USA selskaber i deres rumprogrammer.

Hunden Laika døde efter kun 2-7 timer i rummet. Måske på grund af varmen, måske på grund af stress - ingen ved med sikkerhed, at dødsårsagen.

Det er blevet bygget et monument til minde om Laika hunden om i rummet, det er i Moskova.
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Hvad er den virkelige oprindelse af den russisk-europæiske Laika er blevet drøftet blandt kynologer lang tid. Ved type, meget gammel og tilhører spidshunde. Vi ved dog, at oprindelsen af denne hund hovedsageligt nedstammer fra laikaer, der kom fra distrikter i og omkring Komi, Arkhangelsk og Perm. Stam bog for racen var åben i perioden 1951-1966.

Laika (dvs. forskellene) er et samlebegreb, som omfatter en række af lokale sorter af denne hund type, men kun tre løb anerkendt internationalt. Den russisk-europæiske er den vestligste og mindste af disse.

Det menes, at de såkaldte comedy hunde opstod som en følge af de Komi folk migrerer til vest for Ural-bjergene, hvor de bosatte sig i det område, vi i dag kender som Republikken Komi. På den måde er formentlig de oprindelige hunde parret med forskellige andre lokale laikaer og jagthunde, og lidt efter lidt blevet sendt til komihundet der i sidste ende danner grundlag for racen.

I begyndelsen af 1900-tallet var der stor interesse i Rusland for at klassificere de forskellige laikatypene, samtidig med at de egenskaber som en alsidig jagthund. Prince Shirinski-Shimatov samlet en lang række jaktlaikaer europæiske Rusland og Sibirien, og delte dem i de ydre kriterier. Arbejdet blev videreført efter Anden Verdenskrig.

Uden for Moskva, blev bygget en stor kennel, og her var den russiske europæiske laikaen avlet til en forholdsvis homogen type, dels gennem indavl af hunde fra Komi republikken og Arkhangelsk, dels ved innkrysning med West Siberian Laika. En af hundene var almindelig sort og hvid mand komedie Muzgarom. Det blev parret med en vest sibirisk tæve kaldet Pitjuuh. Et tilsvarende projekt i St. Petersborg var baseret på hunde fra Arkhangelsk, hvor han Bublik I og hans søn Bublik II udgjorde kernen. Endelig hunde i Moskva-opdrættet kennel med hunde fra St. Petersborg, og resultatet var dagens russiske europæiske Laika.

Den første hundeudstilling fandt sted i begyndelsen af 1900-tallet, og jæger organisationer stået i spidsen for udviklingen af racer. En kynologisk konference i 1947 laikaene i fem løb, men dette blev ikke godkendt af laikatilhengerne. Det var den første konference i 1949, at vi ankom til dagens fire sejladser: West Siberian Laika, østsibirsk Laika, russisk-europæisk Laika og karelske finske Laika (sidstnævnte er ikke accepteret af FCI).

Udseende, anatomi og fysik

Russisk europæisk Laika er lidt større end den norske Elkhound grå, og en smule længere i kroppen. Det ser på Karelske bjørne hunde, men er mindre og ikke så kraftigt bygget. Hovedet er kileformet og temmelig spids, med let forstærket. Næsepartiet er forholdsvis lang og kraftfuld. Ørerne er trekantede, meget rørlige og stående. Kraftig, muskuløs krop og fremhævet hår. Bredt og dybt bryst og godt optrukken. Lænd kort, hvilket er lidt lukket. Muskuløs ryg. Muskuløse ben og stærke ben, med en kompakt ovale poter. Halen bæres over ryggen linje i en kurve eller krøllet mod hans lår.

Pelsen er hård og klar. Kort på hoved og ører, men ellers noget længere og mere strittende. Semi-lang omkring halsen, skuldrene og maven. Tæt underuld. Farven er sort, grå, hvid peber og salt, mørk med hvide pletter, hvide med mørke pletter. Uopfordret er stærke flåter (små pletter) på benene og røde farve.

Skulderhøjde hos mænd er ca. 52-58 cm, og i kvinder om. 50-56 cm. Vægten er normalt omkring 25 kg, afhængig af køn og den samlede størrelse.

Anvendelse

Russisk-europæisk Laika er en typisk arbejder hund, en hund, der formentlig ligner Karelsk Bjørnehund i udseende, men adskiller sig fra det i god leder form. Racen er også en glimrende pakke hunde og slæde hund, og en stabil vagthund. For de rigtige folk, kan det også være en god og stabil familiehund.

Lynne og adfærd

Russisk-europæisk Laika er en livlig, opvakt og stabil hund med en glat slagtilfælde godt temperament. Forskellene ofte og er ofte mistænksomme over for fremmede. Det kræver masser af motion for at trives maksimalt, og er derfor mest egnet som en familie hund for aktive udendørs entusiaster og jægere.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Russisk-europeisk laika tror også at disse hunderacer var interessant.