Pyreneisk mastiff

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Pyreneisk mastiff hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Pyreneisk mastiff.

Pyreneisk mastiff fotos

Pyreneisk mastiff

Pyreneisk mastiff kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Pyreneisk mastiff. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Svært at træne, her er fokus virkelig at være konsekvent og tålmodig. Er du der, du får den bedst trofaste / loyale hund, der virkelig giver dig en masse glæde og tillid. Vi kan varmt anbefale denne race. Det er lige så blid med både børn og voksne - det vil aldrig forlade dig - det vil arbejde for både dig og din familie på en god måde. Have 2 af racen i to forskellige huse i nabolaget og både bark voldsomt meget (en næsten uafbrudt). Klart, at der er noget spesilet barken.

Er det typisk for racen?
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Dette gigantiske kan meget vel blive afholdt af både familier og andre, men det kræver masser af motion dels at trives. Det passer ikke ind i byområderne, men bør være uden for en masse og kunne bevæge sig frit på en stor ejendom. Det behov for en solid uddannelse fra en tidlig alder og bør have både psykiske og fysiske opgaver, om at nyde det maksimale.

Pyrenæisk Mastiff er kendetegnet ved sin rolige og meget afbalanceret måde. Det er kærlig, selvsikker og en hel del stolthed i deres holdning og adfærd. Det er også frygtløs og meget modig, og det vil beskytte både den ejendom, husdyr og mennesker, der forventer det som en del af pakken. Det vil også underrette højt når det er nødvendigt, og det har en meget dyb og karakteristiskt Barks, der kan være meget skræmmende for udenforstående. Racen anses omgængelig og fredeligt omkring andre hunde og dyr, og normalt aldrig rovlysten.

For at et maksimum på grooming skal pelspleje 2-3 gange om ugen (oftere i perioder med tegn). Hunden bør også bader flere gange om året, men det bør ikke sæbe vaskes oftere end nødvendigt.
18.04.2012

Hunderacer gæst siger: Pyrenæisk mastiff er en typisk brugshund med fremragende funktioner såsom familiehund, også for familier med børn. Det passer godt som en gårdhund og har naturlige egenskaber, der vagthund for husdyr. De er ofte en fremragende vagthund og kan godt bruges som både pull hund og pack hunde. Ligeledes er det en meget spændende og sjældent vise hunden, som også har en række egenskaber i forskellige former for hundesport.
18.04.2012

wiki siger: Pyrenæisk Mastiff er en gammel hunderace, men præcis hvor gammel den er ikke kendt. Hunden skulle have været brugt som vagthunde i den stejle landskab sydsiden af den mægtige Pyrenæerne, i det nordlige Spanien, i århundreder, hvor det også er kendt under navnet navarramastiff og aragonmastiff. Disse navne vil trække på de tidligere riger Aragon og Navarra. Landmændene i området traditionelt bruges denne hund til at beskytte husdyr mod brune bjørne og ulve i fortiden, men da disse rovdyr forsvandt, var det mindre almindeligt at holde disse hunde.

Det er muligt, at Pyrenæisk Mastiff og den store Pyrenæerne var én og samme hund på grænsen mellem Spanien og Frankrig blev etableret i 1659. Men der er lidt viden om oprindelsen af denne race, selv om flere kynologer betyder, at det kan være et resultat af krydsninger mellem Pyrenæerne og traditionel spansk mastiff. Hvis det er tilfældet, kan det være sket efter grænsen mellem Frankrig og Spanien til sidst blev etableret. Andre mener det modsatte. Den Store Pyrenæerne stammer gennem åbenhjertige kryssavl først efter grænsen blev etableret, og at pyrineisk Mastiff er en direkte fortsættelse af den oprindelige fjellmastiffen i Pyrenæerne.

I 1930'erne racen var i skarp tilbagegang, fordi bjørne og ulve nu havde næsten blevet udryddet. Faldet blev yderligere forstærket af den spanske borgerkrig i årene 1 936 - 1939 og Anden Verdenskrig, der fulgte hurtigt efter. I 1960'erne blev racen så degenererede, at det var i umiddelbar fare for at uddø. En gruppe entusiaster tog initiativet, men at redde det, og indsamlede oplysninger om hunde, der var typisk for racen nok til at danne en genetisk basis for videre avl. Ti hunde blev udvalgt og avl begyndte i begyndelsen af 1970'erne. Disse ti hunde således danne det genetiske grundlag af race findes i dag.

Den spanske Mastiff Klub blev stiftet i 1977. Racen er ret almindelig i Europa, hvor det er fundet i mere end 4.000 eksemplarer i Spanien alene. Det første eksempel kom til Norge i 1986 og var end hannen. I 1989 blev det også indført to mænd og en kvinde her. norske Pyrenæisk Mastiff Klub blev grundlagt i 1991 og er en afdeling under klub for større hunde Society (KSS). Pyrenæisk Mastiff er stadig en meget sjælden race i Norge.

Udseende, anatomi og fysik

Murtoi `s Lula (kvinde)

Pyrenæisk Mastiff har en massiv proportioner og en krop, der er kun lidt længere end højden. Det er en meget muskuløs og kraftull hund med en kompakt knogle og-udtynding, der kan modstå de fleste af vejret.

Hovedet er stort og kraniet let afrundet uden udpræget stop. Næsepartiet er rektangulær og vokslys mod næsen. Øjnene er små og mandelformede, og skal helst være mørk nøddebrun og have et blåt øje. De nedre øjenlåg hang lavt ned, og kan tillade, at membranen binder noget. Ørerne er mellemstore, trekantet og falde fladt ned mod kinderne. Halsen er skarpt tilspidset mod hovedet og løsskinn. Manken er let udtalt. Kroppen er lidt længere end højden og meget robust og kraftfuld. Brystet er store og brede, og godt hvælvede ribben. Buklinjen er slags optrukken. Ryggen er stærk og muskuløs, og krydsede den brede, solide og montering. Muskuløse ben og store poter kompakte, med hvælvede tæer. Halen er tyk ved roden, glat og fyldigt hår. Når hunden er hvilende eller er uinteresseret hænger ned til haseleddet, med den ydre tredjedel af let buet.

Pelsen er medium længde (ca. 6-9 cm), tyk, tæt og relativt stive dækhår. Længere end de skuldre, nakke, mave og bagsiden af ​​benene. Underulden er tyk og ulden. Farven er hvid og hovedet skal være veldefinerede ansigt. Nogle hunde har mærker i samme farve som masken på kroppen. Ørerne skal altid være pigmenteret i mørke farver. Trefaget (tricolor), og helvede er ikke ønskeligt, men er fundet og accepteret. Den ydre del af halen, og ben bør altid være hvide. Det bør være klart synlig mod en lys baggrund. De bedste farver anses for at være hvid (eller helvede sne hvid med aftegninger i grå eller lys gullig brun), brun, sort, søvgrå, lys beige, gul og broget zobel.

Hanhunde skal have en skulderhøjde på 77 cm og afstand langt over 70 kg. Kvinder vil have en skulderhøjde på 72 cm og vejer normalt mere end 55 kg.

Selv om den gennemsnitlige størrelse som den er mindre, bliver det registreret mænd på op til næsten 90 inches i skulderhøjde og en vægt på næsten 120 kg. Hanner i størrelse på ca. 85 cm i skulderhøjde og vejer 90-100 kg er ikke ualmindeligt, selv om normen er lavere.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Pyreneisk mastiff tror også at disse hunderacer var interessant.