Puli

Puli er en hunderace, der er let at lære og modig på trods af sin størrelse. Karakteristisk for racens pels og godt humør.

Puli fotos

PuliPuli

Information om Puli

Puli Temperament og opførsel af Puli: Den oprindelige Puli blev avlet til at være modige og let lærte, og det er en god Hyrdehund samt familiens hund og følgesvend .

Ansøgning om Puli hunde: Det er først og fremmest bruges som en hund i Danmark i dag, men er blevet brugt som en fårehund, især af får. Det har et enormt mod, og glider ind i flokken med sin karakteristiske pels. Hyrden til en flok på flere hundrede får alene, og det er langt lettere at lære end, siger, en Border Collie, når det drejer sig om simpel hyrde opgaver.

Puli udseende: Puli vejer 13 kg og skulderhøjde varierer fra 40-50 cm, og er dermed en mellemstor hund. Den lange og tykke pels beskytter mod kulde og vind, og derfor hunden kan tåle svær forkølelse.

Puli historie: Puli tilhører den ældre hunderacer, og blev bragt til Ungarn fra den store vandringer 900-nummer fra Asien. Hvor blev den brugt af hyrderne.

Puli kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Puli. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Vi opdrætter Puli, har kontrolleret dette med allergi venlighed, og der har ikke været nogen reaktion på alle :)
Puli er utrolig lærevillig, og sådan en type hund, at du er glad for at være sammen med. Ting, der normalt tager lang tid at lære i, tage et Puli i "ingen tid". Der er også et nyt løb.
Fur Fortæl nogen pRb :)
Når Puli, Puli altid! Anbefales!
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Puli er en absolut vidunderlige hunderace, har to stykker, en hvid mand, og en kvinde, der er en maskeret fake.Vil anbefale racen på varmeste.Pels stele er enkel, når det bliver filtret ind i rasta hår er lige nu strimlerne fra hinanden. Håret må ikke blive børstet
10.10.2012

Hunderacer gæst siger: Ked af at opdrage en gammel tråd. Men min kæreste er meget allergisk over for hunde, og vi havde en Puli på lån i 2 uger, og han reagerede ikke på alle. Derfor vil vi nu give os en Puli. Det er helt på sin plads, at de ikke er garanteret at være allergiske - men Puli på listen over Hypoallergenske hunderacer, så de ikke producerer mine allergener er forkerte. Uanset hvad vil anbefale nogen til at låne en hund af racen første (ikke bare Puli - flere racer betragtes allergivenlige eller hyopallergens), når folk reagerer forskelligt. Er det godt, er det bare at få :)
10.10.2012

PULI siger: Puli er nu først og fremmest en god vagthund og gårdhund, men det har også mange andre kvaliteter. Det er også en god familie hund, især for en aktiv familie, der elsker at være meget derude. Ligeledes er det et spændende show hund og en fremragende hund til forskellige former for hundesport. Racen er kendt for sin elasticitet og vil være en meget god højdespringer.
Det hævdes, at de Puli at være usædvanligt godt med børn. Det er meget livlig og hurtig og kan være meget selvstændig og lidt dominerende, men godmodige og loyale. Det er ofte en smule på vagt over for fremmede og vil advare. Racen har brug for masser af motion og pleje for at trives. Det bør ikke vælges, hvis det skal være alene hjemme i løbet af dagen, når det er meget besætning orienteret og let at føle sig utilpas i sådanne situationer.

Der er hofteledsdysplasi i racen. Dette kan helt sikkert blive diagnosticeret så tidligt på 12 måneders alderen. Der er også arvelige øjensygdomme i racen, selv om dette ikke er blevet fundet i hunde i Norge.
18.04.2012

sort siger: Puli var sandsynligt, at Ungarn med magyarerne. Det stammer sandsynligvis fra de persiske og asiatiske værge hunde af bliver den arketypiske, men sandsynligvis først fundet sin endelige form på de ungarske stepper. Puli har traditionelt fungeret som en vagthund for århundreder, men fra 1800 og fremefter, er det i stigende grad bevæget sig ind i en gård hund og vagthund. Racen blev introduceret i USA i 1930, hvor det blev anerkendt af American Kennel Club i 1936. racens standard blev endeligt fastlagt indtil 1955.

Sort Puli

De første Puli ankom til Norge i 1960'erne, men disse ikke gik videre avl. Det var først i 1970'erne, at de begyndte at yngle racen i Norge. Det har dog stadig et beskedent omfang i dette land, hvor de registreringsnumre i løbet af de seneste 5 år har været støt mellem 4 og 6 hunde om året.

Udseende, anatomi og fysik

Puli er en firkantet og kompakt hund med kraftig knoglebygning og en meget karakteristisk pels, der minder om den Komondor. Hunde bør ideelt set måle mellem 40-44 cm i skulderhøjde og vejer 13-15 kg. Hunnerne skal måle 37-41 cm og vejer 10-13 kg.

Pelsfarver kan være fast sort, grå, mørk abrikos med sort maske (såkaldt maskeret fako ) eller ren hvid. En lille hvid plet er tilladt, og masken på en farve variant.

Otte uger gamle hvalpe ligner en almindelig langhårsvalper. pels hår begynder at filtrere i "snørebånd / strygere" på første 8-12 måneder. Fra da af bliver håret ikke børstet, men kun greies ud med fingrene. Man skal især passe godt af pelsen omkring munden og anal åbning, så det ikke klumper seg.Pulien kan ofte badet, når det bliver beskidt.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Puli tror også at disse hunderacer var interessant.