Polsk mynde

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Polsk mynde hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Polsk mynde.

Polsk mynde fotos

Polsk myndePolsk mynde

Polsk mynde kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Polsk mynde. Skriv en kommentar om hunderacen.

UNNI siger: Mange tror, ​​at de polske myndigheder har eksisteret i Polen siden begyndelsen af 1500-tallet, men disse hunde henvises til alle kilder fra 1100-tallet. Sandsynligvis nedstammer fra de orientalske mynder. Russerne mener dog, skal det være en efterkommer og nær slægtning af chortaj, hvilket synes sandsynligt, når løbene sammenlignes. Figur er større, så måske de andre myndigheder og lokale hunde krydsede ind i 1800-tallet.

De tidligste beskrivelser stammer fra 1600-tallet (Gostomski), og hunden er ofte blevet afbildet i malerier i hele 1800-tallet. Racen anses af mange som en nær slægtning af både Saluki og Tazi, men dette forhold kan ikke være så tæt som mange troede. I Polen Mon-kendt af alle mynder 1100-tallet, men at dette næppe var den samme hund. Nogle mennesker også race kan være en efterkommer af middelalderlige mynder, som blev brugt i krig, og mere langhårede østlige greyhound typer, men ingen ved meget om. Det er imidlertid således, at både diagram chortaj og borzoi har et antal anatomiske ligheder. De forekommer pludselig i historiske kilder fra 1600-tallet, inden for et relativt homogent geografisk område. Russisk kynologer har længe ment, at diagrammet og chortaj virkelig var den samme hund, mens en række kynologer tror chortaj og borzoi havde en fælles forfader. Det er derfor et åbent spørgsmål, om disse tre hunderacer før 1600 var én og samme hund.

Racens popularitet har varieret gennem århundrederne. Nogle gange er den vigtigste race i Polen, og på andre tidspunkter, især i de to verdenskrige, tæt på at uddø. Malgorzata Szmurlo, senere også med hjælp fra sin søster, Izabella Szmurlo, skal siges at have været centrale for indsats for at redde racen. De søgte rundt for kopier i Polen og Ukraine, og det lykkedes i 1977 at frembringe sit første kuld. Det var nok redning for racen, som siden er vokset større og større støtte. Det ukraisnke hunde blev krydset i, tyder også på, at russerne kan være berettiget i forbindelse med chortaj.

Som det var tilfældet med mange racer, blev de polske myndigheder reddet for eftertiden af ​​en uegennyttig og fortjenstfuldt arbejde ved yngler entusiaster i deres hjemland. Den nuværende standard blev fastlagt af FCI så sent som 1989. Enkelte hunde findes i Skandinavien, nogle i Norge.

Udseende, anatomi og fysik

Polske myndighed hører til den største autoritet. Hannerne kan være omkring 70-80 cm i skulderhøjde, mens kvinder er ca. 68-75 cm høj. Vægten er sædvanligvis ca. 25-40 kg, afhængig af køn.

Polsk Hound er en stor, stærk og muskuløs hund med en lidt firkantet fysik. Det er større og mere magtfulde end de fleste andre greyhound løb. I langsomt går denne race er kendt for at gå til forgå, men når hastigheden øges, overgangen til den diagonal. Karakteristisk er også racen snore i langsomt trav.

Et særligt kendetegn er den meget smuk hud, disse hunde har. Det siges at være langt stærkere end for andre vestlige regeringer, som let kan få tårer og rifter. Også pelsen selv er speciel, idet hårene er meget hårdt (grov) og glatte (ikke ru). længde kan variere og er ofte lidt længere på skuldrene, bagsiden af ​​lår og undersiden af ​​halen. Alle farver er tilladt, herunder kombinationer.

Anvendelse

Racen blev oprindeligt brugt til jagt sikkerheden af harer og ræve og ulve i det barske klima og vanskeligt terræn, men i disse dage er det først og fremmest en meget speciel familie og udstillingshund. I middelalderen ofte jages fra hesteryg, ofte med en hel snor hunde. Ofte også anvendes jagtfalk. Convenience Jagt er ikke længere tilladt i Polen.

Racen er også kendt for at have gode sikkerhedsegenskaber og er blevet anvendt som en vagthund i lang tid.

Lynne og adfærd

Racen betragtes som uafhængig og lidt reserveret over for fremmede, i højere grad end de fleste mynder. Stillet over for familien og dens nærmeste venner fandt den anden side, både tolerant, blid og kærlig. Racen er sparsommelig i fødevarer, som de fleste mynder.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Polsk mynde tror også at disse hunderacer var interessant.