Norsk lundehund

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Norsk lundehund hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Norsk lundehund.

Norsk lundehund fotos

Norsk lundehund

Norsk lundehund kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Norsk lundehund. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hanne siger: Lund hunden er opmærksom, energisk og livlig, hengiven og loyal overfor dem den kender.

Andre

På et tidspunkt var stammen af ​​The Puffin hunde i Norge, så lav, at eksporten ikke var tilladt. Først efter den stamme passeret 200 hunde blev åbnet op for eksport igen. Racen, som stadig er truet af udryddelse, er meget sjælden uden for Norge. Lund Hunde gives ofte navne fra den gamle norske mytologi. Pelsen skal ligesom andre hunderacer regelmæssig inspektion og vedligeholdelse.

Nogle mener, at collien var en vigtig stamfader af lund hunden. Buhund er større og stærkere, så du kan forestille sig, at selektiv avl af små individer med særlige (anatomisk) egenskaber kan have forårsaget lunden hunden. Teorien er ikke bevist. En anden teori er, at lunde hunden er meget ældre end huset, og at det kunne være en efterkommer af en forhistorisk hund type, der kaldes videnskabeligt som Canis Forus. I dette tilfælde gå til hundens lund rødder tilbage til de dage, før den sidste istid. Men der er ingen videnskabelige beviser til støtte for en sådan teori. En tredje teori er, at lunde hunden nedstammer fra den såkaldte urhunder. Racens ekstreme anatomi er til støtte for denne teori, da hunden Lund mange anatomiske funktioner også er kendt for at urhunder, men ikke denne teori er bevist.

De første skriftlige optegnelser, vi har om lund hund går tilbage til slutningen af 1500-tallet, men den type som sådan er meget ældre. Alle levende lund hunde kan trække til Værøy, en ø på ca. 18 km ², der er yderst i Lofoten.

Petter Dass beskriver lund jagt med hunde i Trompet Nordland i slutningen af 1600-tallet. Arrangementet finder sted på Lovund i det nordlige Helgeland. Det var almindeligt, at landbrugerne om Lovund og Voice holdt 10 til 12 hunde hver lund omkring 1830. Mod slutningen af 1800-tallet var lund jagt med hunde blev erstattet med mere moderne teknikker, såsom brug af netværk. Dette førte til stor reduktion af befolkningen i lunde hund.

I 1940 var der kun omkring 50 lund hunde, der alle er beliggende i Måstad. I 1939 sendte en mand og tre kvinder fra at der til en opdrætter i Hamar. Det var racens redning, i alle de hunde i Måstad døde af hundesyge i 1941, efter at være blevet smittet af en tysk Schæferhunden. På det tidspunkt var der også omkring 60 hunde lund i Hamar, men disse døde senere af hundesyge. Én hund overlevede. Før dette skete, har dog nogle hunde blevet sendt fra Hamar til Måstad. Det var racen redning. Dagens lund hunde er derfor alle de efterkommere af disse hunde.

Udseende, anatomi og fysik

Lund hund har seks tæer på hver fod

Bortset fra, at lunden hund har mindst seks tæer på hver fod, den har også en række andre anatomiske egenskaber. Mange af disse egenskaber findes andre steder kun i vilde hunde. Musklerne i den ydre del af øret arbejder, for eksempel således at denne hund kan lukke øre af snavs og sand, således at det indre øre beskyttelse. Muskler, sener og ledbånd i maven er så fleksibel, at den lunde hunden kan bøje armene ud så meget som 90 grader fra kroppen, og dermed få bedre trækkraft i klatring bjergene. Den øverste halsbenet er også fastgjort til kraniet på en sådan måde, at lunde hunden kan gå direkte tilbage til ryggen, således at hovedet er tilbage på hovedet. Disse anatomiske karakteristika findes andre steder i Ny Guinea syngende hund, Borneo hund og Dingo. Et andet særkende er, at lunde hunden mangler 2 præmolarer på begge sider af den øvre kæbe, såsom de nordiske Varanger hunden.

Lund hund er lille og let, men stærk og meget vedholdende. Kroppen er rektangulær. Hannerne er ca. 35-38 cm i skulderhøjde og tæver ca. 32-35 cm. Vægten af ​​en mandlig ca. syv kg, mens hunnerne vejer ca. et kilo mindre. Disse tal kan findes i den norske Kennel Klub standard for racen. Det er dog en kendsgerning, at mange hunde, især mænd, var meget større. En stor mandlig kan være op til 11 pounds. Disse store og magtfulde mænd blev tidligere brugt i jagten på tolen - søpapegøjer unger. Når disse skulle forlade reden i efteråret, kastede de sig fra klipperne højt over vandet. Mange af dem, flere hundrede, ikke nå vandet, de bosatte sig i det ubevidste mod klipperne, og det var hundenes opgave at hente. Hundene løb op og ned ad bjerget i fjorten dage og bragte tolerance, som da det var meget fedt og udbud, var en delikatesse. Lund Hunde er også blevet udbredt til at finde lundefuglegg, og er usædvanlig god til at finde og hente dem uden at bryde dem.

Den ydre pels er tæt og ruhåret, mens underuld er blød. Farven er rødbrun til normal tawny, med sorte hårspidser og hvide tegninger. Voksne hunde er ofte mere udtalt i den sorte overfrakke end unge hunde.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Norsk lundehund tror også at disse hunderacer var interessant.