Norsk elghund grå

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Norsk elghund grå hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Norsk elghund grå.

Norsk elghund grå fotos

Norsk elghund grå

Norsk elghund grå kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Norsk elghund grå. Skriv en kommentar om hunderacen.

Daka siger: Grå Elkhound er avlet til jagt på elg og andre store spil, men denne hund har også en række andre store kvaliteter som brugshund. Mange har hævdet, at denne hund skal være en direkte efterkommer af tørv mos hund, som eksisterede i Skandinavien for mere end 5 000 år siden, men dette er ikke tilfældet. Andre har hævdet, at de rødder strækker sig tilbage til de dage, længe før vikingetiden (800-1050 e.Kr.)., men dette er kun en myte.

Grå Elkhound er en moderne race skabt (eller forsøgt genskabt) gennem selektiv avl i 1800-tallet. Ved type minder det korrekt nok om Proto-skandinaviske spidshunde racer, men genetisk hører til de moderne europæiske racer. Faktisk. Forholdet mellem disse nordiske hunde så fjerne som i andre moderne europeske racer Den viser en række nye DNA undersøgelser. Det er derfor klart, at den grå elkhound er en "ny" hund 1, mellem 100 og 200 år gammel. Dette stemmer godt overens med hvad vi ved om racen i 1800-tallet og må tilskrives udvidelsen i hunden avl, der fandt sted på det tidspunkt. Grå Elkhound mangel på "alder" som type er også understøttes af andre moderne forskning, herunder en større undersøgelse af såkaldt racerent tamhunder lavet af Heidi G. Parker et al 2

Racen blev første gang fremvist på en udstilling i Kristiania ( Oslo ) i 1877, hvor elkhound Grant vundet. Den mest berømte grå elkhound dog, Teddy, eller gamle Teddy Gram, som han blev kaldt. Det var ejet af konsul Jens Gram af Spørg varer på Ringerike. Teddy anses racen stamfader og er den ældste grå elkhound kendt at avle afstamning. Teddy blev født i 1865 og var til stede på udstillingen i 1877, men deltog ikke (Jens Gram selv var dommer på udstillingen). I 1913 eksporterede de første hunde af denne race til USA, hvor den har opnået en vis fodfæste og fuld anerkendelse af American Kennel Club. Da racen er blevet eksporteret til mange lande uden for regionen.

Der er også en sort udgave af racen, der kaldes norske Elkhound sort. Den adskiller sig fra grå elkhound i flere henseender, og derfor har sin egen racens standard.

Udseende, anatomi og fysik

Norske Elkhound er en typisk spidshund, med tæt kort krop, kvadratisk bygning, god rækkevidde. Fuld af kraft og stolthed. Mørke sikre øjne, opretstående spidse ører. Halen bæres stramt oprullet over ryggen midterlinjen. Pelsen er tæt og rig, men ikke strittende. Det er meget robust, hårdfør, vedvarende, og kan modstå regn, såvel som kulde meget godt. Racen har en ideel højde på 52,5 cm (3 / -4) for mænd og 49,5 cm (3 / -4) for kvinder.

Anvendelse

Grå Elkhound er en skællet hund, der er blevet brugt til næsten alle former for storvildtjagt, men er primært avlet til jagt elg og bjørn. Grå Elkhound bruges i to forskellige søg former.

Omstrejfende hund : Hunden gør Elk at tabe, så elgen står. Jægeren kan således komme inden for rækkevidde, uden at dyret (elg / hjort) vil blive skræmt væk.

Dog Band : Hunden fører jægeren frem til store spil, så jægeren kan komme inden for rækkevidde, uden at dyret registrerer hesten.

Grå Elkhound er også en meget god sporing hund og vagthund, og har traditionelt været en vigtig gårdhund og en populær familiehund.

Lynne og adfærd

Grå Elkhound har et godt temperament, er afsat til sin egen og behagelig at holde som en familiehund. Det kan lide at have en stærk leder og har brug for konstant motion og hjerne til at trives. Det er let at træne, men først og fremmest en god jagthund og følgesvend. I røyteperioden forår og efterår den har brug for daglig pleje.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Norsk elghund grå tror også at disse hunderacer var interessant.