Mudi

Mudi er primært en hunderace, der blev avlet til Herding og vokting af kvæg i Ungarn, men er nu også bruges til vildsvin jagt, agility, såvel som vagthund og familiehund til aktive mennesker.

Mudi fotos

Mudi

Information om Mudi

Mudi Temperament og opførsel af Mudi: Mudi er en hund fuld af energi. I den barske kroppen er en meget livlig hund, så man skal være aktiv for at give det de behov, som denne hunderacen må have.

Mudi er en typisk en-person-hund, der binder stærke bånd til en ejer. Over fremmede lidt reserveret. Kan være en god familiehund, hvis den stimuleres korrekt, og vil være aktiv. Er ikke særlig aggressiv.

Ansøgning om Mudi hunde: Mudi har haft til opgave at passe kvæg, og der er en drivende hyrdehund. Som vaktund til bolig og ejendom er også velegnet, selvom det er ikke særlig stor, men underrette ejeren, at det vil være i stand til at gøre næsten uopfordret. Det kan også fange rotter og gnavere og andre skadedyr.

På storvildt jagt, denne hund en fremragende følgesvend. Det har Spids jagt-færdigheder, og dermed ikke er et erstartter for fugl hunde og lignende typer af hunde, men kan være det perfekte jagthund til jagt på vildsvin og elg.

Det er en hund for aktive og erfarne hundemennesker, der ved, hvordan man bruger en masse tid med hunden.

Mudi udseende: Mudi har en sort og krøllet hår. For at være en fårehund er ganske lille. Det er omkring 40-45 cm i højden, og vægten er omkring 8,12 kg. Sort er den mest almindelige farve i pelsen af Mudi. Et hvidt bryst og hvide poter er ikke ualmindelige.

Normalt Mudi har en lang hale, men de kommer også med en kortere hale (tail træstub).

Mudi historie Mudi er en krydsning mellem hunderacer og andre lokale Puli ungarske spidshunde racer.

Racen kom til Danmark i 1996, og er dermed en af de senere løb i landet, men interessen for at Mudi er stigende blandt hunde- entusiaster. FCI anerkendt hund race i 1936. Dog stadig de fleste hunde af denne race uden stamtavle eller registreringsattest.

Mudi kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Mudi. Skriv en kommentar om hunderacen.

MUDI siger: Mudi er en sjov race, der tager på meget vrikke. En typisk Mudi give alle den uddannelse, har stor intensitet, er let at spille med og nyder at arbejde.

At man skal være opmærksom på med en Mudi er, at den har mulighed for at gø meget. Det er avlet til bevogtning og angives dette i de fleste fag. Guard instinkt varierer nok fra gener til gener, og fra individ til individ, men er noget at overveje.

Det er vigtigt at give Mudi mange gode oplevelser i den tidlige liv, så skepsis over for fremmede opbremsning og forebygge de problemer, herunder både mennesker, dyr og ikke mindst andre hunde.
08.10.2012

MUDI! siger: Mudi ( doven. Canis ovilis fenyesi) er sandsynligvis en krydsning mellem Puli og en eller flere lokale spidshunde racen, men dette er ikke bekræftet. race skulle have været "opdaget" i slutningen af 1800-tallet af Dr. Dezső FeNEW, som var direktør for museet (se latinske navn), men nogle hævder det daterer sig tilbage til 1200-tallet. Sidstnævnte har ikke været muligt at efterprøve.

FCI anerkendt det som en selvstændig race i 1936, men stadig de fleste af disse hunde for at finde uden en stamtavle eller en registreringsattest i den ungarske landet. stambog er stadig åben ( 2006 ), og hunde, "landet" kan tages for evaluering og registreret i et B-register, hvis de opfylder racens standard. Uden denne registreringsdatabasen var avlsgrunnlaget kan blive tilstrækkeligt til at holde racen, så der er ingen let opgave at være opdrætter af Mudi.

I Norge racen kom først i 1996. Interessen for denne hund er stigende, især blandt hunde sport og brugshund entusiaster.

Udseende, anatomi og fysik

Mudi er en relativt lille hyrdehund med en karakteristisk bølget, med et rektangulært legeme. Ideel højde er 43-45 cm for hanner og 40-42 for kvinder, mens vægten er ca. 8-13 kg. De fleste er sort. De kan også være hvid, brun, gylden, aske grå eller blå merle. Hvidt bryst og hvide poter accepteres. Hovedet er langstrakt og let hvælvet kranium med en tilspidset næseparti. De er trekantede og opretstående. Du får det både med og uden en hale, men den stump hale er sjældne. Vildtkløer på bagbenene er uønskede.

Anvendelse

Mudi hovedopgave var at vagt og besætning kvæg som en drivende Shepherd. Det er også en god vagthund for huset og ejendom, skadedyrsbekæmpelse og jagt kammerat af storvildtjagt. Jagt egenskaber kan nedarves fra spidsen af ​​hundene. Det har også en række andre store funktioner såsom brugshund, f.eks. i agility og lydighed. Det er også en god familiehund, selv om det er bedst egnet til meget aktive mennesker.

Lynne og adfærd
18.04.2012

Sofie siger: Racen må siges at være usædvanlig i deres hjemland. Nogle tilfælde af HD, AA, patella luxasjon og følsomme maver er registreret. Pelspleje er minimal. Hverken mudder eller skrald vedhæfte let til pelsen. Normal børstning igennem nu og da, oftere, når kaste.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Mudi tror også at disse hunderacer var interessant.