Lhasa apso

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Lhasa apso hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Lhasa apso.

Lhasa apso fotos

Lhasa apsoLhasa apsoLhasa apsoLhasa apso

Lhasa apso kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Lhasa apso. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Det har været en fantastisk race. Jeg troede, at jeg købte en humd der var så krævende, hvormed jeg mener, at det ikke bare er en større hund. Hunden har jeg er som en Sebirien husky, vil han kun være ude, og jeg tager længere ture nu, end da havde en større hund. Dejlig temperament!
Denne en stor hund med H!
08.10.2012

hanne siger: Lhasa Apso livlig, modig, selvsikker og loyale, men ofte mistroiske over for fremmede Det vil give dig besked, når det kommer fremmede, men der er ingen støj spand, der er gør hele dagen. Det er også betragtes som en stabil hund for familier med børn. Pelsen har brug for daglig pleje, men racen betragtes som ellers sundt.
18.04.2012

stine siger: Lhasa Apso hævdes af mange for at være en urhund og en nær slægtning af små asiatiske racer som Tibetansk Spaniel, Shih Tzu, Tibetansk Terrier og Hund (for at nævne nogle få). Hvilke af disse hunde er det mest originale, er uklart. Hvis man skal dømme hunde af deres praktiske og anatomiske karakteristika, skal det være Tibetansk Spaniel (som er slettet, er ikke en spaniel ). Det har en pels, der er næsten perfekt tilpasset det ekstreme klima i Tibet, som den anden er ikke i samme grad. Vi taler om hunde endnu ikke vist sig at være nært beslægtet med hunde fra antikken og Wolf 1, men de blev ikke endeligt dannet først et langt senere tidspunkt. Vi taler endnu om en hund, der påviseligt nært beslægtet med hunde fra antikken og ulven, men det blev ikke endeligt dannet først et langt senere tidspunkt. Den genetiske Prøven viser også, at Lhasa Apso er relateret til gruppen af typiske hyrdehunde f.eks Shetland Sheepdog, Collie og belgiske Sheepdog (en gruppe, der også omfatter flere hunde (herunder Irsk Ulvehund, Borzoi og greyhound ).

Temple Hunde fungerede som vagthunde og var lille af praktiske grunde, men også fungeret som en seng varmere og fulgte ligesom hælene på deres "ejere" (munke og andre mennesker ), når de havde et ærinde. Hundene havde munkene blev betragtet som "unge løver", som gav dem stor værdi og et godt omdømme, for løven har en central plads i den østlige del af kulturen og symboliserer styrke og sammenhold.

Denne kombination har ført til talrige misforståelser. De små tibetanske hunde har i den vestlige kultur er blevet fejlagtigt kaldt helgener, men de er aldrig blevet behandlet i Tibet. De blev aldrig rejst i de klostre i særdeleshed, men sandsynligvis nogle deltog også i sådanne omgivelser. Tibetanerne ser ikke hunde som hellige, men deres buddhistiske tro på reinkarnation opfordrer venlighed til alle dyr. En sådan venlighed blev ofte udtrykt bekymring over den hellige klostre i Tibet, hvor gaderne ofte var (og er) fuld af herreløse hunde. Pilgrims behandling af disse hunde har så fejlagtigt af vestlige blevet taget som bevis for, at de hunde, der boede i den hellige klostre var også Saints.

Hvor gammel Lhasa Apso er blevet et spørgsmål om, hvordan man beregner alder. Som alle hunde nedstammer også fra urhunder, men det er så langt væk i tid, at det ikke er på nogen måde behandles som indkomst til den nuværende hunderace. En række hjemmesider og bøger om hunde er gået langt for at retfærdiggøre Lhasa Apso skulle have været en slags favorit af Dalai Lama i århundreder, men dette er ikke korrekt, og manglende dokumentation. Lhasa Apso er opkaldt efter hovedstaden i Tibet, hvor den såkaldte apsohunder leve som omstrejfende hunde. Navnet betyder blot, langhåret hund fra Lhasa. De gør, men i mange dele af Tibet, hvor den type kaldes Apso (dvs. langhårede) og ser helt anderledes i de udstillingshunde, vi kender fra Vesten. Lhasa Apso Apso, og så er bestemt ikke den samme hund. De adskiller sig blandt andet, har forskellige hår tekstur.

Lhasa Apso kan derfor siges at være en moderne vestlig variant af den oprindelige apsohunden, og som sådan blev dannet først i moderne tid. Mod vest var apsohundene indtil slutningen af 1920'erne og den første racestandard blev sat i Storbritannien i 1934. Storbritannien er nu også ansvaret for racens standard. Man kan derfor hævde, at den Lhasa Apso først blev dannet i perioden efter dette, fortrinsvis med britiske landmænd i 1950'erne og fremefter. I Norge racen var først på den 1970 har.

Udseende, anatomi og fysik

Lhasa Apso er en lille hund med aflange, kompakte krop. Hovedet er rundt og noget smal skalle. Dette stopper og lige. Næsepartiet skal være firkantet og det skal helst have et komplet sæt tænder. Øjnene er af medium størrelse og bør være mørk. Det har hængende ører med masser af hår eller uld. Ryggen er lige, er rump veludviklet og kraft. Halen er højt angreb og har rigelige hår. Den bæres op over ryggen. Lemmerne er korte og muskuløse, og hans poter runde (Kattefot) og har stærke fødder på undersiden. Ideel højde er 25,4 cm for hanner, mens hunner tendens til at være noget mindre. Din vægt skal være 4-7 kg, afhængig af køn og type.

Pelsen er lang og rigelig, relativt fladt og hårdt (næsten barsk). Underulden er moderat tæt. Faner (totter af hår) på hovedet er lang og hænge ned af siderne. Næsepartiet har velutvilet skæg. Flere farver og nuancer er tilladt, herunder kombinationer af flere farver.

Anvendelse

Lhasa Apso er en markant følgesvend hund og en meget handy familiehund, der også har store kvaliteter som en vagthund.

18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Lhasa apso tror også at disse hunderacer var interessant.