Laekenois

Schæfer er tilhører gruppen af belgiske fårehunder, og er en ruhåret-hår rødbrunt hunderacen. I dag Schæfer som hovedsagelig anvendes som brugshund og familiehund.

Laekenois fotos

LaekenoisLaekenois

Information om Laekenois

Laekenois Schæfer temperament og opførsel: Schæfer er en impulsiv hund, der er på vagt over for fremmede, og på vagt. Den har en utrolig mængde energi, og derfor kun egnet til meget aktive mennesker, der er i stand til at give hunden NOK udfordringer.

Schæfer ansøgning: Schæfer er, at alle belgiske fårehunder udviklet til være en fårehund for får, og det er stadig bruges til det, men i meget mindre omfang end tidligere. I dag er det primært anvendes som et arbejdsredskab hund på andre områder - såsom lavine hunde eller politiets hunde. Tervueren og de andre belgiske Collien er langt mere almindeligt at bruge hunde, på trods af Schæfer meget identiske egenskaber.

Schæfer udseende: Schæfer er en stærk og muskuløs hund, let langstrakt, og en let krop bygning (de vejer ikke mere end 28-36 kg på trods af, at det visuelt ser stort set ud). En bred ryg, de har alle belgiske collie. Halen ned eller vandret ved aktivitet, aldrig bøjede eller krom-formet med nogle polære hunde.

pels er rødbrun, og ingen mørk eller grå ansigt. Pelsen er lang, og kræver lidt pleje, men det er ikke det mest krævende hår til brudgom. Det har en god, tyk underuld, der holder hunden varm.

Schæfer historie: oprindelse er ukendt. Det menes, at den passerer fra det gamle europæiske fårhunder kan være oprindelsen af denne race. Det kongelige slot i Laeken blev opkaldt opkaldt efter ham, når strihårede rødbrune variant, vil blive nævnt ved navn. Schæfer har altid været den mest sjældne af de belgiske Collie.

Laekenois kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Laekenois. Skriv en kommentar om hunderacen.

Laekenois siger: Kendetegnene for denne hund er ikke så anderledes end de andre hunde fra hvad jeg forstod. Har den anden belgisk hyrdehund ser mere æstetisk ud vissuellt så ville have haft en Tervueren eller en af ​​de andre racer i stedet for dette
Er det ikke den grimme ælling? Hvis kun håret, der adskiller de fire belgiske hyrdehunde ville jeg gået for Groenendael, Tervueren og Malinois.
Det siger Laekenois er en let langstrakt hund, men det er ikke rigtigt. Der er en kvadratisk hund. Thats så længe høj. Håret må ikke være længere end 6 cm og skal stråler.
En sjælden race i Norge og en fremragende brugshund. Ønske, at folk havde deres øjne på denne sjove race.
2009/04/18
08.10.2012

Hunderacer gæst siger: Nogen vide, om Laekenois opdrættere i Danmark? Jeg har forelsket sig i disse hunde.

Belgerdamen siger www.vajert.se
en opdrætter i Sverige efter de Laekenois.
Norge har ingen landmænd, da der er så mange af dem her. I dag har jeg tror, ​​det er omkring 5 pct i Norge.....

En super hund med et dejligt temperament.
I 1 af :) Med både Tervueren og Malinois. Denne hund vil jeg have! Har stor erfaring med den belgiske Hyrdehunde :)
Skal bre finde mig en gård og få nogle køer første :)
08.10.2012

Sheikin siger: Vi ved ikke hvad, der er dannet grundlag for de Belgiske Hyrdehunde. Nogle tror, ​​at de nedstammer fra krydsning mellem europæiske fårhunder gamle, andre, at de er resultatet af lokale mastiffer og hjortehund. Sidstnævnte blev importeret fra England til en sådan Belgien i 1200-tallet.

I slutningen af 1800-tallet opstod i mange lande en interesse i at skabe nationale racer. I Belgien, var der dengang store flokke af får i landet. De blev gennet af fårehunde, fuld af lyst til at arbejde og udholdenhed. Disse hunde havde en næsten identisk anatomi og størrelse, men store forskelle med hensyn til det ydre.

I 1891 inviterede professor A. Reul, ansat ved den veterinære institut i Cureghem i Belgien, hyrder og ejere af sådanne hunde til et fælles møde, for at danne sig et indtryk af hunde med henblik på at etablere en fælles national belgisk fårehundrase. I begyndelsen var det 1/1 uenighed om de forskellige variationer, men vi endte med at dele hundene i 3 sorter defineret af hårtype, korthåret, langhåret og ruhåret. Farverne var først betydning, nogle år senere. I mellemtiden skabte Club du Chien de Berger Belge.

I en 898 / 1899 blev det besluttet, at racen skulle have defineret farver. Den langhårede all-round blank variant fik navnet Groenendael efter slottet af samme navn. Ejeren, en opdrætter ved navn Nicolas restauratør Rose var der. I mellemtiden, det kongelige palads i Laeken navn ruhårede aske / aske blonde sort, som blev kaldt Laekenois. Det er uden tvivl den sjældneste af dem. Den korte hår sort, hvilket kan være både sort og gul-rød i fortiden, skal nu bare være gul-rød og har sort maske. Det blev opkaldt Malinois, efter byen Mechelen (Malines på fransk). Kun få år senere, i 1907 var så 4. variation godkendt, først af Berger Belge Club. Det var en langhåret rød-brun med sort variant befragter og sort maske. Det blev kaldt Tervueren til placeringen af den samme navn. Det havde nemlig en brygger i lang tid været avl af disse hunde.

Udseende, anatomi og fysik

Belgiske Hyrdehunde har en kraftig og muskuløs, firkantet, men ikke tung build. Hovedet bæres højt og stående stive trekantede spidse ører. Brystet er moderat bredt og dybt, og Bugen er let optrukken. Ryggen er lige, bred og kraftig. Halen er middellang, kraftig ved roden af ​​halen, og bør ikke være bøjet eller skæv. Hannerne er ca. 60-66 cm i skulderhøjde, tæver ca. 56-62 cm. Vægten er normalt ca. 28-35 kg, afhængig af køn.

Laekenois har ruhåret ru tekstureret aske / aske blonde hår (ca. 6 cm lang) med spor af sort / grå omkring snude, bryst og hale. Underulden af ​​samme farve.

Anvendelse

Det er oprindeligt en hyrdehund, og det stadig har sådanne egenskaber, hvis det er uddannet til dette, men i dag er det mere for familie-og arbejdsliv hund og matematik. Det er en god og alsidig brugshund og er en god familie hund for folk med erfaring.

Lynne og adfærd

Belgiske Hyrdehunde er generelt nogle angst, alle kendsgerninger og impulsive, men det bidrager også i høj grad til racen reagerer på stimuli. Den er vågen og opmærksom, og har ofte en stærk personlighed. Ofte, meget kærlig og tillidsfuld over for deres ejere, men måske lidt mere skeptisk og reserveret over for fremmede. De er ofte meget energisk og utholdne, og ofte kræver en rimelig mængde af motion og udfordringer for at nyde det maksimale. Belgiske Hyrdehunde bør ikke være hård behandling, men de gør som en stærk leder.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Laekenois tror også at disse hunderacer var interessant.