Koreansk jindo

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Koreansk jindo hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Koreansk jindo.

Koreansk jindo fotos

Koreansk jindo

Koreansk jindo kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Koreansk jindo. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Korean Jindo er en primitiv hund med et stærkt jagtinstinkt. Det er modig, opmærksom og meget loyale, men ofte tilknappet og på vagt over for fremmede. Den typiske dominerende over for andre hunde og kan være territoriale. Det må ikke blive domineret, men har brug for en klar hoved. Det anses for blid og venlig mod deres børn, men børn bør aldrig lades alene med disse hunde. Det kræver masser af motion og mental opgaver at trives. Racen bør ikke være et første valg til andet end meget erfarne hund mennesker.

Korean Jindo er en meget god jagthund, der har en usædvanlig højt udviklet sans for placering. Det er også kendt for altid at vende tilbage til den ejendom, uanset hvor langt væk det kunne være. Oprindeligt jages vildsvin og hjorte, men det kan bruges til mange former for jagt i landet, hvor hunde med rødlige øjne betragtes som de bedste jagthunde. Da koreansk Jindo er en urhundtype, det er meget hurtig, energisk og udholdende. Det bruger både lugtesansen, hørelse og syn som aktiv, når det jager. I lande med et forbud mod jagt på proportionalitet (som det er i Norge og Skandinavien i almindelighed), kan du ikke bruge denne hund som en omstrejfende hund. Det er imidlertid også en fremragende ledhund.
Racen er også en glimrende brugshund som helhed, enten som tjenestehund eller i forskellige former for hundesport. Racen er også betragtes som en god vagthund. For den rette person, det er også en stor familie hund, for ikke at nævne en spændende og meget sjældent vise hund.
08.10.2012

Jindo siger: Ingen ved hvor gammel denne meget sjældne hund er, men det antages, at det kom til øen fra fastlandet og Jindo blev isoleret der. Sandsynligvis har en fælles oprindelse med asiatiske Dingo, Ny Guinea sang hund og den nationale japanske Spitz, så man forestiller sig, at det skal være omkring 3000 år eller mere af oprindelsen. En oprindelseslandet inden oldtiden understøttes også af den seneste forskning. Dette gør koreansk jindo et levende urhund.

Det antages, at jindohunden har eksisteret på Jindo hundreder af år, før man bliver opdaget af udenforstående (japansk) i 1930. En japansk professor anbefales straks koreanske regering til at bringe det op på listen over nationale monumenter, som fandt sted i 1938. Når hunden kom til Jindo vides ikke med sikkerhed, men det er sandsynligvis meget lang tid siden. Jindo er en meget bjergrig ø, som er blevet adskilt fra fastlandet af stærke havstrømme. I den sydvestlige Ho-nam region er de store åbne marker, der betragtes som blandt Koreas bedste landbrugsjord. Øen er historisk kendt som et sted for eksil, afsatte koreanske konger. Det dynastiske styreform endte i Korea i begyndelsen af 1900-tallet.

Jindo er placeret i kommunen Jindo-gun i provinsen Syd Jeolla. Kommunen omfatter også hovedøen Jindo, også flere mindre øer. Hovedøen har jindohundene levet i naturen og i vid udstrækning været formere sig frit, indtil moderne tid. Det blev "opdaget" i slutningen af 1970'erne af folk fra Vesten, som opførelsen af en bro mellem fastlandet og øen begyndte. Broen, der kaldes Jindo Grand Bridge, blev afsluttet den 8 Oktober i 1984. På hver af de anvendte ren står en statue af en hvid koreansk jindo i fuld størrelse. Når du ankommer til øen sammen, ud af uniformerede politi, der kontrollerer, hvis man bringer med sig "illegale hunde" der. Denne foranstaltning var nødvendig for at beskytte den oprindelige stamme af jindohunder efter broen blev åbnet. Der bør være en parallel bro på stedet, hvilket gør det to kørebaner i hver retning.

I Korea er der en tradition for at spise hundekød (ca. en fjerdedel af befolkningen spiser de hunde), men jindohunder ikke spises. Hverken vestlige racer spises (sandsynligvis på grund af smag). Den mest populære mathunden er en hund i Korea kaldet noo-rung-Yee (betyder gul hund, men det er også kaldet koreansk hunden ). Det kan forveksles hukommelse jindohunder og paria hunde, men det er større og mere kødfulde end førstnævnte. Sandsynligvis er de stadig nære slægtninge. I Nordkorea er der også en hund kaldet Poong-san Gae ( Poongsan hund ). Det er endemisk for bjergene i Poong-San region, men vil gerne temmelig meget jindohunden.

I "vild" tilstand i leveren og jagter hunden i pakken. I Jindo, men de fleste hunde en følelse af ejerskab i dag, selvom de stadig løbe frit på øen. Ligesom andre lignende hunde er meget hurtige løb og udholdenhed. Tophastigheden er omkring 55-60 km / t, hvilket gør det næsten lige så hurtigt som mynder. Det er kendt at indføre nogle relativt store dyr, såsom vildsvin og lokale hjorte. Den har også harer og andre lokale småvildt.

Hvide og brune gule / gul-røde hunde er helt beskyttet mod eksport uden særlig tilladelse fra myndighederne. Kun disse farver er accepteret som ægte jindoer i landet, men racen er også tilgængelig i en række andre farver. Det er blevet indført sådanne farvevariationer til Nordamerika i mere end 20 år, uden at en eksporttilladelse, hvilket skyldes opførelsen af broen og smugling eller korruption. Fra USA har så avle spredning til andre vestlige lande. De hunde, som blev smuglet hjem af amerikanerne i 1980'erne, er af ringere kvalitet end de hunde, der lever på øen.

Udseende, anatomi og fysik

Koreansk jindo er en velproportioneret mellemstore spidshunde. Skulderhøjde og kropslængde ifølge FCI racestandard at have et forhold på 10:10,5. Kraftfuld og moderat dybt bryst, men ikke for bredt. Det dybeste punkt er lige over albuerne, men også accepteret i overensstemmelse med albuerne. Godt hvælvede ribben. Veludviklet forbryst. Hovedet er formet som en afskåret trekant set ovenfra, idet det sikres hunden ikke synes voluminøs eller grove. Medium størrelse ører, trekantede, tyk og stående. Ansat enten høj eller lav, let faldende frem i overensstemmelse med nakken bue. Det er ønskeligt, at indersiden af ​​ørerne er dækket med en fin og tæt pels. Halsen er tyk uden løs halshud. Meget muskuløs og stærk. Halsen hæves og buet højt. Halen bæres oprullet eller segl-formet over ryggen. Livlig, hurtig, stærk, alarm og værdig.

Yderpelsen består af en stiv pels der skiller sig ud noget fra kroppen. Håret på hovedet, ben og ører lidt kortere end hårene på kroppen, men det er ikke længere på halsen, manke, ryg og bagpart. Pelsen på halen og bagsiden af ​​lårene længere end resten af ​​kroppen (buskede). Tilladte farver er rød, hvid, sort, sort og tan, ulvegrå og brindle. I Korea accepterede kun hvid og gul-rød / orange (såkaldt tan), men en række andre farver er tilgængelige dér (herunder farvekombinationer).

Vis Hunde i Vesten har lidt forskellige formål end dem, anses for normalt i landet. Mænd skal måle 50-55 cm (ideel 53-54 cm) i skulderhøjde og vejer 18-23 kg. Tæver skal måle 45-50 cm (ideel 48-49 cm) i skulderhøjde og vejer 15-19 kg. For hunde, der lever på Jindo højde for hanner er normalt 45-55 cm og vægt på ca. 15-20 kg, mens hunnerne er 43-52 cm og normalt vejer. 10-15 kg.

Man kan således hævde, at der er en fysisk forskel mellem efterkommere af jindohunder, der er blevet eksporteret fra Korea og dem, der befinder sig i deres hjemland. Koreansk kynologer påstand om, at det er fordi hundene oprindeligt blev bragt til USA og grundlaget for vestlige landbrug var ikke typisk for racen i første omgang. Koreanske hunde er også mere køn præg end hunde i den vestlige landbruget.

Anvendelse

Koreansk jindo er en meget god jagthund, der har en usædvanlig veludviklet sans for lokalitet. Det er også kendt til altid at vende tilbage til boligen, uanset hvor langt væk det kunne være. Oprindeligt jagede vildsvin og hjorte, men det kan bruges til mange former for jagt i deres hjemland, hvor hunde med røde øjne betragtes som den bedste jagthunde. Da koreansk er en jindo urhundtype, det er meget hurtigt, energisk og vedholdende. Det bruger både lugtesansen, hørelse og syn, som aktiv, når den jager. I lande med et forbud mod jagt sikkerhed (som det er i Norge og Skandinavien i almindelighed), kan man ikke bruge denne hund som en herreløs hund. Det er imidlertid også en fremragende ledhund.

Racen er også en glimrende brugshund i almindelighed, enten som servicehunde eller inden for forskellige former for hundesport. Racen er også betragtes som en god vagthund. For den rette person er også en stor familie hund, for ikke at nævne en spændende og meget sjældent udstillingshund.

Lynne og adfærd

Koreansk jindo er en primitiv hund med et stærkt jagtinstinkt. Det er fed, opmærksom og meget loyale, men ofte tilknappet og på vagt over for fremmede. Den typiske dominerende overfor andre hunde og kan være territoriale. Det må ikke blive domineret, men har brug for en klar leder. Det anses for mild og venlig med deres egne børn, men børn bør aldrig lades alene med disse hunde. Det kræver masser af motion og mental opgaver trives. Racen bør ikke være det første valg til andet end meget erfarne hunde mennesker.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Koreansk jindo tror også at disse hunderacer var interessant.