Kooikerhund

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Kooikerhund hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Kooikerhund.

Kooikerhund fotos

KooikerhundKooikerhund

Kooikerhund kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Kooikerhund. Skriv en kommentar om hunderacen.

alene hjemme siger: Jeg læste et spørgsmål, jeg ikke kan finde svar på - hvordan den gennemsnitlige Kooikerhunden være alene hjemme en arbejdsdag 7-8 timer, mens familien er på arbejde?
I forhold til at kaste Jeg har læst, at det kaster moderat. Hvad betyder det?
For mange hunde er der, så hvis man koble dem til at have en "lav" (det er relativ) aktivitet fra en tidlig alder, så de vil ikke forvente så højt niveau, når de bliver voksne. Kan du sige det samme om Kooikerhunden og hvor meget daglig aktivitet må forventes at give en ung / ung voksen?
08.10.2012

Svega siger: Jeg har en kooiker, 21 måneder nu, og jeg er meget tilfreds med valget af race. Elsker at bruge dit hoved og tage uddannelsen meget let. Vi vil langsomt begynde at konkurrere i LP, som følge Xantos "(som hund units) for arbejde.

Xantos er på vagt over andre, fremmede hunde, men dette er et uhelldig møde med en Rottis. Så det er vigtigt at være forsigtig med at hvile dem, du udvælge de hunde, hilse. Jeg tænkte nok lidt for godt om det Rottis...

Men mod fremmede er Xantos meget ligetil. Lidt for ligetil virkelig. Er der nogen, der er interesseret og vil hilse ham, begynder han at logre med halen og ønsker hans ansigt. Så på vagt over for mennesker han laaangt tæt på.

For børn er det virkelig fantastisk. Han har holdt flere små børn, og han forstår, at de er mindre, og ikke hoppe. Han lod dem røre ham overalt -. De kan holde halen, ører, røre ved hans næse, osv., men han modstår (jeg selvfølgelig passe ind, og aldrig lade dem alene sammen Xantos jeg også hjælpe ud af situationen, hvis han bør vise tegn på ubehag). Jeg vil beskrive ham som en meget venlig hund, men nu ved jeg ikke hvordan det er med Kooikeren hund generelt med små børn.

Men ja, det Marianne skriver, så de husker særligt godt de negative oplevelser, så man skal være forsigtig. Møde med Rottis forbliver i Xantos (og han blev overfaldet ligesom 4 måneder), og han fik aldrig det samme forhold til fremmede hunde igen...
08.10.2012

mand siger: En Kooikeren kan være en håndfuld, og det er vigtigt at være opmærksom på. Kooikers er avlet til at arbejde praktisk talt alene / evt. kun med deres egne, stikning til sin flok, og jagten / dræbe et stort vandhunde. Det er derfor forståeligt, at en hund ikke har nogen interesse i at hilse på alle og alt, og til tider kan opfattes som pludselig og uberegnelig. En Kooikeren er ikke en hund, der elsker at fremmede og hunde helt op i ansigtet, men det bør ikke gå ud for at angribe eller være aggressiv.

Som kooikereier Jeg er meget tilfreds med mit valg, men jeg vidste, hvad jeg gik til og havde tidligere erfaringer. Det betyder ikke, at alle skal have det, indtil de opnår en Kooikeren, men det betyder, at der ikke er en enkelt hund. I "anbefaler" Aldrig Kooikeren til nogen, medmindre de har sat sig fast i løbet, og så spørger mig specifikt til råds, og giver udtryk for at være godt forberedt. Der har været mange gange, hvor jeg ønsker jeg også købt mig en golden retriever ;)

Når det er sagt, har vi en hund, vi er meget tilfredse med, Linux er en hund, der stikker til os, som er let at lære og kan være på det mest. Han kan modstå al ​​slags vejr og har en stor personlighed. Og han giver mig udfordringer på mange områder, og det var, hvad jeg ønskede. Og der er en hund, der giver masser af kærlighed.

De fleste kooikerhunder tackler meget flot alt, hvad de vokser op, dvs Kooikeren der vokser op med børn, mener, at det er okay osv (og jeg kender mange, der har både Kooikeren og små børn), mens ting, der er ny, kan det Kooikeren hund er værst på. Det kræver en masse socialisering og så få dårlige oplevelser som muligt. En Kooikeren husker godt, især negative ting. Det kræver en konsekvent, men ikke alt for hårdt opdragelse, og en masse tålmodighed, fordi der er en masse vilje ;)
08.10.2012

tobbe siger: Jeg kan forstå, at du er forvirret, at jeg var for. Nogle siger, at de er genert, aggressiv, bør ikke have børn, hvis du skulle få en Kooikeren etc.

Jeg kan se, at det kan have noget af det i, og det er derfor vigtigt, at den person, der får en hund, fungerer godt med socialisering og læring så meget som muligt om racen og hvad det vil kræve af dig. Jeg har verdens mest dejlige Kooikergutt, og han er ikke noget, der er beskrevet herover. Men han kan have antydning af skepsis til visse ting, og så er det mit job at opbygge en tillid til disse aktuelle ting / situationer. Når jeg gør det, så forsvinder "prblem" fuldstændigt.

Du bør gå på banen og bruge kooikers til noget. Det er utroligt nøjeregnende om ikke stimulere det nok fysisk og psykisk. Derfor er racen er bedst i en form eller Anne for brug sport (agility, tracking, lydighed osv.), næste ture og vildt / Mororo.

En Kooikeren vil altid være der, hvor du og pakken er, det er bare som den slags hund er. Rører den lille finger, er du nødt til at antage, at hunden er klar til at være sammen med dig. Selv hvis du kun planlægger du i køkkenet.

Der er en masse af hund i en lille krop, det ser fantastisk uskydlig, men det er ikke. Der er en "teaterape", som vil "forsøge", og skal have klare grænser og regler. Du skal være venlig, men fast, ellers hunden nok til at overtage showet med dig. Og du får en hund på to år, som ønsker at flytte på grund af "allergi".

Mit råd er at udforske så meget som muligt om racen. Tal med nogle opdrættere, finde ud af hvad du vil have din hund til. Hvilken form for livsstil har du? Passer denne type hund til dit liv?

Det er et krævende, men dejlig hund. Du skal kunne lide at arbejde og være sammen med din hund.

Jeg elsker min Kooikeren og ville ikke bytte ham ud for noget i verden. Men jeg vidste også meget godt, hvad jeg gik til. Patienten er en proportionalitetstest, men det er det værd :)
08.10.2012

Hunderacer gæst siger: Vi er en familie på fem, 3 børn og 2 voksne. Vi har aldrig haft en hund før, så vi Hatte, hvis det er egnet som en familiehund? Og er det okay at have som din første hund?

Jeg har også læst, at det er kendt, at det har nogle arvelige indlæst lidelser, er det sandt?
08.10.2012

Hunderacer gæst siger: Desværre kan nogle af dem være lidt aggressiv over for andre hunde og nogle skeptiske børn. Men det er naturligvis helt afhængig af hunden.

Jeg har en stor kooikerhanne, der elsker andre hunde og børn (så længe de ikke er for vild og udmattende).
Tag et kig på ham: www.freewebs.com / kooikerkaspar
2009/12/17

makrellis siger: Vi reserverede os en kooikerhund, få det i midten af april, at guuuuud at jeg er spændt ;) ;) ;) Har købt kooikerboken og jo mere jeg læser jo mere forelsket bliver jeg!
2010/01/22

makrellis siger: Vi reserverede os en kooikerhund, få det i midten af april, at guuuuud at jeg er spændt ;) ;) ;) Har købt kooikerboken og jo mere jeg læser jo mere forelsket bliver jeg!
08.10.2012

Kooiker siger: Det er uklart, hvornår kooikerhund skete, men der er eksempler på lignende hunde / typer i Holland tilbage til den 17. århundrede, herunder malerier udført af den berømte kunstner hollandske Johannes Vermeer ( 1632 - 1675 ). Kooikerhund kan således stamme fra disse gode hunde, men der er ingen beviser for denne teori.

Man mener dog, navnet på racen fra 1800-tallet, og sandsynligvis er den type er blevet dannet på dette tidspunkt, men det skal siges først at være blevet dannet som en særskilt løb af baronesse af Hardenbroek van Ammerstol. Før at det var mere varieret, især i størrelse. Det var kun en god måde BRAZZY 1900, et job hun startede for alvor fra 1939 og fremefter. Den 18 Juni 1966 var en midlertidig racens standard godkendt af Raad van Beheer, og man kan således hævde, at baronesse fået nok indtil en "kronjuvel" blandt de hollandske hunderacer. Racen blev officielt anerkendt af den nationale kennel klub i Holland i 1971.

De første hunde kom til Skandinavien i 1987, specielt til Danmark. I Norge kom først i 1994, hvor racen klub, norske Kooikerklubb, blev dannet i 1997.

Udseende, anatomi og fysik

Kooikerhund

Kooikerhund er en lidt firkantet hund med rigelig pels og fri og fri bevægelighed. Det er ofte meget persistent hårdfør, men meget hurtigt til Spaniel at være.

Hovedet er temmelig bred og svagt hvælvet skalle. Den skalle og næseparti er lige lange, let udtalt stop og fure. Nå fyldt næseparti, især under øjnene og sort næse. Ørerne er forholdsvis små og store, og de er tæt på kinderne. De skal være dækket af lange hårbeheng. Halsen er lige og muskuløs. Kroppen har en rank ryg, rummeligt bryst med veludviklede bagerste ribben. Halen bør nu hasespissen være rigeligt belagt og forsynet med et smukt banner. Den bæres i højde med overlinien eller opad bøjet. Forbenene lige, med faner på bagsiden, velvinklede bagben med bukserne.

Pelsen er middellang, tæt eller let bølget. Frynser på ørerne, "bukser" på bagbenene og rigelig banner på halen. Kort hår i ansigtet, på forsiden af ​​forbenene og haser på for-og bagben. Pelsen er hvid bundfarve med lyse lyse orange / røde pletter på kroppen og på hver side af hovedet, som også dækker ørerne. Ørefrynsene er sorte i bunden og kaldes "øreringe" ("oorbellen"). Hvid blis i ansigtet og panden. Fanen på halen er hvid.

Race standard af FCI nævnte skulder højde bør være ca. 35-40 cm, men den nævner ikke noget om forskellene mellem mænd og kvinder. Den nævner intet om hverken vægt, men normen er, at disse hunde vejer 10-15 kg. Det er vigtigt, at hunden allikvel harmonisk bygges.

Anvendelse

I 1800-tallet, er denne hund først og fremmest en brugshund, en hund af vadefugle og ænder. Det er således en glimrende svømmer. Første Verdenskrig, var imidlertid en katastrofe for den type, der næsten forsvandt. Efter rekonstruktion af racen har en række fede features som brugshund, ikke mindst på grund af racens fremragende lugtesans. Jagt egenskaber er også latent, og med lidt øvelse, fungerer det godt med både hunde og retrievere kort jage i dag. Påstanden sig godt i en række forskellige former for hundesport, der især skiller sig ud som en fremragende hund i agility og lydighed. Det er også en spændende udstillingshund.

Lynne og adfærd

Det siges, at racen er blid, legesyg, kærlig og meget loyale over for dem, den kender og elsker, men ofte lidt reserveret (tilbage) til fremmede. Det er meget hårdfør og kan tåle godt både kulde og regn, og elsker at svømme. Den elsker at træne og har brug for regelmæssig motion, helst dagligt. Det er også trives meget godt gøre mentale udfordringer, såsom at spore. Dressur bør ske efter milde principper og med tålmodighed. Pelsen skal børstes regelmæssigt sædvanligvis dagligt eller hver anden dag. Behovet for pleje vil afhænge af, hvor hunden går.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Kooikerhund tror også at disse hunderacer var interessant.