Jamthund

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Jamthund hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Jamthund.

Jamthund fotos

Jamthund

Jamthund kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Jamthund. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Jeg har en jemthund, han er nu 4 og et halvt år. kaldet Varg :-) han havde sine første elglos da han var 8mnd og jeg kan ærligt sige, at hvis hunden ikke er tabere, før det er 5, så er det dårlige linjer kommer fra. men ligesom andre her sige, så jemt. den bedste familie hund, og det er helt fantastisk let lært lydighed, det eneste jeg stadig kæmper lidt med, er at bryde pilot, men jeg tager det ikke så svært. han er fantastisk. Men én ting folk har brug for at tænke på, er, at jemthunden kan få anfald. min var det første angreb natten af ​​14. april 2011, og to nat af 15. april 2011, han er nu på medicin, og vi håber, det vil hjælpe, så han gør det. Han har ikke haft anfald efter start af medicin. banke på træ til det. Det er forfærdeligt at se på, men vi ved, at hunden ikke dør af angrebet, men er lidt træt bagefter. Men ud over det, jeg ved ikke om andre sygdomme i denne race.
Men vil du have en hund, der kan lide skoven og jagt, mens du vil have en helt unik dejlig familiehund, denne race at gå efter, men bruge NKK, så du er sikker på, at du får en hund, der udfører, med god gener. venlig hilsen jemthund gemt
08.10.2012

Jamthund siger: behøver ikke at være dårlige linjer for det. Her hvor vi jager er flad og meget lidt skov (Mountain). Det er ikke bare at stoppe en elg i en sådan terræn, så en blod Jämt trimmet med lange ben og ikke en lille grå, som ikke har en chance, når de store bull hastigheder.

Vi havde besøgt her nord for en mester fra Trøndelag hvor elg tilsyneladende holdes i timevis i de tætte dale og skove. Nå, det havde intet at gøre her.

Så 3 timer i 1,5 år af alder? Du "Elglos" sandsynligvis ikke har jaget elsdyr andetsteds end i tæt skov, hvor shot muligheden opstår måske i nogle områder.
08.10.2012

Jamthund siger: Hej Jeg har 2 jemter selv, jagt elg at bære over med cirka 80-100 dage om året, jemt at taber på elg 3 timer ved 1,5 år af alder er af dårlige linjer! i fortiden blev det sagt, tre år før det virkelig arbejde, men dette er avlet som the're handler nu i 10 år.
folk, der ikke jagt, bør ikke have jemt da dette er en fuldblods jagthund.
di sælge til folk, der ikke jage er dem engageret i landbruget junk bare at tjene penge, når jemten normalt få store kuld.
Lad denne vidunderlige hund racen at blive efterladt i skoven elg til ikke forspilde den på en sofa!
08.10.2012

Hunderacer gæst siger: jævnt er utrolig legesyg, og kommer langt senere i jagt-mode end Gråhund. I begyndelsen er det jager i det hele taget, især spurve og mus. Vores Jämt ikke ordentligt los elgen, før det var 5! Så tålmodighed er nødvendig. Men når det kommer i korrekt jagt-mode, det er en af ​​de klogeste man kan jage med, der har 4 ben. Den skal således forstå, at elgene til ejeren af ​​elk fald. Og du er ikke i en position, så kører elg på dig!
08.10.2012

Hunderacer gæst siger: Vi har en støt i næsten 3 år
det er fantastisk natured. Børn kan gøre hvad de vil med ham. Der er ingen form for aggression, kaldte han Loke og lever op til navnet, utroligt intelligent han giver hvalpen øjnene for de mennesker, så han kan nyde. Du ved præcis, hvad han skal gøre for at få sympati, så folk vil give ham, hvad han ønsker at nyde det og kærlighed vil aldrig nok.Som du har sikkert gættet indtil nu er han utrolig kosesyk :)
meget let at dresere, vi fik ham, da han var et år gammel.Kunne intet, ikke hans, dæk eller nogle af de enkle tricks, som vi har formået ham, da han kom i teenage alder alikavel men han var ikke svær at dresere. Det eneste, vi har kæmpet med indkaldelsen, men det har fået meget,.. hehe
Han hører bedre nu end nogensinde. mener, at denne jagt instinkt viser sig ret :)...
han har været faldende den perfekte familie hund, selv om de siger, at støt og ulv sjæle bare et gen. mærke til det der.
Han er ikke den dominerende art, altid venlige til alle hunde og mennesker.
egner sig ikke som en vagthund desværre: P kan bare muligt, han nyder tyv ihjel derefter: P


Men hvis du er på udkig interesseret kan tage tid at få dem til at tage en rigtig god pilot. de siger, at de vil komme til 3 år. så håber det kommer til at gå godt i år

PS!
Loke er i øvrigt i en film, der kommer dette efterår 2009. Navngivne børn gå rent.
det skal se ud. Loke er ikke i store dele af filmen, men med det samme sæt som Morten Harket og Aylar lie.hehe
2008/10/03

ugle siger, at der er visse ligheder mellem hund og støt Elkhound. De synes meget lig hinanden i manerer og udseende.

nogle ejere med meninger?
2009/05/17

min pige sagde til uglen:
støt Elkhound hund er en... men på en måde mere familievenlig end grå eller sort Elkhound :)
2009/06/11

Mayen sagde Jamt Dog er svensk Elkhound. Norwegian Elkhound grå og støt var årtier tilbage, fandt to varianter af samme race, og blev bedømt sammen på udstillinger.
Jämt er noget større end gråhunden... og har efter min mening en stor ansøgning uden jaktida... thats spaltning, skijoring, slæde trække, etc.
Jämt kan være lidt senere udviklet jagt formål end gråhund, men det er meget individuelt, og i dag de betragtes som ligeværdige jagthunde.
Dette er en ren arbejds hund og bør ikke sælges som følgesvend hund! De er vidunderlige familie hunde, når de lufte sin enorme energi... og de er ligesom 5 på hinanden følgende dage i elgskogen, hvor de er virkelig i sit es.
Gråhunden og sort Elkhound er også meget gode familiehunde.. gamle fordomme stadig hængende i.. På trods af at flere og flere Elkhound ejere er bedre til at socialisere og udøve Elkhound deres miljø, og det ikke længere avle de vrede personer.
Elkhound hanner (støt og grå) kan være en udfordring, men hvis du er god med socialisering, går overvejende god.
16/11/2009

Emilie siger: Kan vi få en støt hund selvom du ikke jage? Men at man er aktiv med dem?
21/12/2009

Anonym siger: Personligt ville jeg ikke sælge en hvalp til nogen, der ikke jage. Men der er helt sikkert dem, der gør det.Disse hunde er elgspesialister, og er fokuseret på elg. Man kan i nogle tilfælde taget være over en hund, der ikke virker i elgskogen.
Men hvorfor købe støt, hvis ikke for jagt?
Der er så mange racer at vælge imellem.
08.10.2012

Jämthund siger: Oprindelsen af jämthunden er uklart og dårligt dokumenteret, men det er blevet antaget, at dette racen er meget gammel original. Det har en række ligheder med den karelske Bjørn Hund og Russo-europæisk Laika, men det er lidt større og mere kraftfulde og giver et mere europæisk look. Det blev anerkendt som en selvstændig race i 1946 og har en racens standard, der oprindelig blev etableret i 1953, men som siden er blevet ændret. racen er ikke meget talrige og må anses for at være yderst sjældent udenfor Skandinavien, selv om antallet af hunde har været en lille stigning i fortiden årti.

Udseende, anatomi og fysik

Jämthunden er kompakt, kraftig og stram at se til. Kroppen en muskuløs, brystet dybt og kraftfuldt parti ikke. Buklinjen er lidt optrukken. Halsen er stærk og lang, uden løshud. Lemmerne er muskuløs og stærke knogler. Trædepuderne er stærk, kompakt og let oval form. Hovedet er kileformet lang, tør og forholdsvis bred med et tydeligt markeret stop, lige muler og læber. Halen er sat højt, og middellang, tyk og kraftfuld. Den bæres oprullet over ryggen.

Pelsen er lang og stiv med sorte spidser. Kort og enkel på hovedet og forsiden af ​​benene. Yderligere omkring halsen, brystet, hale og bagsiden af ​​benene. Underulden er lys (helst hvid), kort og blød. Fagen er fra lys til mørk grå. Det er typisk for racen at have lys grå eller creme-hvid farve på næsepartiet, kinder og hals.

Hanhunde er ca. 57-65 cm i skulderhøjde og vejer normalt omkring 30-35 kg. Hunnerne er ca. 52-60 cm i skulderhøjde og vejer normalt omkring 25-30 kg.

Anvendelse

Jämthunden er en typisk arbejder hund. Det har primært været brugt til jagt elg og bjørn, men det er også velegnet til jagt grævling, mårdyr og andre små spil. Både som en herreløs hund og hund bandet. Den bevæger sig at sætte sine poter på midterlinien, hvilket er meget energieffektiv i sneen. Jämthunden er også en meget kompetent og vedholdende træk hund og en god, solid pack hunde. Det har også funktioner såsom vagthund. Den venlige og omhyggelige service gør det også en god familiehund.

Lynne og adfærd

Jämthunden er en meget modig og dristig hund med et stabilt og fredeligt væsen. Den betragtes som venligt og blidt omkring børn, hvilket også gør det en ideel familie hund til en familie, der elsker at rejse langt ud i skoven. Det kan være dominerende overfor andre hunde og har brug for masser af motion for at trives.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Jamthund tror også at disse hunderacer var interessant.