Islandsk hyrdehund

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Islandsk hyrdehund hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Islandsk hyrdehund.

Islandsk hyrdehund fotos

Islandsk hyrdehundIslandsk hyrdehund

Islandsk hyrdehund kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Islandsk hyrdehund. Skriv en kommentar om hunderacen.

Daniel siger: islandske fårehund eller også kaldet Colli, en behagelig og glad hund. Superfine følgesvend. Dette er også en hyrde, som helt sikkert er egnet til dette formål. I Island er det anvendes hyppigt. Selv har jeg brugt det i reindrifta.Den er klog og fornuftig, og så smiler. Vores islandske Colli var faktisk ikke så ligner det, der er afbilledet her. Han var en tricolor, og for mig ser det ud til, at hundene på billederne her er meget mere korthåret.Denne hunderace har tyk under uld, kan det meget vel være at lade sneen ned og næsten umuligt at få det igennem den bløde, hvis du skal bade den. hvis hunden vil blive mættet, vil det være meget vanskeligt for det at ligge over vannet.Vi havde Dog Island i 12 år og var meget tilfreds med ham
Sigrid sagde: Daems e bare den sødeste :)
bør have et par uger nu måske :)
Aahka: Islandsk Fårehund er en race, så billederne til højre viser løbet. Det kan få i både korte hår og langt hår og anerkendes i alle farver. Men det vil sandsynligvis ikke blive kaldt Collie... For det er en særskilt race, collie, oprindeligt fra Island, men blev taget til Skotland og udviklet der i 1800-tallet. Selvom Collie oprindeligt fra Island, er det et af Storbritanniens ældste racer, da den blev udviklet der. Af 1870 briterne begyndte at avle rene race, efter dronning Victoria erhvervede racen. Men det var først flere årtier senere, at Collie var berømt, da "Lassie - film" begyndte at blive Vedrører en sådan 'passion. Det er rart og støjsvagt, så længe du er indendørs. Men har problemer med at tage den på turné. Det er sindssygt med gøen og støj, da vi forlod huset (så meget, at det bliver meget lille tur:. (Og derefter trække det ekstremt i bandet, har problemer. "Går godt" Ellers er det meget klog og lydig, men Det er derfor en skam, at den enorme stress, især i starten af ​​turen. Det er meget forskelligt hvordan man kan hæve en hund.. For den islandske fårhund er det vigtigt at lære mandlige godt i første omgang. Nogen sagde til gøen meget, men jeg har måttet gøre ikke... just awesome art (tegning ikke i bandet), alarm og søde!
08.10.2012

Naomi siger: Mange mennesker kan lide at hævde, at denne hund blev bragt til Island af skandinaviske vikinger i 800-tallet, men resultaterne næppe korrekt. At det har en stamtavle, der er stærkt knyttet til de gamle skandinaviske angriber hunde er nok mere korrekt, for hundene, inden Viking Island har nok blandet med andre hunde, der kom fra andre regioner. Nogle mener, at det har en fælles forfader med norsk buhund.

I 1800-tallet racen var i så dårlig stand, efter en hundesyge epidemi på øen, at det næsten forsvundet, men nogle engelske opdrættere lykkedes at redde det. Den redningsaktion har ført til nutidens ø hunde må siges at være resultatet af avl i slutningen af ​​1800-tallet og begyndelsen af ​​1900'erne. Racen blev anerkendt i Danmark så tidligt som 1898, men det er ikke meget udbredt i nogle steder i verden.

Udseende, anatomi og fysik

Islandske fårhund er ikke en homogen race ligesom mange andre racer, men snarere en jord løb. Det leveres i flere lokale sorter, som ses sammen kan se helt anderledes ud.

Islandsk Fårehund er en forholdsvis stærk og kort krop, som ikke må være for tung. Halsen er kraftfuld og hovedform af kileformet med en spids snude og et tydeligt markeret stop. Ørerne er brede ved basis, trekantede og opretstående. Brystet er bredt og dybt og buklinjen godt optrukken. Muskuløse lemmer og runde poter. Bagbenene har dobbelte spor. Halen er middellang og bæres oprullet over ryggen.

Pelsen er medium lang eller kort. Yderligere omkring halsen, bagsiden af ​​lår og undersiden af ​​halen. Relativt kort på hovedet og lemmer. Den kolde udviklet ullaktig blød underuld, afhængigt af hvor koldt det bliver. Coat farve er som regel brun eller gylden hjort brune med strejf af lys brun og sort overlay. Ellers er alle farver er tilladt, men det er ønskeligt at grundfarven dominerer.

Hannerne er normalt 42-48 cm i skulderhøjde og vejer normalt 12-15 kg. Hunnerne er ca. 38-44 cm i skulderhøjde og vejer normalt 10-13 kg.

Anvendelse

Islandsk Fårehund er traditionelt blevet opdrættet som brugshund, især som en hyrdehund og vagthund for får og islandske. Det har altid været betragtet som en fremragende gårdhund med fremragende instinkter for en vagthund. Det er modig, aktiv og flittig. Racen har også egenskaber, som familiehund.

Lynne og adfærd

Islandsk Fårehund er en venlig, legesyg og omgængelig hund, der er lige så glad for hele familien. Det anses for at være sikker og venlig med mennesker. Som en race, passer det bedst i en aktiv familie, der forstår at give den nok motion og opgaver. Det er villig til at lære og velegnet for en sådan fleksibilitet. Det vil sandsynligvis ikke nyde særligt godt som hunden. Det bør heller ikke være et typisk valg for en familie med små børn, man ikke bor på en gård og har brug for en brugshund.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Islandsk hyrdehund tror også at disse hunderacer var interessant.