Irsk setter

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Irsk setter hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Irsk setter.

Irsk setter fotos

Irsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setter

Irsk setter kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Irsk setter. Skriv en kommentar om hunderacen.

Pernille siger: Jeg har haft irsk setter siden 1977, og er ALDRIG blevet træt af den race. Det har altid været tæver og altid den lidt lave tætte type med bredt og stort hoved. De har været vores børns bedste legekammerater, og alle har været friske og fuldt af energi lige til det sidste.
Hende vi har nu er meget glad for både skov, sø og strand, og er dygtig til st svømme sammen med os. De har alle været dejlige familiehunde, og magen til energi skal man lede længe efter. En setter kan ikke køres træt uanset hvor lang en cykeltur man kører. Den kræver godt plads, og løbeture uden snor på. Så kan man ikke få en bedre, kærligere og rolig hund end den.
25.10.2012

Hunderacer gæst siger: Dette er en hund, der kan flyve.. Irsk setter kræver masser af motion.. Enhver mere "barnlige" end den engelske Setter og har brug for noget længere tid til at vokse op. God vagthund. Denne hund er fantastisk til familie brug og kærlighed børn
08.10.2012

Evylin siger: Racen blev formentlig først dannet i Irland et godt stykke BRAZZY 1800'erne. Vi synes, det er et resultat af selektiv avl på den røde element i irsk rød og hvid setter, der anses for ældre. Den gælisk Navnet på denne hund modder Rhu. Det burde have fået sit endelige navn i 1876. I 1882 blev Den irske, røde Setter Club dannet i Irland, som den første race klub. racens standard blev etableret 29 Marts 1885 i Dublin. oberst JK Millner, som var en af folkene bag racens standard, kørte sig til landbrug og eksporteres flere hunde til Skandinavien. Han fordømte sådanne racen på en udstilling i Sverige i 1911 og 1913.

Udseende, anatomi og fysik

Irsk Setter svarer til den engelske Setter og Gordon Setter af typen, men var oprindeligt under disse. I dag er de omkring ens i størrelse. Irsk Setter er en mellemstor, langhåret, harmonisk bygget fugl hund. Det har en god rækkevidde og synes ædel, og giver indtryk af evne til høj hastighed og udholdenhed.

Irsk Setter adskiller sig fra andre settere ved at være brune. Pelsen er lang og glat. Kort og fin på hovedet og forsiden af ​​benene, medium længde andre steder på kroppen, og lange og fine på bagsiden af ​​benene. Undersiden af halen og maven bør have kaldt fane lag (lang). Foran brystet hår er lidt længere end sædvanligt og silkeblød.

Kroppen er medium lang og brystet bør ikke være for bredt, men dybt. Kort ryg linie og bred, let hvælvet terræn. Hovedet skal være højere end bred og har en tydeligt markeret stop. Hannerne vejer typisk 20-30 kg, mens hunnerne tendens til at være nemmere. Der er imidlertid typer, der kan vejer mere. Skulder højde varierer fra ca normal. 55-67 cm.
Kvinde (55-62 cm)
Mænd (58-67 cm)

Anvendelse

Irsk Setter er en typisk jagthund på fugle, især i store fugle. Den søger ofte mere omfattende end Gordon setter, og betragtes som værende i stand og energisk fugl hund, der passer til alle typer terræn, selv om det oprindeligt blev avlet til at jage vådområde og mose-lignende terræn. Det er også en fremragende familiehund, især for folk, der elsker at rejse en masse i naturen.

Lynne og adfærd

Irsk Setter er normalt en genial, energisk og meget holdbar hunderace, der kræver masser af motion for at trives maksimalt. Det er relativt stille af natur, anses for let at håndtere og være god med børn. Pelsen kræver normal vedligeholdelse, men skal undersøges regelmæssigt for flåter osv.
18.04.2012

irsk siger: Irsk setter er en hund af racen setter. Den er bl.a. brugt som jagthund.
08.03.2010

setter siger: Irsk setter ligner engelsk setter og gordon setter af type, men var oprindelig noget mindre end disse. I dag er de omtrent lige store. Irsk setter er en middelstor, langhåret, harmonisk bygget fuglehund.

Irsk setter adskiller sig fra andre settere ved at have en ensartet rødbrun farve. Pelsen er lang og glat. Kort og fin på hovedet og forsiden af benene, middellang på resten af kroppen, og lang og fin på bagsiden af benene. Undersiden af halen og bugen skal have en såkaldt fanepels (lang). Foran på brystet er pelsen også noget længere end ellers samt silkeagtig.

Kroppen er middellang og brystkassen skal ikke være for bred, men dyb. Kort ryglinje og bred og let buet lænd. Hovedet skal være højere end bred og have tydeligt markeret slutning. Hannerne vejer typisk 20-25 kg, mens tæverne gerne er lidt lettere. Skulderhøjden varierer normalt fra ca. 55-67 cm.
08.03.2010

irsk setter siger: Irsk setter er en typisk jagthund især til fugle, særligt større fugle. Den søger gerne mere vidstrakt end gordon setter, og regnes som en dygtig og energisk fuglehund som passer i alle typer terræn, selv om den oprindelig blev avlet for at jagte på vådt og sumpet terræn. Den er også en god familiehund, specielt for folk som er glade for at færdes i naturen.
08.03.2010

Ewa siger: Jeg elsker disse hunde. De er store jagthunde. Vi har 2 brødre i vores familie.
13.10.2009

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Irsk setter tror også at disse hunderacer var interessant.