Villhunder

Villhund er en mye brukt fellesbetegnelse som refererer til noen arter hundedyr: Afrikansk villhund, Dhole, Dingo og Pariahund.

Afrikanske vilde hunde

afrikansk villhund

afrikanske vilde hund (Lycaon pictus), eller Hyen hund som det kaldes, bor på det afrikanske kontinent, men lige syd for verdens største ørken, Sahara.

Det næsten aldrig fejl, når jagten, og det er ikke uden grund, at det betragtes som en af de mest effektive rovdyr på land.

den afrikanske vilde hund er en typisk flokkdyr

den afrikanske vilde hund tilhører familien hund Lycaon, og er den eneste art, der har overlevet til i dag fra denne slægt. Det er et truet dyr, desværre, og selv om dens oprindelse er også en af de mere unikke arter i hunden familien.

den afrikanske vilde hund er meget social af sig selv. Gruppen bruger en masse tid sammen. Ligesom med gråulvene der er en alfa han og en alfa kvindelige (alfapar) i hver besætning, de er leder af flokken. Besætninger består normalt af 8 til 40 personer. Ramblings af medlemmer af gruppen mellem forskellige grupper sikrer mod indavl, der kan true den norske ulvebestand Stammer, hvis de holdes så lavt som det er i dag.

afrikanske vilde hunde er kun 20-40 kg tunge, men kan stadig virke aggressive over folk, hvis de er truet. Dog kan man ikke vide, om alle konstaterede angreb fra afrikanske vilde hunde på mennesker, ingen drab, og ingen skader. Selv urmenneskene, der har levet i tusinder af år med disse hunde ikke har de eventyr og fabler at dele.

Dhole (asiatisk vilde hund)

Dhole (Cuon alpinus), eller Dhole som det også (dholehund i Danmark) er udbredt i Centralasien og Sydøstasien, men er ikke en art med mange individer af den grund.

enkelte hunde igen

Dholehunden har været noteret på diverse lister over truede arter, og er også betragtes af IUCN som truede. Det menes, at der findes omkring 2000 dyr tilbage i denne art, og det tal er på vej ned. Det har 10 sub-arter, og så er det en selvfølge, at der ikke er nogen særlig antal individer af hver art.

asiatisk vilde hund lever i en pakke, og vejer 12-25 kg. Det minder lidt af en ræv i farverne, men med længere ben og en mere kompakt kranium. Den skulderhøjde af disse hunde er normalt 40 til 55 cm.

De asiatiske vilde hund, en frygtløs jæger

Dholehunden deres kost er for det meste hjorte i alle størrelser, men kan også tage endnu dyrere. Det vil endda forsvare handlet over tigre, og kan på den måde siges at være modig på trods af størrelsen. En tiger kan godt være 10 gange så stort som dholehunden, men rovdyr i flokke er ofte meget effektive. Alene eller i par, de foretrækker at jage mindre byttedyr som harer, gnavere og andre små spil. Jeg besætning, de dræber og spiser alt fra Chital, sumpe hjorte, sort buck, gaurokse, Muntjac, og vildsvin.

trods det faktum, at den er modig i sine naturlige omgivelser, så det er meget genert af mennesker. En tiger, vil de forsøge at jage væk, men der er folk, der kommer forbi, vil de forlader øjeblikkeligt.

Dholehunden opfordrede også til hunden fløjten, fordi det gør fløjten lyde i stedet for gøen, som vi kender så godt fra tamhundene.

Dingo og pariah

dingo australsk villhund

Dingo (Canis lupus dingo) er en gruppe Urhunden Priser, der har levet med mennesker, men som senere er blevet overladt til sig selv i naturen, og vil blive igen. I modsætning til disse gråulvene og dholehunden så har ikke dingo den medfødte frygt for mennesker, selv om det vil være skeptisk, afhængigt af hvor meget tid hver hund har haft med folk.

Dingo er en paria hund, hvilket betyder, at det er en herreløs tamhund, men ikke i den forstand, løshunder. Det stadig er klassificeret som en selvstændig art, og ikke med de andre paria hunde

Den australske dingo er tænkt er en efterkommer af tamme tamhunder, og derfor ikke er en direkte efterkommer af gråulvene.

Dingo kan findes i flere underarter, herunder New Guineas syngende hund og hund at grave. Syngende hund fundet i Ny Guinea, og Bora hund i Thailand. Den autralske dingo findes kun i Australien i naturen, og er større end deres asiatiske slægtninge.

Cross turneringer mellem dingo og tamhunder har været brugt som kæledyr, men dette er en uheldig kombination, fordi den har en stærk jaktinnstinkt. En krydsning mellem Labrador og Dingo var pet af en familie i Australien. Det tog ham gennem vinduet om natten og dræbte deres tre år gamle datter.