Hokkaido

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Hokkaido hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Hokkaido.

Hokkaido fotos

Hokkaido

Hokkaido kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Hokkaido. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Du kan ikke have en hund, bare fordi det er så sød!
Dette er en krævende hund, der langt fra alle kan desværre.
Cute ja, men ser kan være bedrager.
08.10.2012

Ina siger: Hokkaido er modig, selvsikker og meget opmærksom hund. Det kræver et klart og indiskutabelt leder og bør trænes med en fast hånd og tålmodighed. Racen må siges at være en udpræget utehund, men det har også gode egenskaber som familiehund til den rigtige familie. Den er aktiv og har brug for masser af motion for at trives.

et er næsten umuligt at være sikker på, om oprindelsen af denne hund, som mange forskere og kynologer tror kan opleve alt til mere end 3000 år siden, da de anses for at være blevet bragt til Hokkaido af ainufolket. Det har en række ligheder med den Shiba og betragtes som oprindelige jagthund på bjørn og hjort. Det er også et utmeket watchdog og en god slædehund. Sandsynligvis er det også den ældste af de japanske hunderacer.

Racen blev oprindeligt kaldt ainuhund, et navn, det er modtaget efter de mennesker, der sandsynligvis opdrættet den ud. Det er stadig bedst kendt under dette navn, som den oprindeligt blev anerkendt af FCI under, men for nogle år siden skiftede navn for Møn race af Hokkaido hund.
Hokkaido er en mellemstor, fast, ædle og hurtig angriber hund, men livlige bevægelser. Det har en lang, effektiv fysik. Kraftig hals uden løshud og udtalt skuldre. En noget fremtrædende bryst og brystet dybt. Buklinjen er gemt, og bagsiden linje er lige og fast. Muskuløse ben og knogler. Meget kompakte, godt rundede poter. Halen er sat højt, tyk og bæres over ryggen, enten i en bue eller krøllet. Hovedet er kileformet, næsten revelignende og skallen bred og flad med en tydeligt markeret stop. Næse lige, kraftige kæber og stramme læber. Racen er den eneste hund racen, samt chow-chow, Eurasien og Shar Pei, som kan have blue tongue.

Pelsen er kort, lige og stiv. Lidt længere på halen. Underulden er tæt og blød. Farven er sort, rød, brun eller brindlet. Lette strejf siderne af næsepartiet, bryst, mave og hale er almindelige.

Hanhunde normalt måler fra 48,5 til 52 cm i skulderhøjde og vejer normalt 24-27 kg. Hunnerne normalt måler fra 45,5 til 48,5 cm i skulderhøjde og vejer normalt 20-24 kg.
Hokkaido er en typisk brugshund, herunder en meget god storvildtjagt hund, vagthunde og udkast til hunde. Det er kendt at have meget god sense orientering.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Hokkaido tror også at disse hunderacer var interessant.