Haldenstøver

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Haldenstøver hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Haldenstøver.

Haldenstøver fotos

Haldenstøver

Haldenstøver kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Haldenstøver. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Hvornår fik du dine støvler holdt dengang, vi faktisk har en lille datter på 1 1/2 år og sammen med vores to Haldenstøvere går fremragende.. Vil sige fra vores erfaring, at vore to har et godt temperament, og er lige så god som familiehunde. Og ser også :-)
Og også du kan finde, hvis du gad at se lidt online browsing. website holdt støv skulder masser af god information!
08.10.2012

Ratata siger: Halden Støv anses for at være en venlig og omgængelig familiehund har brug for lidt motion for at trives.

Racen stammer sandsynligvis i Østfold i første halvdel af 1800, men præcist hvornår vides ikke med sikkerhed. I 1860'erne kørte landmanden Hans Larsen Bisseberg Østfold med ynglende racen, hvorfor racen navn blev bisseberghund for et stykke tid. Senere har det haft flere navne, herunder som et anker støv. Først 1938 gjorde racen sit nuværende navn.

Oprindelsen af racen menes at være en lokal støv fra Østfold tragte, som i tidligere århundreder blev krydset med Harrier, Foxhound og sandsynligvis beagle. Halden Støv træner har mange træk til fælles med dem, både i farve og kropsform bekymringer.

Racen gjorde det godt op til 1930, men i 1931 kom hunden pest til Østfold, og racen næsten bukket under. Oscar H. Nylænde fra Skjeberg må siges at have været racens redning, da han arbejdede målrettet for at gemme det i mange år. Dette arbejde var i 1952 kronet med racen modtaget fuld anerkendelse som en selvstændig race. Siden da, populariteten varieret ganske meget, og racen er ikke særlig udbredt i nogle steder. Halden Hound Club blev grundlagt i 1982, initiativ af avlsråd for racen, og var således tidligt i denne type miljø.

alden Støv skinne er en rektangulær hund, stolt og stærk, men ikke tung. Det har en stærk ryg og en bred krop med ingen svage skrånende kryds. Deep, ægformede bryst med godt hvælvede ribben, ryggen lang og lidt optrukken. Pelsen er glat med lige, tyk ydre pels og tæt underuld. Farven er hvid med sorte pletter, tan (brun) aftegninger på hoved, ben og undersiden af ​​overgangen mellem sort og hvid. Sort må ikke dominere, og små sorte og tan aftegninger er uønskede. Hannerne er 52-60 inches i skulderhøjde (ideelt 56 cm) og hunner 50-58 cm (ideelt 54 cm) høj.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Haldenstøver tror også at disse hunderacer var interessant.