Gammel dansk hønsehund

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Gammel dansk hønsehund hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Gammel dansk hønsehund.

Gammel dansk hønsehund fotos

Gammel dansk hønsehund

Gammel dansk hønsehund kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Gammel dansk hønsehund. Skriv en kommentar om hunderacen.

Nordmand siger: GDH er et behageligt bekendtskab. Det hører til den gruppe på syv stående fugl hunde. Det er hvid med brune aftegninger, har meget lidt ell. ingen grooming. Easy tog, barnevenlig og kæmpe for ski piste.

Det kommer fra Danmark, blev løbet dø ud for et par år siden, men er nu gemt. I Sverige er det ikke mere udbredt end i Norge, hvor der kun er et par, der er blevet importeret til Norge. Omkring 8 hunde i alt. I 2010 blev den første norsk-fødte kuld registrering i NKK født i Norge. Et kuld på 3, hvor to kvinder er i Gudbrandsdalen og én på Hurumlandet.
08.10.2012

Væn siger: Dansk kylling hund betragtes som en meget venlig og blid hund racen med fremragende kvaliteter som en familie hund, selv i familier med børn. Den er stærk og holdbar, og kan udmærket bruges som en slæde hund eller pakke hunde. Det betyder, bør dog masser af motion og ikke være alene i en lejlighed mens de er på jobbet.
18.04.2012

Sol siger: Gammel dansk kylling hund er en stor og kraftfuld egenskab som overliggende snarere end galopperende. Som en jagthund udmærker sig først og fremmest ved sin alsidighed. Det er vedvarende, vedvarende vrede, og jagten i tæt kontakt med jæger og har en fremragende søgning. Racen har også mange andre kvaliteter som en brugshund, for eksempel i hundesport. Kyllinger Hunde er også en venlig og meget populær familiehund og en meget sjælden udstillingshund.
18.04.2012

Insutra siger: Gammel dansk kylling hund er en lang, robust og elegant bygget hund med kort hår. Hovedet er forholdsvis kort og bred, og har en bred snude der ender i en lever næse. Ingen udtalt stop. Overlæben er let hængende. Lang tilstødende hængende ører med afrundede spidser. Halsen er muskuløs og har ingen løshud. Dybt, bredt bryst og kraftfulde lænd og bagpart. Buklinjen er noget optrukken. Halen er moderat lang og bæres højt. Stærke udbenet og runde poter med kraftige Ball af.

Pelsen er kort, tæt og glat liggende. Farven er hvid med brune aftegninger, som kan variere fra lys brun til mørk leveren brun leveren.

Hannerne er ca. 54-60 cm i skulderhøjde (helst over 56 cm) og vejer normalt omkring 30-35 kg. Hunnerne er ca. 50-56 cm i skulderhøjde (helst over 52 cm) og vejer normalt omkring 26-31 kg.
18.04.2012

Morsk siger: Gammel dansk KYLLINGHUND (!) stammer fra Morten Bak fra Glenstrup sogn, mellem Randers og Hobro i Jylland, hvilket er omkring 1710 parret jyske gårdhund med nogle spanske fugl hunde af markøren type og spansk- portugisiske transport hunde, som han havde købt nogle sigøjnere. Det siges, at landmænd kaldte gården hunde hunde til blod, men det er usandsynligt, at de var rigtige blodhunde. Sandsynligvis var de støvere i det nordlige tysk oprindelse, som et sæt, kan du stadig påstå, at Bloodhound har bidraget til racen.

Efter en større avl, sendte seks hunde til Orrebygård af Lolland, hvor de senere blev spredt sig til store dele af Danmark. Racen blev en populær jagthund i fugl og gik for første gang under navnet bakhund. Da det blev omdøbt den danske kylling hunden og senere gammel dansk kylling hund.

I 1800-tallet kyllingen hundens landets mest populære jagthund i et stykke tid, men mod slutningen af århundredet var løbet i stærk tilbagegang. Jagtmetoder ændret og hurtigere, engelske fugl hunde kom på mode. Omkring 1915 racen var næsten uddød, men Anden Verdenskrig vakte danskernes nationale stolthed og en større sporing arbejde blev igangsat for at bestemme race typiske eksempler man kunne bruge til at redde racen. På øen Ærø var nogen reel kylling med familiens hund forbud. Bans Christian, og senere John Matzen fra Nysted, som i øvrigt var en efterkommer af Morten Bak. De startede en større arbejde med at identificere, hvad der var typiske eksemplarer af den race, men de fandt kun en halv snes hunde, der kunne bruges i videre avl. Den 1 Maj 1947 i klubben for det gamle danske Kylling Dog Race blev grundlagt i Danmark, med at Christian forbud formand. Senere klubben skiftede navn til The Club for gamle danske Kylling Hund. I 1963 klubben var specielt interesseret i Dansk Kennel Klub, som også automatisk anerkendt kylling hund som en hund.

Matzen oplyste, at danske kyllinger hunde blev sendt til Tyskland i 1885 / 1 886, hvor man ville bruge dem i konsoliseringsarbeider med kort hår vorstehhund. Denne information har ikke været muligt at efterprøve.

I de seneste år løbet er steget kraftigt i Danmark, takket være den populære tv-journalist Poul Thomsen høns Balder hund. Det blev en national berømthed gennem hans rolige opførsel under de danske tv-programmer med dyr og Bright julekalender. Det hævdes dog, at speciel klub i de seneste år har forsøgt at krydse ind i en lettere form for fransk, som mange danskere har taget handling.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Gammel dansk hønsehund tror også at disse hunderacer var interessant.