Finsk spets

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Finsk spets hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Finsk spets.

Finsk spets fotos

Finsk spets

Finsk spets kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Finsk spets. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Vores Finsk Spids havde absolut fantastisk frakke! God og blød og fedtfri. Han var venlig og rolig inde. Og aktiv og hoppende ud. Fuld af liv og personlighed! En hund du bare nødt til at elske! Han var meget venlig mod børn. Intet særligt glad for kæle-og knus, men elskede at spille. En sød hund der aldrig bliver "voksen".

Vores Finsk Spids er bare fantastisk! Han er en lidt forkert op til tider, men normalt består af altid. Han elsker at lege og blive nusset på halsen og maven :)
Og han er virkelig at "tale" eller Jodl, som nogle kalder det.
Finsk Spids ser så stolt, når de går, de går mig hoved op og hale i en dejlig krumme.. De vandre ud: P

Han har en virkelig rart personlighed.. Det er bare ikke Ann ikke at være glad for ham: P
Hvad er så sjovt, er, at han elsker at lære nye ting og lære meget hurtigt.
De er meget nysgerrige i sig selv :)
Er der nogen, der overvejer at erhverve Finsk Spids, så jeg anbefaler det varmt!

Jeg har en svensk spets at jeg virkelig kæmper med at lære at være alene hjemme. Han gøer og skrål, og naboerne er meget sure. Er der nogen derude har nogle tips eller ideer til hvad jeg kan gøre? Han er perfekt på alle andre områder, og jeg er meget glad for ham. Han er let lært og sikker, men er afhængig af mig. Følg mig, og ville hellere være, hvor jeg er. Kan stærkt anbefale denne race til enhver, der kan lide at være udenfor, motion hunde og som vil have en trofast følgesvend.

Positive og negative ting om Finsk Spids:

+: Meget venlige.
Nuttede.
Playful.
Andre.
Nice-følgesvend.

-: Gøer ALLE TIDER.
Røyter som en sindssyg!
Kan ikke være fri uden snor.
Ikke let lært.
Små børn kan ikke holde det på en snor.

Det bør kun bruges til jagt hund. Dette er, hvad den skal bruges.
Min onkel har en Finsk Spids. Hver gang han tager på noget grønt hund gøer som en gal!
08.10.2012

Ugi siger: Finsk Spids opstod i Finland, men mange tror, ​​det oprindeligt blev bragt dertil fra asiatiske nomadestammer, og derfor havde oprindeligt en mere østlig fornemmelse. De fleste mener dog, at det er en meget nær slægtning af den karelske-finske Laika, som også ser meget gerne i udseende.

Hvor gammel er det, vi ved meget lidt om, men i oldtiden blev det brugt som en jagthund på vild pels som egern og fyr mår og ryper, elge og bjørne. Det er stadig en populær jagthund, men ville hellere jage fugle med denne pragtfulde hund.

Race standard stammer fra 1892, dengang under navnet på den finske fugl hund. Fra 1897 har imidlertid blevet kaldt den finske Spitz. FCI anerkendte racen i 1935, og i 1979 blev anerkendt som nationale hund Finland.

Netop når racen kom til Norge, vides ikke, men det kan være kommet så tidligt som med den finske indvandring til Finnskog tragte. Det norske speciel klub blev dannet i 1985.Finsk Spids er en mellemstor hund med en kvadratisk form og stolt oprejst. Hovedet er middelstor, tør kileformet, og det giver hunden en revelignende udseende. Tydeligt stop, spidse opretstående ører og meget rørlige. Dybt bryst, som optrukken, stærk lige ryg linie. Muskuløse ben og relativt små, runde poter. Halen bæres oprullet over terræn, med spidsen pegende mod låret.

Pelsen er kort på hovedet og benene op sider, lige og lidt længere på siderne, hale og ben tilbage dækker. Endnu længere end skulderen (især mænd). Underulden er kort, tæt og blød, og helst 1/1 lysere end grundfarven. Grundfarven er rødbrun eller gyllenrød, i skift fra lettere ned i benene og maven, til mørkere over ryggen. Små hvide aftegninger er tilladt på poterne. Ligeledes en hvid stribe i brystet. Elementer af sorte hår er også tilladt langs ryggen linie og omkring munden.

Hannerne er ca. 44-50 cm i skulderhøjde og vejer normalt 12-13 kg. Hunnerne er ca. 39-45 cm i skulderhøjde og vejer normalt 7-10 kg.


Finsk Spids er en usædvanlig alsidig brugshund og en fremragende familiehund. Det kaldes halsen fugl hunden, eller træ kælder, træskal hunden. Det anvendes i dag primært som en jagthund på tjur og urfugl. Det har også fremragende egenskaber til de store spil, f.eks. for elg, hjorte og bjørne. Desuden kan den anvendes til en række former for hundesport. Racen er også en god vagthund og et spændende show hund.


Finsk Spids er en livlig, modig og glad hund. Det har faktisk en bred vifte af lyde (den Jodl), der kan være hukommelsen og Basenji og New Guinea sang hund. Det er ofte en lidt mistroisk over for fremmede. Man kan godt bo i en lille lejlighed i byen og har en hund, men så må man forvente at bruge meget tid der. Det kræver en proportional mængde af motion, og bør også have nogle mentale opgaver, om at nyde det maksimale. Det kræver fast, men blid træning.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Finsk spets tror også at disse hunderacer var interessant.