Hunderacer FCI

Der er mange forskellige måder at kategorisere hunderacer på. FCI (Fédération Internationale Cynologique) har delt de forskellige hunderacene i 10 grupper.

FCI er det øverste organ i et væld af nationale kennel klubber. Norsk Kennel Klub, samt andre nordiske kennel klubber er underordnet FCI - foruden mange andre kennel klubber i hele verden.

Hunderacer opdelt i FCI's 10 grupper:

Brug hund og schæferhunde

Brug Hunde og schæferhunde tilhører Gruppe 1 I denne gruppe er hunderacer, at Schäfer hund, Border Collie, og Old English Sheepdog.

Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder

Pinscher-, Schnauzere, Molosser og Mountain hunde er FCI Gruppe 2 I denne gruppe finder du hunde racer Affenpinscher, Berner sennenhund, Boxer, Bull Mastiff og St. Bernard og Schnauzer.

Terriere

Terriere er klassificeret i Gruppe 3 I denne gruppe finder vi hunde, som Airedaleterrier, Dvergterriere, Bull Terrier, og Yorkshire Terrier.

Gravhund

Gravhund Gruppe 4, og betyder hunderacer såsom kort håret gravhund, langhåret gravhund, og ruhåret gravhund.

Spisshunder

Spitz er i Gruppe 5 Her finder vi hunderacer såsom Alaskan Malamute, Chow Chow, norsk Elkhound, Siberian Husky og Samojed.

Pariahhunde og Dingo

Pariahhunder og dingo erkende, at almindelige hunderacer af FCI (Fédération Internationale Cynologique). I denne gruppe, vi finder, blandt andre ting, australske dingo, Bali Hund, Hund Borneo og Ny Guinea syngende hund - og enten er sjældne eller ikke-eksisterende i dansk hundehold.

Drivende hunde og sporhunde

Drivende hunde og sporhunder af FCI er klassificeret i gruppe 6 Her finder vi de hunderacer, at blod hund, dalmatiner, fransk jagthund, og Halden Hound. Energiske hunde er særligt velegnet til sporing af dyrelivet. I modsætning til de retsstridige drivende hunde hunde har mindre kontakt med jægeren.

Stående fuglehunder

Fuglehunde findes i FCI Gruppe 7 Her finder vi hunderacer som engelsk sæt, irsk sæt, pegepind, og weimaraner. Disse er jagt hunde (først og fremmest kigge på fugl), at instiktivt tager stå, vendte hovedet mod bytte.

Apporterende hunder

Apporterende jagthunde Gruppen er i Gruppe 8 Her finder vi de hunderacer Amerikansk cocker spaniel, Golden Retriever, Labrador Retriever, og portugisiske vand hund. Disse jagt hunde er primært anvendes til jagt på fugle, og har sit eget skab, at de instinktivt ønsker at apportere (eller afhente ting).

Sælskabshunde

Sælskabshunde (Gruppe 9) består af en række forskellige hunderacer, men har det fælles træk, at de ikke længere anvendes til det formål, de oprindeligt blev avlet til, eller de blot er avlet med den hensigt, at de bør anvendes som et selskab hund. Her finder vi de hunderacer som chihuahua, Fransk Bulldog, maltesisk, Mops, Papillon og Tibetansk Spaniel.

Mynder

Mynde hunde er placeret i Gruppe 10. Dette er en gruppe af hunde, som er blevet avlet som vagt og jagt hunde. Men, de anvendes nu hovedsagelig til sælskab, kun nogle bruges som væddeløb hunde.