Faraohund

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Faraohund hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Faraohund.

Faraohund fotos

FaraohundFaraohund

Faraohund kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Faraohund. Skriv en kommentar om hunderacen.

stian siger: Havde håbet og købe en i Danmark....
Men hvis dette ikke er muligt, før jeg har både til Malta for en tur....

Disse hunde er en genial familie hund. Også brugt som jagthund for småvildt. Dette er lynhurtig hunde. Hundesport Jeg ved også, at det vil blive brugt. En anden positiv ting om farao er, at det næsten gjorde ikke bark eller bark lille sammenlignet med mange andre hunderacer.
08.10.2012

Hunderacer gæst siger: Licenser: Disse hunde er interessante. Mystik og historie præger race. Jeg har aldrig haft én selv, men har set udstillingerne, storslået syn.
08.10.2012

Steinbasse siger: Farao (eller Pharaoh :) Hound er en livlig, trofast og loyal hund, der kræver motion og kontakt med mennesker for at nyde det maksimale. Racen anses for at være godt med deres egne børn, men er typisk reserveret over for fremmede. Det er nok bedst for folk, der har en vis erfaring med hunde før.

Farao hund, som i årevis er blevet kaldt "verdens eldtse hund", er uden tvivl meget gammel som tema, men ny forskning med såkaldt mtDNA har afsløret, at race, ligesom den anden podencoene, i sin nuværende form, kan ikke være mere end om. 150-200 år gammel ( Peter Savolainen ). Det var før dette ofte betragtes som en direkte efterkommer af tesem, selv urmynden. I dag er du måske ikke vide præcis, hvad eller hvor hunde er grundlaget for racen. I hjemland Malta, hvor denne hund er udpeget som den nationale hunden, kaldet kelb tal-Fenek, der oversat til norsk hunden jagter kaninen.

Racen var i 1920'erne, importeret til England, men kun omkring 1970, blev det anerkendt af Kennel Klub. Det har siden spredt sig til andre lande, og i dag anslås, at der er cirka 3000-4000 af disse hunde i verden. I Malta, dog har racen været faldende. Racestandard af FCI er fra 24 Juni 1987.

Udseende, anatomi og fysik

Pharaoh Hound er en elegant og langbenet hund med en langstrakt krop, som har mange ligheder med autoritet. Det er adræt og hurtig, og kører er en naturlig bevægelse form. Det har en ædel udseende af tørre, rene linjer. Det er elegant og enkel, men kraftfuld og muskuløs. Hovedet er kileformet, lang og smal, at de myndigheder, men det har spidse ører alene. Den lange hale bæres på myndevis.

Pelsen er fin, kort og glat liggende. Farven er rød, hvide aftegninger på brystet og en smal hvid stribe på panden er tilladt. Hvid halespids er ønskeligt.

Hannerne er normalt 56 til 63,5 cm højt i skulderen og vejer som 25 til 30 kg. Hunnerne er typisk 53-61 cm i skulderhøjde og vejer glade. 2,5 kg mindre end hanner.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Faraohund tror også at disse hunderacer var interessant.