Etnahund

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Etnahund hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Etnahund.

Etnahund fotos

Etnahund

Etnahund kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Etnahund. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Cirneco dell'Etna er måske bedre kendt som etnahund her i Norge, men nogle også kalder det sicilianske greyhound.

Etnahunden står først og fremmest fra sine nære slægtninge ved at være mindre. De gamle egyptiske hunde blev spredt til mange øer i Middelhavet, herunder Sicilien, der i dag betragtes som racistisk hjemland.

Cirneco navn stammer fra det gamle græske navn for Sicilien, "Cyrneco" og tilnavnet dell'Etna har modtaget siden det blev almindeligt i landskabet omkring vulkanen Etna på den italienske ø Sicilien, hvor de indfødte folk, som de anses for at være hellig.

De fleste af disse store let bygget hunde er faktisk netop på øen Sicilien, hvor den stadig anvendes for nemheds skyld jagt vilde kaniner og harer, men også i et vist omfang at jage fugle. De frugtbare skråninger af vulkanen Etna er særligt rige på dyreliv og der har du din hunds instinkter lov til at udvikle sig i de århundreder. Etnahunden er kendt som en effektiv og dygtig jæger, der er stort set lydløs, når den jager og derfor effektive som fugl jæger.

I 1991 faldt antallet af registrerede etnahunder til kun ca. 170-180 hunde i verden. I dag er racen er forbedret noget, men langt nok, at vi med sikkerhed kan sige, at racen vil overleve i fremtiden. Det menes at være omkring 200 registrerede hunde i 1999, men interessen for racen er heldigvis stigende. Det skal dog stadig betragtes som et sjældenhed.

Som de fleste mynder er også etnahunden at være en smule reserveret og vagt over for fremmede, men meget kærlig og tillidsfuld over familie og dens nærmeste omgangskreds. Racens jagtinstinkt er stadig skarp, så man skal sørge for at have fuld kontrol, når disse lynhurtige breaker hunde sluppet løs. Pelsen er glat og fin, og kræver lidt pleje. Racen er også meget sparsommelig i din kost og ikke have særlige sundhedsproblemer, så det bør absolut være en god familie hund for dem, der ønsker en race ud over det sædvanlige. Du er ganantert bemærket, når du tager en rundtur i byen med en hund.

Det første eksempel kom fra Finland til Norge i april 1998. Det første kuld blev født i januar 2000. Etnahunden er mellemstore, let og elegant, men kraftfuld i sine bevægelser.
06.10.2012

Hunderacer gæst siger: Oprindeligt etnahund en jagthund, der aktivt bruger både syn, hørelse og lugt lige så aktiv, når den jager. Det har primært været brugt til jagt på kaniner og harer og fasaner og agerhøns i vanskeligt terræn, men det har også funktioner til at jage andre spil. Jagtinstinkt er fortsat stærk, og det er lynhurtig og meget vedholdende i deres søgen form ( jagt sikkerhed ).

Etnahund er en race med en stærk personlighed og høj selvtillid vilje. Det er livlig, legesyg og venlig og har en stabil god temperament som familiehund. Det binder stærke bånd til familiemedlemmer og er ofte reserveret over for fremmede, men normalt ikke aggressiv. Det kræver klare, men blid leder.

Etnahund er en sjældenhed på verdensplan. Kun få eksemplarer er blevet importeret til Norge så langt. Det kræver hyppig og regelmæssig motion til at nyde det maksimale, og racen har få eller ingen arvelige sundhedsproblemer, og pelsen kræver kun moderat vedligeholdelse. Det er meget sparsommelige i deres kost.
Racen har også naturlige instinkter for en vagthund. I dag er denne hund først og fremmest værdsat som en familie hund uden for deres naturlige habitat, men det har også mange egenskaber, der gør det særligt velegnet i en række forskellige former for hundesport.
Navnet "Etnahunden" stammer fra det gamle græske navn på Sicilien. Der er enighed om, at etnahund skal have en fælles oprindelse med podencoer og Farao hund, men er signifikant mindre end de, selv om udseende er ellers næsten identisk. Det er en hypotese, at disse hunde oprindeligt blev bragt til Sicilien og områderne omkring Middelhavet fra fønikerne, men moderne forskning har vist, at dette ikke er sandt for podencoene. Opdagelsen af ​​en gammel romersk mønt, som en etnahundlignende hund er afbildet på bagsiden, tyder imidlertid på, at denne type hund, der kan have eksisteret i Sicilien for mere end 2000 år. Som en race eller jord løbs regler, dog stadig betydelig usikkerhed om oprindelse. Det kan være sket i området omkring vulkanen Etna, men når vi ved, det er stadig ikke.

Størrelse kan være en indikation af, at den type har vænnet sig til et hårdt liv på skråningerne af vulkanen, som mindre vægt gør det lettere for hunden at gå i det stejle terræn. Det antages derfor, at den oprindelige har været større end nutidens hunde.
Etnahund er en elegant og langbenet hund med en kvadratisk krop, som har mange ligheder med den lovpligtige alder. Det er adræt og hurtig, og kører er en naturlig bevægelse form. Det har en ædel udseende af tørre, rene linjer, og det er elegant og enkel, men muskuløs. Hovedet er kileformet, lang og smal, at de myndigheder, men det har efterladt spidse ører og markant stop. Den lange hale bæres på myndevis.

Pelsen er kort (ca. 3 cm lang på kroppen, men kortere på hoved, hale og ben), en smule ru og glat liggende. Farven er solid rød eller rød med hvide aftegninger. Solid hvid med orange aftegninger er også tilladt i nogle lande, men ikke ønskeligt.

Hannerne er normalt 46-50 cm høj i skulderen og vejer som 10 til 12 kg. Hunnerne er typisk 42-46 cm i skulderhøjde og vejer som 8-10 kg.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Etnahund tror også at disse hunderacer var interessant.