Cairn terrier

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Cairn terrier hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Cairn terrier.

Cairn terrier fotos

Cairn terrierCairn terrierCairn terrierCairn terrier

Cairn terrier kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Cairn terrier. Skriv en kommentar om hunderacen.

Cairn terrier siger: Cairn terrier er verdens fineste race! Har haft to selv, måtte flytte en, fordi de kæmpede, gik lige efter struben og var bange for at miste den ene! Det var to handhumder derefter! Meget hårdfør race i min erfaring! Mange mennesker, jeg kender (jeg siger ikke alle er så) har måttet aflive på grund af aggression, som jeg har hurtigt været almindelig i racen. Men alligevel, jeg mødte også mange utrolig fint! Går godt, afhænger af opdrætteren, hvordan de behandlede de første par uger.

Jeg var nødt til at aflive min mindst fem år gammelt ved angrebet på klapvognen, jogger, hunde osvosv. Men nu har jeg irsk setter og meget glad. Selvom jeg savner Cairns!
06.10.2012

Hunderacer gæst siger: Kari siger: Har en varde tæve og to-Gordon og irske retter. Works great!
Alert hurtig og smart hund, der elsker aktivitet og sjov. Er altid på jobbet, stalde, bjerg, uanset hvad.
Elsker at være aktiv, men derefter en lur på sofaen med sin ejer efter en hektisk dag ud.
Meget føjelige, elsker mennesker og andre dyr. Holder cabin fri for mus... :) Mere effektiv end en kat faktisk.
2010/09/27

Nina Hole siger, hey, vi overvejer repositioneret vores cairn dreng, der er 6 spiste t juli Kontakt os på facebook.
2010/10/12

line siger: Hvor får du pisket hund for 600, -
2010/11/21

Ash siger: Vi har en cairn terrier, der gøer hele tiden. Men hun er virkelig sød, og hader at vi bevæger vores fødder, når hun sover hos os i sengen. Hun er så cool!
2011/11/01

Peik sagde linje snarere for og betale 600 avlshan eller dig selv: D
2011/05/04

Mona siger: Har 2 varde, skær dem med en maskine, de er ikke længere terrier pels, men en meget blødere pels.Så terrier pels forsvinder, har de meget finere hår nu, end da jeg trak dem.
2011/05/04

stine siger: Vi har en 1 varde dreng snart 1 år :) fortryder ikke et sekund, at han er den mest nænsomme hund jeg har haft.
Hvis der desuden en baby på 9 måneder og en kat :) alle tre er bedste venner :) Den nat og patient hund, jeg har aldrig været væk. Brutus elsker børn og tabte anbefale til alle, der vil have en lille legekammerat, uanset om det er for børn eller sig selv til at erhverve en cairn terrier..
18/06/2011

Inger Marit siger: Vi har en cairn dreng på 5 år, der bare smøring for knæ fraktur. Det er gået meget godt for Bajas er en meget tålmodig og venlig hund. Nu skal vi til at nappe ham igen, og at vi frygter, for det må gøre meget smertefuldt. Vil pels ødelagt, hvis vi skar ham? vil være glade, hvis der er nogen, der kan fortælle mig, hvorfor varde varde skal nappes.Kan anbefales til alle, han er legesyg og meget kælen "egen" en dreng, der ved hvad han vil.
18/07/2011

Jasol siger: Hej, jeg spekulerer på, om der er nogen, der ved noget om Cairn terrier kaldes alergivennlige hunde? Vi kører til spekulerer på, hvis vi skulle få os til en af ​​racen..
29/09/2011

Max siger: Ved ikke om racen kaldet allergivenlige, men jeg reagerer på andre hunderacer, gylden typen, boarder, etc, men vores varde Tarrier vi har haft i 2 år, fordi jeg har haft nogen problemer med allergi... og selv om vi giver ham skæring og ikke napping pels. Han fælder ikke og er klart en fantastisk loyal og stædig kammerat for alle i familien.... og alle andre, han møder på vejen....
15/10/2011

PW siger: Hej...
Jeg har fulgt, at Cairn er en allergi fri race. Min søn på 10, der har allergi over for de fleste hunde også, har ikke reageret på racen. Mine forældre har haft Cairn siden før han blev født, men han har ikke reageret på Cairn da han reagerer på andre hunde. Vi vil endda give os en Cairn nu.
Men hvis der er tale om allergiske reaktioner på nogle af jer, så får en købt en shampoo til hunde, der fungerer meget godt (husk desværre ikke navn).
06.10.2012

Hunderacer gæst siger: Et smart, mentalt hård, uafhængig og ubesværet tæve.
Vores børn var 3 og 5, når hun kom til osss, og derudover havde vi to engelske settere. Der var aldrig noget problem.
Hun blev ofte sammenlignet med mange børn, og elsket den opmærksomhed, hun fik. Hun fik T-shirt og shorts og nogle gange kasketter og solbriller.... altid cool. Stor hund for børn, og en stor ven og vovse følgesvend.
Hun var tilfreds med de fyre i lokalet, når de gjorde deres hjemmearbejde. og nogle gange bliver hun! Hun elskede børnene!
Desværre jeg svigt af bugspytkirtlen, da hun var 7 år gammel, men narkotika holdt hende i gang.
Dette betød imidlertid, at hun var tynd og altid sulten. Så hun spiste alene, da hun var en lille "skarp", hvis nogen kom op til hendes mad.
Grooming er en smule udfordrende med knappen i, men pelsen er meget pænere, hvis du gør, og det er ligesom mors job!
Men dette er en race jeg anbefale det varmt. Vi ønsker en ny, vores varde dybt savnet!
2008/11/23

Hilde siger, at de mistede en masse hår? de gø meget? er alergivennlige?
2010/03/08

ch siger: De mister ikke deres hår, skal de plukkes og denne omkostning omkring $ 600 hver gang..
06.10.2012

dani siger: Cairn Terrier blev oprindeligt avlet for deres egenskaber som chikane hihund over ujævnt stenet jord, hvor den tykke pels beskyttet det godt mod ridser og skader. Racen har derfor fremragende position til at jage bytte i tunneler under jordoverfladen. Cairn Terrier og andre Terriers har traditionelt været brugt til at jage skadedyr, især rotter og mus og mårdyr . Typen var også populær til jagt ræve og væsler og oddere , og små gnavere . Efter mink blev indført til Europa, har også avle succes jagede denne art. Racen har også egenskaber, som vagthund .

Ud over at brugshund egenskaber er Cairn Terrier også velegnet som familiehund . Racen er også i stigende grad se på udstillinger rundt om i verden. Dens energiske og aggressive natur gør den velegnet til mange former for hundesport , f.eks agility .
17.04.2012

carin siger: Cairn Terrier er en energisk hund med en stærk selvstændig vilje. Det er aggressiv, modig, sej, vågen og aktiv. Det har en charmerende karakter og kan lide at være involveret i alt, hvad der sker. Det skyr hverken kulde eller regn, men kan ikke tåle høj varme meget godt. Størrelse er også meget begivenhed, og det tilpasser så nemt et liv i byen på landet, kun at få nok motion og mentale udfordringer. Det vil naturligvis advare, når der er fremmede, men er ellers anses for at være rolig, afbalanceret og tavs i sin adfærd. Racen er velegnet til de fleste mennesker, selv om det sandsynligvis passe rigtig bedst for folk med en vis erfaring med hunde, der har "deres egne meninger."
17.04.2012

Hunderacer gæst siger: Cairn Terrier, også kaldet simpelthen varde, en lille terrier racen stammer fra Highland i Skotland . Det er en adræt og årvågen hund, der synes at være en brugshund-type , men i dag er det hovedsagelig en typisk familiehund . Cairn Terrier er også en populær udstillingshund

Racen stammer fra de nord-vestlige dele af Skotland og øerne Hebriderne vest for fastlandet, især øerne i Skye , Mull og Harris . Her, folk holdt små terriere i århundreder. Flere kilder fortæller om små terrier-lignende hunde, der minder om moderne terrier yngler alle i 1500-tallet . Den oprindelige skotske Highland type blev kaldt Highland Terrier . [1]

Scottish høylandsterriere den første halvdel af 1800-tallet (og sandsynligvis tidligere), eksisterede som lokale typer med relativt stor variation i både udseende og størrelse (selvom de var små nok). Det var hunde, der oprindeligt blev avlet som chikane hihunder , som blev brugt til at jage det utøj , at smågangere , rød ræv og mårdyr .

Indtil 1873 , samlet alle skotske terriere sammen, men fra da af, splitte typer i de to grupper Dandi Dinmont terriere og Skye terriere . Til sidstnævnte tilhørte skotske terrier , West Highland White Terrier og Cairn Terrier. De har en fælles stamfader , og stammer fra øerne ud for fastlandet og den vestlige del af det skotske højland. På dette tidspunkt er der imidlertid disse hunde stadig anses for at være varianter af samme race. Alle tre varianter kan forekomme i det samme kuld. I 1881 blev dannet en race klub for skotske Terriers stivhårede, og den første racestandard blev offentliggjort i 1882 . De engang så hvide aftegninger i pelsen anses for at være en fiasko, mens de rene hvide hunde blev værdsat. Mod slutningen af 1800-tallet begyndte at avle som separate linjer. White Scottish Terrier Club blev dannet i 1899 , men kun på Crufts i 1907 var sådanne hunde, der som en særskilt gruppe. Stock bog af West Highland White Terrier blev åbnet i 1908 .

Parallelt med ovenstående, er det kendt, at en kaptajn ved navn Martin MacLeod, fra Drynock på øen Skye ( Indre Hebrider ), opdrættet korthåret skyeterriere i midten af 1800-tallet. Disse hunde blev kendt lokalt som Drynock pack. MacLeod, imidlertid, selv emigrerede til Canada , og opdrætter flokken er blevet overtaget af John Macdonald, som fortsatte med at yngle i den korte hår type. En anden kort hår opdrætter flok blev holdt af familien Mackinnos i Kilbride , og det er grundlaget for disse to opdrætter flokkes, at skotske kynologer i dag hævder, at den moderne racen Cairn Terrier formentlig opstod.

I begyndelsen af 1900-tallet var der flere, som også ønskede at få Korthåret registreret som en selvstændig race. Nogle af de mest berømte pionerer i dette arbejde var Fru Alastair Campbell og Mary Hawke. Mange har siden hævdet, at det var disse kvinders vedholdenhed, som til sidst førte The Kennel Club åbnet op for en almindelig bog og begyndte at opdage denne variant som en selvstændig race i 1909 .

Cairn Terrieren blev første gang præsenteret på en udstilling i Inverness i 1909 under navnet korthåret Skye terrier, blev dog, protesterede valg af navn, og dommeren nægtede at bedømme korthåret sort. Det var derfor et yderligere forskud af denne korthåret sorten er blevet godkendt. Den 29 Maj i 1912 , men godkendte Kennel Klub sidste løb, men under navnet Cairn Terrier. Indtil 1923 var hvide hunde en del af racens standard.... Anatomy of a cairn terrier kan beskrives med et enkelt ord: "medium". Det bør være helt fri for anatomiske overdrivelse af nogen art. I modsætning til de fleste andre små terriere, som har relativt korte ben, Cairn Terrier for mellemstore lange ben. Det bør ikke have samme alvorlige knoglestruktur som en skotsk terrier, eller et stort hoved som en Dandi Dinmont terrier. Denne "mellemliggende" oppbygingen giver en cairn terrier få den fri bevægelighed, som er nødvendig for at gribe effektivt fremad i ujævnt terræn. [1]

Cairn Terrier skal være godt fremad på frampotene, har en stærk bagpart og en dyb bryst. Hunden skal give indtryk af at være en brugshund type, og det bør være meget fri bevægelighed. Cairn Terrier skal være ca. 28-31 cm i skulderhøjde, men højden skal være i forhold til vægten at være omkring. 6 til 7,5 kg. [4] Den standard American Kennel Klub kræver en meget mindre hund, med en skulderhøjde på 24-25 cm. [5]

Hovedet er lille, men passer godt i størrelse til resten af kroppen. Ørerne er små og pegede oprejst, og bør ikke stå for tæt. Hunden har en forholdsvis skarp næsepartiet, sort næse og defineret. Kæber og tænder er stærke, med saksebid. Øjnene er placeret moderat langt fra hinanden, og en hasselnød brun farve.

Ryggen er moderat lang og lige, og brystet godt hvælvede med dybe ribben. Skuldrene er skrå, og lår er meget muskuløs. Hunden er bøjet, men det skal ikke overdrives. Haser er lav, og puder er tyk og kraftfuld. Halen er kort, og harmonisk med resten af ​​kroppen. Den bæres i en glad udgør, men må ikke være bøjet over ryggen.

Pelsen er dobbelt, og meget værbestanding. Den ydre pels er ruhåret og rigelig, og underulden er tæt, kort og blød. Farven er ofte creme, hvedefarvet, rød, grå eller næsten sort. Brindle i alle farver er tilladt, men hunden kan ikke være helt sort, helt hvidt eller sort-og-tan. Ører og næseparti er som regel mørkere i farven end resten af ​​pelsen.
17.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Cairn terrier tror også at disse hunderacer var interessant.