Briard

Den franske fårehundrasen Briard med sin karakteristiske pels er en brugshund for den erfarne hund mennesker.

Briard fotos

BriardBriardBriardBriard

Information om Briard

Briard Briard temperament og opførsel: Briard er en hund race, der kræver erfaring at håndtere. Det er godt med børn, og har ry for at være børnevenlige, men er skeptiske over for fremmede, både børn og voksne.

En Briard er at være opmærksomme og energisk, og er en modig og lidt bange race, der ville forsvare husdyr mod får og kvæg. Det kan være en god brugshund til en, der forstår deres opførsel, og der har tidligere erfaring med hunde.

Det kan være dominerende, og disse hunde er meget aktiv. Med andre ord, passer bedst til erfarne hund folk, der forstår at give den tilstrækkelige opgaver.

Briard ansøgning: Briard er avlet som fårehund og en hyrde hund, at tli sørg for kvægbestand, og til at forsvare sig mod rovdyr og ubudne gæster. Det er også en god familiehund for den erfarne hund mennesker.

Briard udseende: Det kraftige hoved har en udtalt stop mellem næseparti og hals. Ørerne er flade og hænge ned.

Briard har en skæg og overskæg, og dens øjne delvist skjult bag den langhårede øjenbryn. Hår minder mere om geder "hår, tyk med lys underuld. Farverne spænder fra rødbrun og brun. Disse hunde er rektangulære, og dermed ikke aflange.

Briard er relativt store hunde, og de kan være op til 40 pounds. Kroppen er muskuløs og robust, men alligevel får det indtryk, at dette er en adræt hund. Skallen er let afrundet, næse ren og snude enten smalle eller spidse.

Briard Historie: Denne hunderacen har en historie som går tilbage til den franske Collie 700 erne, og er dermed en hund løb med ældgamle rødder.

I 1800-tallet Collien i lavlandet omkring Paris er opdelt i to varianter af hår længde (kort hår og langt hår). Briard er en blanding mellem hunderacer Berger de Beauce og Frisør.

Briard blev første gang godkendt i de franske kennel klub poster i slutningen af 1800- tallet. Hund Race kom til Danmark indtil 1975 og har i vid udstrækning blevet anvendt som familie hunde og hunde selskab i dette land.

Briard kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Briard. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Har sådan i gaden! Jeg havde haft lejlighed så jeg dræbte den på stedet! har angrebet børn og voksne. Kan ikke gå forbi huset, indtil det klikker rabiat nogensinde at være helt Kokko! Skulle kastreret det og gået med konstanterne på power link. Den angriber alt, hvad der står til at gå! Afventer den dag syle i mig, når jeg dræber den på stedet!
18/04/2011

Charlie siger: Måske skulle du kontakte ejeren og fortælle ham noget, at du som hundeejer selv sandsynligvis, at der er Briard, hund, der er årsag til problemet, hundeejer. Men som hundeejer selv ved nok om alt dette, og gør ikke ondt hunden mere.
Håber din hund klarer sig godt

Briard vores er rolig, venlig, legesyg og social.
Anbefales til familier, der har en vis erfaring.
2011/03/06

Annika siger: Det var et par år tilbage en stor forskel mellem norsk og svensk afbøje afbøje Briard, hvor den norske angiveligt var avlett udseende, mens den svenske for disposition. Vi havde svensk opdrættet Briard i 13 år, og det var vidunderligt venlige, især til børn! Kontrolleret barnet væk swimmingpool, aldrig rappede mad selvom pate skiver blev spist sidder på gulvet, men elskede cuddles og var en vidunderlig følgesvend. ikke svært at træne eller håndtere - og vi havde aldrig haft hund før (og dermed var de rigtige uddannelser med hvalpen).
06.10.2012

musk siger: Briard er en hund for dem med en vis erfaring i forvejen. Det siges, at i henhold til dens rå ydre er et hjerte af guld. Den fed, hurtig, robust og lydhør, men kræver disciplin og en klar leder, at være en god brug og familiehund. Så det bliver en ven for livet. Racen er kendt for at være godt med børn, men lidt reserveret over for fremmede. Det er ofte dominerende.

Racen er ofte også meget aktiv. Det er derfor bedst til aktive mennesker, der ved hvordan man skal give de udfordringer og opgaver i dagligdagen, eller det kan nemt keder sig, og på udkig efter ballade. Det er meget elsket og ofte motion. De hår behov, dog ikke nær så stor omhu som du måske tror.
17.04.2012

klein siger: Briard er en stor og lidt firkantet hund, som ikke må være for firkantet form. Hannerne er typisk 62-68 cm i skulderhøjde, mens kvinder er 56-64 cm. Vægten er normalt ca. 30-40 kg, afhængig af køn.

Kroppen, som er lidt længere end højden, er robuste, adræt, muskuløs og velproportioneret. Hovedet er stærk og lang, med tydeligt stop, der er placeret som omdrejningspunkt mellem næse og nakkeknude. Pelsen på hovedet danner skæg, overskæg og øjenbryn, der delvist skjuler øjnene. Skallen er let afrundet, næse rengøre og mundkurv enten smal eller spids. Næse er mere kvadratisk end rund, altid sort, med godt åbne næsebor. Ørerne er højt (tidligere robust og oprejst), men ikke siden og ganske kort. Ukuperede ører skal være lig med eller mindre end halvdelen af ​​hovedets længde. Altid flade ører, dækket med lange hår. Brystet er bredt (en hånd bredde mellem albuerne) og dyb, så dyb, at den når ned til albuerne. Lige tilbage. Nogle faldende og let afrundet hjørne. Muskuløs og stærk, knogler og ikke for lavt ansatte haser, som bør være næsten lodret. Halen bør være stærkt belagt til at danne en krog på ydersiden, og bæres lavt.

Håret er bølget, lang og tør (som ged), og har let underuld. Esfargede sorter tilladt i alle farver undtagen hvid, kastanie og mahogni farvet. Mørke farver foretrækkes. To-farve bør ikke forveksles med den lysere nuance på overlay, som kun er en begyndelse depigmentering. Denne lidt lysere farvetone til at matche den nederste farve (mørk fawn / lys fawn, dypsort / lysere sort, mørk grå / lys grå osv.) fawn (lysebrune) skal være varm og ensartet, hverken for lys eller synes vaskes ud.
17.04.2012

Hunderacer gæst siger: Racen har rødder tilbage til de franske hyrdehunde, der boede i 700 AD . Briard sigt kommer fra den første beskrivelse af disse hunde . På landbrugs-messen i klosteret Rozier var i virkeligheden blot langhårede hunde i 1809 beskrevet som Chien Berger de Brie (hyrdehund af brie). Det siges blandt andet, af USA 's 3. præsident , Thomas Jefferson ( 1743 - 1826 ), holdt disse hunde. På en udstilling i Paris i 1863 , vandt en tæve der ligner en Briard Best in Show. Mod slutningen af ​​1800-tallet var simpelthen de hunde omkring Paris i to varianter, en langhåret og korthåret. Sidstnævnte blev kaldt Beauceron . I 1888 skrev P. Megnin, som var en fransk landmand fra L'Eleveeur efter løbet, "Briard er en krydsning mellem Barbet og redder de Beauce (Beauceron). Briard er kendetegnet ved sin lange, ullne pels. "

Racen blev første gang registreret i 1885 , i livre des oprindelse français (den franske kennel klub avlsregister). Den første standard stammer fra 1897 og var et produkt af klubben français du Chien de Berger (løb klub). Denne standard er beskrevet en variant med en tyk uld coating og en anden variant af gede-lignende hår. Sidstnævnte var den, der sidst vandt ude og hårtype, som er beskrevet i den standard for racen, herunder af FCI .

Den første Briard i Norge blev importeret hertil fra England ved Wera og Rodi Hübenthal i 1975 . Der var en mand og en kvinde. Det første kuld, 10 i antal, blev født i efteråret 1977 . Halvdelen af ​​kuldet var sort, den anden halvdel fawn (lys brun). Race Club, den norske Briard Klub (NBrK), blev grundlagt på et møde den 17 september 1980 , initiativ netop Wera og Rodi Hübenthal.
17.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Briard tror også at disse hunderacer var interessant.