Basenji

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Basenji hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Basenji.

Basenji fotos

Basenji

Basenji kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Basenji. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Jeg kan godt lide Shibaen ikke gø Basenji, men hyle i stedet med en stemme der ligner yodeling.
Basenji i varme en gang om året, i modsætning til andre hunde, der er to gange om året.
Basenji har meget kort hår og lidt fedt, hvilket betyder det kan modstå både kolde og regner meget dårligt!
De er meget ren og er kendt for at vaske dit ansigt og ører med de forreste fødder, ligesom katte.
Basenji er meget nemme at strejfe, og hvis de først løbe væk, de sandsynligvis ikke vil være tilbage igen!
De er mere kærlig og hengiven til ejeren og familiemedlemmer end andre hunde, men de er meget svære at træne!
Det må så komme tilbage til dig i sidste ende? Det husker godt derhjemme? Min Basenji have en stor tid i sneen. Det bliver tydeligt, da kulden, men har ikke haft noget problem med 1 time i sneen med 15minus. Vision også dressur går helt så godt. En smule kort af tålmodighed, men han er bare hvalp endnu... Jeg er en absolut dejlig hanhund... men mine er en blanding af dværg Schnauzer og har en absolut dejlige temperament. arvet Basenji udseende, men med schnauzer farver :)) jeg kan få det ud af døren, det gør hvad det skal, og kommer ind igen. Ikke de gøer, men hyler slemt, hvis det er alene.. Jeg har Basenji, og har haft det i 17 år. Jeg er meget tilfreds med løbet, men det er ikke en hund, kan du lade løs hvor som helst du ønsker. Men villig til at lære, er det helt sikkert den jeg har nu, ved jeg ikke "skubbe" så mange gange før hun gør hvad jeg ønsker. Som en hvalp, lærte hun at sidde og give pote efter tre gentagelser, det er ikke dårligt. Hun er meget glad for søgningen opgave, der er noget jeg startede sidste vinter, da det var så koldt. Det var efter en kort tur på grund af kulden, at jeg ville have hende til at bruge hendes hoved litt.Men det er blevet en vane, og vi skal have mindst 2g. for dagen.Så hun kan lide udfordringer og arbejder på, så du får næsten sved fra at se.. Så jeg tror Basenji er en absolut dejlig hanhund.
06.10.2012

adfærd.... siger: Basenji er typisk legende, hurtig og livlig, men som regel meget selvstændig og stædig. Nogle typiske egenskaber urhundlignende hunde. Det er loyal, hengiven og kærlig familie ovenfor, men ofte tilknappet og på vagt over for fremmede.

Denne hund racen gøer ikke på normal vis, men i et ordforråd, der langt overgår de fleste andre hunderacer. Det er enten stille og roligt, men ganske snakkesalig, og det er derfor, det har fået øgenavnet talende hund. Racens måde at kommunikere kaldes jodlende blandt etniske folk.

Basenji er en meget social og meget ren hund, men det er intolerant over for koldt og ikke trives i regnen. Pelspleje er enkel, i denne hund næsten kan kaldes "selvrensende". Det har en kat-lignende hygiejne. Det er imidlertid ikke særlig meget af badning, skønt dette kan være et individ.

En Basenji brug for masser af motion for at nyde det maksimale. Det er typisk godt med deres egne børn, men det bør ikke være et første valg for begyndere og familier med børn under skolealderen. Det bør aldrig være alene med mindreårige. Racens karakteristiske sociale adfærd gør den ofte ødelæggende, hvis det bliver meget alene. Denne hund er også kendt som en flugt kunstner af klassen. Høje hegn og halvåbne vinduer er sjældent mere end en udfordring. Jagtinstinkt er ofte fremtrædende. På samme måde, denne hund er ofte en matvrak og en ordentlig mad tyv.
17.04.2012

basenji ejer siger: Selvom Basenji er klassificeret som en primitiv Spidshunde af FCI, det har mange træk til fælles med nogle mynder . Dette afspejles tydeligt i racens aktiv brug af synet under jagten, men også gennem hundens anatomi . Det er klart langlemmet og meget hurtig til at påpege hund at være.

Kroppen er godt afbalanceret med korte, lige ryg, dybe og ovale brystet, optrukken. Kort af noget parti. Hovedet har en flad skalle, moderat bred, gradvis smallere mod næsen, let forstærket. Næsepartiet er lidt kortere end skallen. Tight kinder. Når ørerne opretstående, danner masser af fine rynker i panden. Næse. Ørerne er små, spidse, hvilket resulterer lidt kegleformet og komme stillede, tynd og høj. Halsen er stærk, godt hvælvede og temmelig lang. Halen er sat højt, så bagsiden er uden haleroden, stramt oprullet over ryggen og hvile tæt ved hoften. Enkelt eller dobbelt-cirkel.

Pelsen er kort, blank, tilliggende med fin struktur. Glat hud. Farverne kan være rød, ren sort eller sort og tan, altid med hvide poter , hvid og bringe den hvide halespids. Ideel højde er 43 cm hos mænd og 40 cm i hunner. Vægten er 9,5 til 11 kg. Storbritannien er ansvarlig for racens standard.
17.04.2012

ugi siger: Basenji ( FCI # 043) var oprindeligt en gammel centralafrikanske land, race , som hovedsageligt stammer fra det østlige Congo og vestlige Sudan . Såkaldte senjihunder Men over en langt større område, men alt er ikke så typisk for racen. FCI har klassificeret racen som en primitiv spidshunde og placeret det i gruppe 5, § 6 Ansvarlig for racens standard , er Storbritannien .

Typen er også under en række andre navne, såsom Congo Terrier, Congo Hund, Bongo Terrier, khufuhund, Nyame-Nyame, zandehund, Ango-angari og snak hund. Sidstnævnte Udtrykket har sandsynligvis været på grund af sin snakkesalige natur, men det er også kendt som hunden ikke kan gø.
17.04.2012

alberte siger: basenji kan sjovt nok ikke gø den hyler og piver
31.01.2011

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Basenji tror også at disse hunderacer var interessant.