Azawakh

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Azawakh hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Azawakh.

Azawakh fotos

AzawakhAzawakh

Azawakh kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Azawakh. Skriv en kommentar om hunderacen.

Hunderacer gæst siger: Gad vide om der er nogen der ved noget om denne race? Har ikke fundet nogen norske opdrættere eller sælgere af denne hunderace. Forstå, at disse er udfordrende hunde med særlige karakteristika.

Jeg har forsøgt at finde ud af mere om disse hunde også. På http://www.azawakh.no kan finde nogle oplysninger om Azawakh. Da azawakh.ro har også nogle info. Måske kan de give dig nogle tips..
Den første Azawakh i Norge var Nuch Echimendi nshat-ehad from 1995 - 2007 (kilde: Azawakh.no). Azawakh en urhund af ukendt oprindelse. Der er ingen norske opdrættere, som jeg kender og skulle importeres eller mulig opdrættes nogle af kopierne allerede.

Det er en jagthund på gazeller og kan være aggressive.
Det er vanskeligt at lære og kan ikke være løs.
Jeg har forsøgt at finde ud af mere om disse hunde også. På http://www.azawakh.no kan finde nogle oplysninger om Azawakh. Da azawakh.ro har også nogle info. Måske kan de give dig nogle tips..
Den første Azawakh i Norge var Nuch Echimendi nshat-ehad from 1995 - 2007 (kilde: Azawakh.no). Azawakh en urhund af ukendt oprindelse. Der er ingen norske opdrættere, som jeg kender og skulle importeres eller mulig opdrættes nogle af kopierne allerede. Dette er en populær race i Vestafrika
Azawakh er ikke en særlig vanskelig hund. Har selv boet i Afrika og ejede nogle af disse. Synes de er vidunderlige hunde med et godt temperament. Det er en jagthund på gazeller og kan være aggressive.
Det er vanskeligt at lære og kan ikke være løs.
Hvordan kan det når du er klar til at jage gas formler hvis jeg må spørge?
Azawakh er en hård leder greyhound der ikke kan lide katte ;)
06.10.2012

iamam siger: Azawakh betragtes som tolerant og godt med deres egne børn, men skal løbende overvåges, når andre er til stede. Det er typisk legende og ofte inviterer sig selv at spille. Den elsker at løbe løs, som det også skal opholde sig i god fysisk form. Efter løs i skoven, vil det normalt være inden for synsvidde, og hvis du møder andre mennesker ønsker det på grund af sin primitive natur normalt trække sig væk, selvom det måske ønsker at anmelde. Disse hunde bør aldrig frigives, hvis den rejsende en masse mennesker eller andre dyr.

Standarden har for nylig udsat for stærk kritik fra flere kynologer og forskere, fordi det ikke tager tilstrækkeligt hensyn til indfødte racen, enten udvendigt eller adfærdsmæssige. Man kan derfor se, at de såkaldte rene løb personer i overensstemmelse med den gældende standard for racen (dateret den 22 August 1994 ) er ved at give moderne avlsindivider uønskede afvigelser fra den indfødte race. Dette gælder især primitive hunds adfærd, men også ekteriørmessige detaljer såsom størrelse og utfarging er divergerende. FCI har også undladt at godkende mange af de lande, racens naturlige utfarginger. Den nuværende standard for racen er under stærkt pres for at blive ændret, således at fremtiden vil være i stand til at fastholde racens karakteristika.

Azawakh er en mellemstor korthåret kvadratisk myndighed i ekstreme proportioner. For den uerfarne, synes disse hunde næsten sultet, men de vil være så slank. Hannerne er normalt 64-74 cm i skulderhøjde og vejer typisk 20-25 kg, mens hunnerne er omkring 4 cm lavere og vejer omkring 15-20 kg.
17.04.2012

Kine siger: Kroppen er firkantet med vandret overlinie og godt markeret manke. Kort terræn, markeret hoftebenet, som ofte er højere eller mindst lige så høje som de manken. Optrukken og rummeligt bryst med godt hvælvede ribben og klart synlige. Halen er lang, tynd og tør, og belagt med hvid halespids. Den bæres enten hængende som et sværd eller en stor krølle over ryggen. Benene er lange og tørre og lange lår og muskuløs, med flade muskler. Lange, muskuløse skuldre med en meget åben skulder vinkel. Meget åbne vinkler i bagbenene.

Hovedet er langt, tørt, godt udmejslet og båret på en stolt måde. Skallen er næsten flad og aflang, med en svag pandefure og veldefinerede peak. Meget lille stop. Sort eller brun næse. Det har tynde, tørre læber er sorte eller brune, og lange, kraftige kæber med udvidede rovtenner. Halsen er lang, slank og muskuløs, let buet og tør. Øjnene er mandelformede og skråtstillede forsigtigt opad, temmelig store og mørke, eller rav i skyggen af ​​hårfarve. Ørerne er forholdsvis små og hængende tæt til hovedet, ret brede ved basis, trekantede med afrundede spidser. De rejste når hunden er opmærksom.

Europæerne, der gennem selektiv avl, har gjort denne hund til en normal hund , ved at give den en defineret racens standard og adfærd avl for vestlige principper. Standarden er baseret på de syv personer, der oprindeligt blev importeret til Frankrig i slutningen af ​​1960'erne. Racen som sådan er baseret på grundlæggende avl med 13 personer, for det meste importeret til Europa i 1970 - og 1980 s, herunder de syv, som oprindeligt blev importeret til Frankrig.

Tuareg gennemgår denne hund , der idii n'illeli. De fineste og mest eksotiske eksemplarer kaldes oskas eller idii-idii. I Norge og andre steder i verden kaldes azawakh, men det ville måske være mere korrekt at kalde den vestafrikanske jagt myndighed, da den type stammer fra jord, der betragtes som vigtig i Vestafrika.

Azawakh betragtes Tuareg jagthund, og er virkelig en race endemiske landene i det sydlige Sahara og centrale dele af Sahel - en type hund, der lever naturligt i et begrænset geografisk område af jord.

Tuareg er oprindeligt en Berber nomader, der emigrerede til det sydlige Sahara og Sahel fra mere nordlige regioner i Afrika , evt Libyen. Det antages, at de har bragt denne hund fra disse områder, men du kender ikke nogen oplysninger om tid, før flugten. Det vides dog, at de nomadiske Tuaregerne i mere end 1000 år har holdt disse hunde, især i visse områder i Mali, Burkina Faso og Niger. Det gør racen unik i verden, fordi det kan være rimeligt sikker på, at denne hund har ændret sig meget lidt i løbet af denne tid. Azawakh betragtes derfor som den mest primitive af alle myndighed.

Azawakh er en primitiv hund, der kan karakteriseres som en kynologisk sjældenhed, men ingen ved præcis, hvornår og hvor det stammer fra. Det kan vise sig at være lige så gammel som Saluki og Sloughi , og dermed formentlig den oprindelige oprindelse i Orienten , men dette er særdeles veldokumenteret. Den viden om avl og udvælgelse er traditionelt blevet overleveret fra far til søn gennem utallige generationer. I deres naturlige habitat disse hunde lever i en slags frit pariahhundtilværelse, hvor de kan formere sig frit. Tuareg udvælgelsesprincipper tilvejebringe imidlertid, at kun få hvalpe vil dø. Hundene er landsbyhøvdingens ejendom og anses for meget værdifulde.

I mangel af viden om racens karakter var sådan en hund i mange år kaldt Tuareg Sloughi, i hvad vi troede, det var en sydlig variant af Sloughi. Til sidst blev realiseret, dog, at dette var en speciel race, med meget forskellige og mere primitive kvaliteter end Sloughi. Moderne forskning med mtDNA har siden fastslået, at azawakh har mere til fælles med de traditionelle paria hunde i sub-Sahara oprindelse (såkaldte Bush - og senjihunder , såsom Basenji , end med andre myndigheder, da den kun har et fjernt forhold til (de traver for store morfologiske ligheder af disse). denne oprindelse af dele af Sloughi, som også er nært beslægtet.
17.04.2012

Kine siger: Azawakh er en hensynsløs hund med en stærk besætning instinkt og psyke, stor bevogtning en smal og intens, men reserverede temperament. Det har bibeholdt en høj grad af primitive adfærd , hvilket bl.a. bidrager til overlevesestrangen er højt udviklede. Dette er en type adfærd , der gør racen uegnet som familiehund for de fleste mennesker, selv om den rigtige mennesker kan finde den perfekte familie hund bare en af disse typer af hunde. Azawakh dog tydeligt Predator adfærd (stimuleret i laterale hypothalamus ) i forhold til mange andre hunde, som mange mennesker kan betragte som traditionel vrede adfærd (stimuleret i mediale hypothalamus ). Aggressiv adfærd egner sig typisk resulterer i en kraftig, uhæmmet kropssprog og territoriale adfærd dominerende stilling.
17.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Azawakh tror også at disse hunderacer var interessant.